Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Regulacja szkody związanej z nocą sylwestrową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mieszkam w domu jednorodzinnym i mam również garaż. Niestety, garaż jest teraz zapełniony po brzegi, więc muszę parkować samochód na ulicy. Okolica jest zazwyczaj spokojna. Jednak w Sylwestra zawsze trwa tu prawdziwa huczna zabawa. Trudno uniknąć sytuacji, że mój samochód dostanie od petard lub rakiet. Jeśli moje auto zostanie uszkodzone w wyniku tych wydarzeń, czy moje ubezpieczenie to pokryje? Wskazałem, że mam dostęp do garażu i zazwyczaj tam parkuję samochód. Czy zawsze muszę postępować zgodnie z tą informacją, aby ubezpieczyciel pokrył ewentualne szkody? Dzięki za pomoc, Fritzchen

Napisany przez 2Escorpio
To jest określone w twoich warunkach ubezpieczenia... każda firma ubezpieczeniowa ma swobodę decydowania w tej sprawie.

Napisany przez LenaKlein
Zazwyczaj tak jest, że samochód musi stać w garażu większość czasu, ale co kto rozumie przez to, to już kwestia interpretacji. Jeśli twój samochód stoi na zewnątrz od kilku tygodni, ubezpieczyciel samochodowy może mieć z tym problem. Oczywiście mogą zapytać dlaczego twój samochód nie stał w garażu w Sylwestra, mimo że masz garaż. Po prostu zapytaj od kiedy przestaje obowiązywać ochrona ubezpieczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata