Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy łatwiejsze udzielanie kredytów dla małych firm?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam 38 lat i prowadzę małą firmę dekarską. Chciałbym się rozwinąć, ponieważ obecnie dobrze mi idzie w interesach. Jednak potrzebuję zaliczki od mojego banku, którą do tej pory z przyczyn bezpieczeństwa i ogólnie panującej sytuacji nie mógł mi udzielić. Teraz przeczytałem, że banki zwiększają wolumen kredytów, aby ożywić gospodarkę. Czy to oznacza, że mogę zakładać, iż moje życzenie kredytu teraz będzie łatwiej spełnione? Pozdrowienia, Kurti

Napisany przez 2Escorpio
hm... Nie jestem pewien, w jakim banku jesteś... U nas też zdarza się mówić klientowi: Warunki rynkowe uniemożliwiają nam udzielenie tego kredytu... ale szczerze mówiąc, nie chce się irytować klientów, bo odrzucenie wynika po prostu z okoliczności. Właśnie w przypadku osób samozatrudnionych, których dochód może się stale zmieniać, bank jest raczej ostrożny.

Napisany przez MThiemann
Cześć Kurti, jeden z moich znajomych pracuje w dziale Leasingu i potwierdza Twoje stwierdzenie, że banki i firmy Leasingowe obecnie mają bardzo restrykcyjne wytyczne dotyczące udzielania kredytów. Już wielokrotnie załatwialiśmy alternatywne rozwiązania w postaci kredytów ratalnych dla jego klientów. Na mojej stronie internetowej znajdziesz porównanie kredytów ratalnych online, w którym znajdują się także niektóre banki, które udzielają kredytów dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Warunki kredytowe zależą od twojej zdolności kredytowej. Jednakże zapytanie jest bezpłatne. Dlatego warto poprosić o kilka ofert i następnie zdecydować, czy jest wśród nich któraś, którą chciałbyś/ałabyś zaakceptować. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez Michi75
Cześć, ponieważ nie wiem, czy problem został już rozwiązany czy nie: Obecnie istnieje możliwość łatwiejszego uzyskania kredytu dla osób samozatrudnionych. Jednak nie wiadomo jeszcze, jak długo będzie to trwać...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata