Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: USA coś dzieje się

Napisany przez 2cybercrash
Intel nowy rozwój, miał cel cenowy 30 w zasięgu wzroku po bezkończonym zabezpieczeniu płaskim 26/27, znów został przerwany, całość ma zaledwie PE 19! Podobno nie spełnia prognoz i zostaje zepchnięty o 11% do 23$, Intel to monopolista, zgarnia horrendalne zyski na całym świecie i nie wie, co zrobić z gotówką. Znowu hedgingowy kit à la spadek przed małą datą wygaśnięcia opcji. Amerykańskie globalne banki pozdrawiają, tak zarabia Goldman Sack i spółka poprzez obniżanie kursów swoje ogromne zyski. Pojawia się pytanie, czy te ciężkie ciężary Dow od prywatnych inwestorów generalnie nie powinny być unikane? Dane bilansowe made in USA znowu zmyślone i kłamliwe. Amerykańskie kontrakty futures są bardzo czerwone, około -0,8%. To nie oznacza, że w trakcie sesji handlowej nie może się to całkowicie odwrócić. W każdym razie trzymajcie się akcji, teraz będą wstrząsy z USA. Akcjonariusze mają być wstrząśnięci, zlecenia stop-loss polecą. Kilka ataków, być może z małymi odreagowaniami, to będą właśnie krótkoterminowe zakupy lub idiotyczne rajdy.

Napisany przez ADMCI4
Cybercrash pyta: Pojawia się pytanie, czy te ciężkie gwiazdy Dow powinny być w ogóle unikane przez inwestorów prywatnych? Tylko jeśli uważasz, że dolar spadnie. W przeciwnym razie możesz kupić akcje Intela. Myślę, że akcje Intela wciąż zmierzają w kierunku 30 dolarów. Jest liderem na rynku, ma dobrą marżę, dużo gotówki i dobre produkty. Oczywiście istnieje konkurencja ze strony AMD, ale to normalne. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że Intel nadal zmierza w kierunku 30$. Jest liderem na rynku, ma dobrą marżę, dużo gotówki i dobre produkty. Oczywiście, istnieje konkurencja ze strony AMD, ale to normalne. Tylko krótko na temat Intela: Jeśli Dell rzeczywiście przesiądzie się na AMD, może to nie zrekompensować zmiany Applea na Intel. Pozdrawiam Quiz

Napisany przez Simona
Co się dzieje? Dlaczego Amerykanie znów byli tak czerwoni? Czy coś przegapiłem? Wskaźniki wczesne dla stycznia? Indeks ufności inwestorów dla lutego? :roll: Czy ktoś coś więcej wie? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
06:32 AKCJE NYSE/NASDAQ/Zamknięcie: Słabnie - Ceny ropy naftowej i obawy inflacyjne obciążają
NOWY JORK (AWP International) - Giełdy amerykańskie w większości odnotowały straty we wtorek. Wyraźny wzrost cen ropy naftowej obciążył nastroje, podobnie jak ponownie nasiliła się obawa przed inflacją w związku z protokołem banku centralnego - powiedzieli uczestnicy rynku. Dealerzy mówili również o realizacji zysków. Szczególnie słabo wypadł sektor technologiczny.

Główny indeks nowojorskiej giełdy Dow Jones spadł do zamknięcia o 0,42 procent do 11.069,06 punktów. W trakcie sesji wahal się między 11.140 a 11.051 punktami. S&P 500 stracił 0,29 procent do 1.285,30 punktów. NASDAQ-100 stracił 1,17 procent do 1.655,68 punktów. Kompozytowy indeks NASDAQ, obejmujący wszystkie spółki notowane na NASDAQ, stracił 0,87 procent do 2.262,49 punktów.

Treść protokołu z posiedzenia Federalnego Banku Rezerwy z lutego oraz najnowsze wypowiedzi nowego prezydenta tej instytucji, Ben Bernanke, sprawiają, że kolejne podwyżki stóp procentowych są prawdopodobne - powiedział strateg rynkowy Barry Hyman z Ehrenkrantz King Nussbaum. Zakończenie sezonu sprawozdań finansowych skupia uwagę rynku na stopach procentowych.

Inwestorów szczególnie interesowały spółki detaliczne. Home Depot zaskoczył pozytywnie wynikami finansowymi. Akcje zamknęły się jednak prawie niezmienione po początkowych zyskach, z wzrostem o 0,02 procent do 41,87 dolara. Amerykańska sieć marketów budowlanych w czwartym kwartale 2005/06 (zakończonym w styczniu) osiągnęła rekordowy zysk, przewyższając oczekiwania analityków. Zysk na akcję wzrósł rok do roku o 27,7 procent do 0,60 dolara, podczas gdy analitycy spodziewali się wzrostu tylko do 0,56 dolara.

Wal-Mart Stores stracił 0,78 procent do 45,74 dolara. Największy na świecie detaliczny sprzedawca zwiększył zyski w czwartym kwartale bardziej, niż oczekiwano. Jednak perspektywy, według uczestników rynku, na 2007 rok są ostrożne. Przewidywany zysk na akcję mieścił się w przedziale od 2,88 do 2,95 dolara, podczas gdy rynek liczył dotychczas na 2,98 dolara.

Natomiast akcje detalicznej firmy Gap zyskały 0,64 procent do 18,94 dolara po podniesieniu przez Deutsche Bank rekomendacji z "utrzymaj" na "kup". Analitycy podnieśli ocenę, argumentując widocznym postępem w poszczególnych sklepach, który niedługo przełoży się na rozwój całej firmy.

Akcje General Motors (GM) straciły 2,33 procent do 21,41 dolara. Agencja ratingowa Moodys obniżyła ocenę zdolności kredytowej koncernu motoryzacyjnego do B2. Ponadto perspektywa oceny pozostaje negatywna.

Akcje Merck & Co. spadły o 1,28 procent do 35,59 dolara po początkowych wzrostach cen. Amerykański koncern farmaceutyczny odniósł kolejny sukces przed sądem w sprawie kontrowersyjnego leku przeciwbólowego Vioxx. Skład przysięgłych federalnego sądu w Nowym Orleanie uniewinnił Merck i produkt od winy za śmierć 53-letniego mężczyzny.

ag/hi/ng

Więc jeśli tylko to jest, no cóż... Kiedy oni kiedykolwiek nie byli zaniepokojeni. Stopy procentowe mogą rosnąć, więc się obawiają - stopy procentowe mogą przestać rosnąć, więc tym bardziej się obawiają. A ta SPRWAWA Z OLEJEM jest tak oklepana, a inflacja - ouiii!
Wesołego lęku!

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Simona pisze: jeśli to tylko to, no cóż... Kiedy oni mieli kiedykolwiek stracha Zapomnieli o Iranie. Przecenienie dolara nie muszą wspominać - to nasz problem. Strachu muszą doświadczać tylko ci, którzy mają ryzyko skupione, czy to w dolarach, przecenionych akcjach, opcjach, itp. Jeśli się nie przesadza i inwestuje ostrożnie, nie ma miejsca na strach - to normalne obawy, jakie ma się także w życiu. Lancelot

Napisany przez richard100
Czy to nasze wybawienie na dzisiaj? Pozdrowienia, Rich https://quote.bloomberg.com/apps/news?pid=10000006&sid=a.cB7_S3pRq4&refer=home

6. marca cena ropy niespodziewanie spadła o 2 USD, akcje naftowe i surowce od razu znalazły się pod presją, dolar ponownie odbił się poniżej 1,30 USD/CHF po osiągnięciu wartości 1,32 $. Zbliża się drżenie związane z dużym wygaśnięciem marcowych opcji. Dziś kupiłem w wysokich cenach pół udziału w kanadyjskiej firmie Suncor, produkującej ropę łupkową. Czy da się ją jakoś zatrzymać, czy może nadejść teraz spadek bez odbicia? Ostre zanurzenie Goldfields i Apex Silver. Czy to wydaje się niebezpieczne? Czy wkrótce nastąpi nowy impuls? Cena złota spadła z 564 do 554.

Napisany przez beta
Hej cybercrach Tak, te Suncor....Myślę, że to były czasy Borsalino-Hanspis Pensionstitel.... był bardzo zainteresowany i miał rację. Tylko się potem przyglądałem.... :cry: Wczoraj wystrzeliłem swoje YHOO na Księżyc, z notatką: -10% Może i wskaźniki P/E oraz wykres są ważne, ale ja już nie wierzę w tę historię! Koniec. Może się zdarzyć, że teraz są na ustalaniu dna i w średnim terminie nastąpi poprawa,... ale ja nie wierzę w to trwale. Wolę moje banany (-5%). Czasem mężczyzna musi zrobić rzeczy, które po prostu musi zrobić (jak mówił Bud Spencer... czy to było Terence Hill? 8) I tak, Adobe jest moim kolejnym celem dla fajnej wymiany. Jeszcze się zastanawiam..... przy 35$ czy 37$...

Wysłać w marcowej mieszance na Księżyc realną cenę blachy, a ja nie mogę złożyć komplementu? Grypa Hatchera może dopaść każdego, nawet jeśli jest w zdrowiu! Był błąd z yahoo, przepraszam, oczywiście z mojego punktu widzenia i trochę więcej cierpliwości, zwłaszcza w tym obecnym klimacie rynkowym, jest oczywiście wymagane?

Napisany przez beta
cybercrash pisze: W połowie marca Hatchen strzelać uczciwą cenę za blachę na Księżyc, czy mogę nie składać komplementu? Grypa Hatchera może dopaść każdego, nawet jeśli jest w pełni zdrowy! Był błąd z yahoo, przepraszam, oczywiście z mojego punktu widzenia i nieco więcej cierpliwości, zwłaszcza w tej atmosferze rynkowej, jest oczywiście wymagane?
Wiem, że ty nie możesz tam rozdawać komplementów. Ale to także kwestia mojej strategii: ograniczanie strat (w przypadku ciężkich wag). A jeśli już nie wierzę, to tym bardziej jestem gotów sprzedać. To nie były drżące ręce... Intel miał kiedyś wysokie wskaźniki P/E, Dell, Microsoft itd....wszyscy tracą na wartości. Czy dzisiaj w skokach dziesiątek czy powoli przez lata (Microsoft). Uważam, że złota era portali internetowych minęła. Dziś każde średnie wydawnictwo ma własny portal, Springer, Ringier....z większym lub mniejszym sukcesem 8) Każdy gotuje swoje własne danie, ...United Internet również chce teraz np. oferować filmy, ....wszyscy chcą kawałka tortu, nie tylko Yahoo, Amazon, Apple, Google.. https://www.golem.de/0603/43873.html Ale właśnie: Zbyt wielu kucharzy...Marże! Ale to byłaby długa historia....i ponadto tylko moje zdanie. Na przykład nie korzystam z płatnych usług Yahoo!, chętniej klikam celowo reklamy na Google, (unikam akcji) ....ale lubię zagrywać partię szachów na Yahoo :-) Pozdrowienia

Takie bezpieczne jest internet...? Pozdrowienia, Rich https://www.tagesanzeiger.ch/dyn/news/ausland/603034.html

Tak, wiem, że nie pasuje to do tego forum. Ale stworzenie takiej strony byłoby fajne u nas. To, co odnosi sukces w USA, po pewnym czasie pojawia się także u nas. Być może Salamander stworzy taką stronę... :lol: Pozdrowienia, Rich https://www.hollabacknyc.blogspot.com/

Osobiście mało ufam prognozom. Zwłaszcza gdy są one interpretowane w skrajny sposób. Tylko ta wydaje się mieć pewien sens. Im mocniej rosną odsetki, tym więcej inwestorów przechodzi na inwestycje o stałym oprocentowaniu, ze względu na niższe ryzyko. Pieniądze te brakuje w rynku akcji. Dlatego rośnie dolar. Zagraniczne pieniądze szukają takich inwestycji. W Europie stopy procentowe są jeszcze znacznie niższe, więc ryzyko jest mniej aktywne... na razie....:) Pozostaje tylko pytanie, co zrobi giełda UE w przypadku spadającego Dow... Pozdrowienia, Rich. Gdzieś dzisiaj rano przeczytałem, że wczorajszy spadek na giełdzie w USA może być związany z danymi nt. rynku pracy... Co za klapa. Prawdziwym powodem są raczej: Odpływ kapitału spowodowany ceną ropy oraz odsetkami w USA, Po znaczących wzrostach w poprzednich dniach, amerykański rynek akcji był w czwartek przez cały czas pod presją. Niektórzy handlowcy przypisywali to częściowo krótkoterminowej sytuacji przekupstwa, która się pojawiła. Ponadto znaczne spadki na rynku obligacji wywoływały niepokój. Jednocześnie notowania ropy i gazu znacząco wzrosły.

Napisany przez beta
richard100 pisze: Gdzieś dzisiejszego ranka przeczytałem, że wczorajszy rynek amerykański spadł z powodu danych dotyczących rynku pracy...... Co za bzdura. Prawdziwa przyczyna jest raczej taka: Cena ropy i stopy procentowej obciążają rynek amerykański
No cóż, co jest teraz prawdą? Wczoraj komentator giełdowy na n-tv powiedział, że to zły znak dla rynku akcji, jeśli sektor transportowy tak bardzo jest pod presją sprzedaży... W sumie logiczne. https://www.n-tv.de/647981.html Ja tylko powiem: Dopóki statki towarowe będą przepływać, świat będzie w porządku :lol: :lol: :lol: https://www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html Pozdrowienia, miłego weekendu

Napisany przez beta
Dzisiaj sprzedałem połowę moich akcji AAPL z zyskiem około 11%. Po prostu realizuję zyski. Potrzebuję trochę gotówki na ewentualne zakupy w Froozen Food lub Chiquita, ... zobaczymy. Następna sprzedaż to już ustalona sprawa: Intel! Przy cenie 19$ wyciągnę rękę, na zawsze. Wolałbym jednak wyjść przy 22$-24$, również na zawsze. Ciężkie sztuki: nie moje klimaty. (Obecnie niewiele ponad +1.5x %, zakup po 19.4x$ chyba...)

Na specjalnym spotkaniu giełdowym znanymi graczami doszliśmy do wniosku, że Intel będzie tworzył linię trendu trwającą przez lata bez słabości i możliwości wejścia. Pierwszym celem są 30 dol., a obecne kursy staną się historią. To hipoteza, która się nasuwa, ponieważ wzrostowa przepaść nie mogła odnieść sukcesu w obliczu słabych prognoz i licznych negatywnych komentarzy. Należy zauważyć, że Intel niedawno zaczął produkować układy dla klasy wyższej, a nie tylko masową, niskiej jakości masówkę do komputerów. Intel jest głównym dostawcą dla Apple, a rynek Intel jest nadal 10 razy większy niż AMD. Zamierzam przechować swoje 4 pakiety akcji Intela, ale nie będę dokupywać.

Napisany przez Hans
...Celem kursu jest 12000 na Dow Jones - myślę, że konsolidacja będzie wkrótce zakończona, potem nastąpi wzrost

Napisany przez ADMCI4
Hans pisze: ...Celem kursu jest 12000 w Dow Jones
Raczej mało prawdopodobne. Z potrójnym szczytem w kwietniu / maju? Nie, widzieliśmy wieloletnie maksimum. Korekta w górę jest ok. Ale nie 12k. Chyba że dolar wejdzie w tryb hiperinflacji :lol:

Napisany przez beta
Niemiecki tekst został przetłumaczony na język polski. Pozostał w nim kod HTML.

Być może nie mają Państwo wątpliwości i kupują jeszcze kilka torebek chipsów?

Napisany przez beta
To było więc bezbarwne. Aha. Oto teraz nadchodzą analitycy i eksperci. Ale być może po prostu było piękna pogoda w zeszły piątek. Wtedy też nie poszedłbym na zakupy online. Oszczędzanie na Amazonie i innych. Niczego to nie dowodzi, jedynie przewidywalne i interesujące do obserwacji. Ale uwaga na okazje :-) Pozdrowienia --------------------------------------------------------------- Black Friday wysyła sprzedawców internetowych na dno, Google spada poniżej 500 dolarów 9:39 ET 27 listopada 2006 (Marketwatch) SAN FRANCISCO (MarketWatch) - Akcje wiodących firm internetowych były głównie notowane na minusie we wczesnym poniedziałek, gdy inwestorzy ukarali niektórych sprzedawców online, w szczególności spółki Amazon.com Inc. i eBay Inc., za to, co wydaje się być kiepskim początkiem ważnego okresu zakupów, który rozpoczął się dzień po Święto Dziękczynienia. W niedzielę comScore Networks Inc. zgłosiło, że wydatki online zwiększyły się o 42% w piątek, znanym jako Black Friday, w porównaniu z ubiegłym rokiem. Jednak ogólna liczba odwiedzin na stronach zakupów internetowych wzrosła w mniejszym tempie niż w zeszłym roku i poniżej oczekiwań analityków. Tymczasem akcje Google Inc. zaczęły dzień spadkami o ponad 1%, spadając poniżej progu 500 dolarów, który przekroczyły około tydzień temu. Prawdopodobnie jest to spowodowane artykułem w magazynie Barrons, który podaje zarówno przyczyny historyczne, jak i specyficzne dla Google, dla rozpoczęcia spadków cen akcji. Zarówno indeks internetowy Dow Jonesa, jak i technologiczny indeks Nasdaq Composite rozpoczęły dzień od spadków. ---------------------------------------------------------------

Napisany przez beat
To z okazji przecen jest oczywiście świetne. Tylko teraz muszą one mieć tygodniowy potencjał wzrostu o 5%, aby zrównoważyć spadek wartości US$. O ile nie ma się już dolarów, które zostały już spisane na straty.

Napisany przez Globalist
Citigroup na wszechczasowym szczycie 8)

Jaka to jest amerykańska przesiadka? Gdzie przepadło prawie 1% wzrostu? Widzę tylko płaskie wartości dla poszczególnych składników? Gdzie jest dynamika? SMI przynajmniej zaoferował kilka odkupów przez podatników lub nowych inwestorów PK. Na tych słabych poziomach ten amerykański początek w żadnym wypadku nie jest przekonujący! Czy znów usłyszymy nieskończony hymn na temat najmocniejszej gospodarki, gdy znowu zostanie osiągnięty nowy szczyt indeksu o pół punktu? Przynajmniej nie ma tu oznak szału kursowego, wszystko bardzo, bardzo spokojne i zawsze waha się między cenami metali szlachetnych, surowców, $, wszystko po staremu, dużo zamieszania i mało kursu!

Napisany przez Turicum
cybercrash pisze: Co to za start w USA? Gdzie podziali się prawie 1% wzrostu? Widzę same ślimaki w przypadku poszczególnych wartości? Gdzie ta dynamika? Natomiast SMI przynajmniej zaoferował kilka odkupów dla podmiotów przesuwających kapitał podatkowy lub nowych inwestycji PK. Ten start w USA nie jest wcale przekonujący na tych słabych poziomach! Znowu usłyszymy nieskończony hymn na cześć najmocniejszej gospodarki, gdy ponownie zostanie udawany nowy szczyt wskaźnika o pół punktu? Przynajmniej nie ma tam zbyt wiele histerii cenowej, wszystko bardzo spokojne, mnóstwo wahania cen złota, surowców, dolara - wszystko po staremu, dużo zamieszania, mało wyników w postaci kursów!
Sensacyjne skoki zwłaszcza na NASDAQ: 16.30 +2% / 18:00 -1,4%. Podobno inwestor amerykański jest bardzo nerwowy?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata