Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Wysokość podatków od dochodów z odsetek.

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Szczerze mówiąc, już nie ogarniam tego całego bałaganu podatkowego. Jaki rodzaj podatku nakłada teraz skarbówka na moje dochody z odsetek? Słyszałem o podatku od odsetek, podatku od kapitałowych zysków i teraz jeszcze o podatku zryczałtowanym. A jeśli dobrze rozumiem, to wszystkie te podatki dotyczą dochodów z odsetek. Ale jaka jest dokładnie różnica? Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jaki podatek dotyczy moich dochodów z odsetek i jaki jest jego procentowy poziom? Dziękuję za ewentualne wyjaśnienia, Nicolo1405

Re: Wysokość podatków od dochodów z odsetek.

Napisany przez ADMCI4
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jakie podatki są naliczane od moich dochodów z odsetek i jaka jest ich stawka procentowa? Cześć, (Prawie) wszystkie inwestycje dokonane w 2010 roku podlegają tzw. podatkowi od zysków kapitałowych (25%), z dodatkowym 5,5% jako opłata solidarnościowa oraz ewentualnym podatkiem kościelnym. W określonych okolicznościach możesz odzyskać część tego podatku poprzez złożenie zeznania podatkowego w urzędzie skarbowym, w zależności od twojej ogólnej sytuacji dochodowej. Obecnie wysokość kwoty wolnej od podatku wynosi 8004 euro. Pozdrowienia, marketmaker2

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata