Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Wypowiedzenie ubezpieczenia samochodu z powodu wiązania się z warsztatem

Napisany przez ADMCI4
Mam pytanie. Jeżdżę Peugeotem czterech lat, którego od samego początku oczywiście miałem ubezpieczone na pełne kasko w moim ubezpieczeniu. Do tego ubezpieczenia jest przypisane wiązanie z warsztatem, dlatego było ono trochę tańsze niż inne. Do niedawna samochód zawsze był w porządku, ale w listopadzie musiałem naprawić szkodę, która była objęta ubezpieczeniem kasko. Warsztat partnerski ubezpieczenia okazał się bardzo drogi, co było dla mnie istotne, ponieważ mam udział własny w wysokości 600 euro. Dlatego zabrałem samochód do innego, tańszego warsztatu. Teraz ubezpieczenie nie chce pokryć rachunku po odjęciu udziału własnego. Czy mogę wypowiedzieć ubezpieczenie z tytułu tego faktu?

Re: Wypowiedzenie ubezpieczenia samochodu z powodu wiązania się z warsztatem

Napisany przez PI112
Cześć MapleLeaf, co jeszcze nie do końca mi się wyjaśnia w Twoich wyjaśnieniach, to dokładny powód, dla którego nie zdecydowałeś się naprawić swojego pojazdu w wskazanym przez Twoje towarzystwo warsztacie. Zakładam, że szkoda przekroczyła Twój udział własny w wysokości 600€. W takim przypadku to powinno być dla Ciebie obojętne, ile warsztat zażąda. Zasadniczo jest to jedna z pułapek w umowach związanych z obowiązkiem korzystania z warsztatów, przed którymi zawsze ostrzegamy tutaj. Czy Twoje towarzystwo całkowicie odmówiło wypłaty? Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata