Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Kupuj korony!

Napisany przez Kennie79
Cześć wszystkim, to jest mój pierwszy post i być może zadaję trochę głupie pytanie, ale mimo to: Co dokładnie muszę zrobić, jeśli chcę przeliczyć większą kwotę euro na norweskie korony, czyli kupić korony? Czy muszę skontaktować się z norweskim bankiem? Dzięki & Pozdrowienia

Napisany przez Dasdi1970
Kennie79 pisze: Cześć wszystkim, to mój pierwszy post i może to trochę głupie pytanie, ale mimo wszystko: Co dokładnie muszę zrobić, jeśli chcę przekształcić większą sumę euro na norweskie korony, czyli kupić korony? Czy muszę skontaktować się z norweskim bankiem? Dzięki & Pozdrowienia
To zależy od tego, czy chcesz mieć fizycznie pieniądze w ręce, czy trzymać je na koncie. W przypadku tego drugiego należy otworzyć konto w norweskim banku i przetransferować pieniądze z Niemiec. Gotowe! Poza tym, czy kiedykolwiek myślałeś o frankach szwajcarskich?

Napisany przez EuroPaule
Cześć, Jeśli zamierzasz podróżować do Norwegii i robić tam zakupy, możesz bezpiecznie kupić (wymienić) korony w każdym banku w Niemczech. Nie jestem jednak pewien, czy istnieją jakiekolwiek ograniczenia co do ilości. Jeśli chcesz spekulować na walucie, znajdź bank, który może przechowywać na przykład następujący fundusz: fondsweb.de – Nordea-1 Norwegian Kroner Reserve BP-NOK Jest to fundusz rynku pieniężnego w tej walucie. W ten sposób przynajmniej otrzymasz jeszcze trochę małych odsetek. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez wolfgang
Cześć EuroPaule, w tej chwili wszędzie słychać, że euro traci wartość. Co należy zrobić, jeśli inflacja rośnie? Czy opłaca się wymienić swoje pieniądze na koncie (które będą potrzebne dopiero w 2013 roku) na korony norweskie lub franki szwajcarskie? Czy istnieją banki, które akceptują euro, wymieniają je na obcą walutę i zakładają konto? Oczywiście lepiej byłoby, gdyby udało się jeszcze uzyskać odsetki. Dziękuję. Pozdrowienia, Wolfgang Co sądzisz o tych funduszach Nordea-1 Norwegian Kroner Reserve BP-NOK: fondsweb.de – Nordea-1 Norwegian Kroner Reserve BP-NOK

Napisany przez Graufell
Comdirect oferuje konto inwestycyjne w walutach. Tutaj

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata