Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Bezpłatny wybór ubezpieczenia zdrowotnego dla dziecka.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mieję nadzieję, że otrzymam tutaj odpowiedź na moje pytanie w tym bardzo informacyjnym forum. Mam 32 lata i pracuję jako nauczyciel, jestem więc ubezpieczony prywatnie. Moja żona jest pielęgniarką i jest ubezpieczona u swojego pracodawcy na zasadach ustawowych. Ponieważ spodziewamy się dziecka w przyszłym roku, chcielibyśmy dowiedzieć się, czy możliwe jest ubezpieczenie dziecka za pośrednictwem mojej żony w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym. Czy dziecko zawsze musi być automatycznie ubezpieczone przez osobę o wyższych dochodach, nawet jeśli oznacza to znacznie droższe prywatne ubezpieczenie zdrowotne? Byłoby to bardzo trudne dla nas, ponieważ nie moglibyśmy sobie na to pozwolić w pierwszym czasie po narodzeniu dziecka. Dziękuję za Wasze odpowiedzi, AxelundAnne

Re: Bezpłatny wybór ubezpieczenia zdrowotnego dla dziecka.

Napisany przez LenaKlein
Zazwyczaj dziecko musi być ubezpieczone przez osobę o wyższych dochodach. Jako nauczyciel nie zarabiasz jednak źle i otrzymujesz również pomoc, tak samo jak Twoje dziecko. Dlatego ubezpieczenie prywatne dla dziecka nie powinno być takie drogie. Gdzie jesteś prywatnie ubezpieczony? W Debeka płaci się około 60 euro za dziecko, to nie jest dużo, biorąc pod uwagę, że ochrona ubezpieczeniowa jest lepsza. Gdybym mógł, natychmiast bym ubezpieczył moje dziecko prywatnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata