Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Conergy AG

Napisany przez Simona
Obserwowane: XETRA Otwarcie: € 97.42, Najniższa wartość: € 93.15 Kurs zamknięcia: € 111.00 Ostatnia cena: € 110.00 8) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Świetnie dla tych, którzy brali w tym udział lub osiągnęli do 110 €. Należą do kategorii wartości modowych, które na tym poziomie mnie nie interesują. Moim maksymalnym budżetem zakupu było 80 €, nie został on osiągnięty. Cóż, przegapione to przegapione, nie ma sensu psuć sobie humoru, trzeba po prostu szukać nowych pereł. Argumenty za i przeciw Conergy zostały poruszone w komentarzu Giveaudan niedoceniony autorstwa Manfreda, jeszcze raz dzięki za interesującą wskazówkę. Byłoby to udane spekulacyjne zagranie tygodnia.

Conergy (CGY) trochę traci dzisiaj pomimo ponownego wzrostu rekordowych cen ropy naftowej wkrótce do 70 $/baryłki. Ceny w granicach 100/102 są handlowalne przy zakupie. Jak można było zauważyć w ostatnich dniach, na rynku działają inwestorzy niezmotywowani pod względem fundamentalnym, a raczej nerwowi spekulanci z pieniędzmi. Wartość wydaje się być dość solidna, oczywiście mam nadzieję, że sprawozdania finansowe są poprawne i że nie ma tam, jak to zwykle bywa w krajach niemieckojęzycznych, dużo przebranych liczb i pięknych słów, które oślepiają chętnych do zakupu. W każdym razie przy cenie 100 € i odrobinie szczęścia zdecydowałem się na zakup małego pakietu.

Napisany przez Simona
Niestety mi się nie udało, przegapiłam. ? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Udało mi się dziś rano złapać kawałek, 103.00€. Pozdrowienia, Simona

Postępuj w Conergy w następujący sposób: jeśli krótkoterminowo powinien ponownie wystrzelić, wystawiam zlecenie sprzedaży po wysokiej cenie. W przypadku spadków dokupuję pół pakietu. Zamierzam raczej inwestować długoterminowo. Przy dużej zmienności handluję pakietem, przy stabilności trzymaj.

Napisany przez Simona
Dokładnie, super! I nie zapomnij: Solarworld ma na myśli podział. Znajduje się na Finanznachrichten.de, dat. 20.01.06. Tylko kiedy, nie jest jeszcze jasne (dla mnie). Ale również będę wtedy zadowolona. :wink: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
@Manfred: Jakie jest tutaj twoje przybliżone cel kursowy (do końca marca)? Pytam tylko z ciekawości, ponieważ wtedy Cony przedstawi wyniki finansowe, a perspektywy na cały rok są bardzo dobre. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ManfredBali
Przepraszam, nie ma planowanego celu kursu, to otwarta pozycja. Myślę, że Solarworld i/lub Conergy to obecnie najlepsze tytuły energetyki alternatywnej na rynku. :-) Można po prostu je kupić i poczekać. Kupiłem też wczoraj: AXA (25.91) SwissRE (93.40) Logitech (53.30) Ten ostatni to był chyba błąd (zbyt wcześnie). Martwią mnie moje amerykańskie tytuły. Od AMGN do VZ: wszystko fatalnie ... Poczekaj na wyniki w najbliższych dniach i zdecyduj, czy chcesz dokupić. Obecnie brak odwagi.

Postanowiłem sprawdzić niestabilny handel we Frankfurcie i przewrócić Conergy; to małe opakowanie zostało mi odebrane z dziką chciwością po 3,4% netto. Nic straconego. Cena ropy wygląda przyjaźnie. Czy może ponownie spaść poniżej 90?

Napisany przez Simona
Przypuszczam, że 90.- oznacza Conergy. Jednak raczej w to nie wierzę. Spróbuj na Xetrze. Wolumen tam jest imponujący. Mam nadzieję, że transakcja odbyła się po dziennej cenie maksymalnej? Trochę cierpliwości i pracy ? i olej nie spłynie Ci: wink: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzisiaj udało mi się zamknąć drugą krótkoterminową transakcję, złapałem ją w piątek po cenie 103, a sprzedałem po 108,99. Fajnie, teraz czekam na małą korektę i możliwe, że cena przekroczy 109 zł? Wydaje się, że coś tam blokuje na tym poziomie.

Moim zdaniem nigdy nie jest błąd zakończyć udanej transakcji, gratulacje, zawsze wymaga to trochę odwagi, ponieważ można potem żałować, jeśli następnego dnia wszystko idzie gładko dalej. Ale zauważono, że spółki fotowoltaiczne są modne i również czasami są eksponowane w świetle i cieniu przez biuletyny giełdowe, z odpowiednimi gwałtownymi ruchami cen. Conergy wykazuje interesującą zmienność i można na niej zawierać transakcje, w najgorszym przypadku można nawet złapać drogie pudełko i spróbować złapać falę entuzjazmu w fazie euforii, miejmy nadzieję, że bez lądowania awaryjnego. Nie wykluczam jednak, że tańsze kursy również mogą znów przewinąć się przez rynek. Dodatkowa informacja: dziś niesamowita chęć kupowania po 118€, no cóż, ja również nie złapałem tego optymalnie, nic z tego. Widać jednak, jak dużo chęci zakupu może być w tej spółce. PE nie interesują D-Knülche, liczy się tam hazard na śmierć i życie, a potem znowu szybkie oderwanie się w obliczu najmniejszej groźby małej chmury na giełdowym niebie.

Napisany przez Simona
I znowu mam ją za 109,99 zł. Teraz pozostaje tylko ją ugotować.Pozdrowienia,Simona

Interesujące, dzisiaj znów agresywnie kumulują. 120€ w dół, zawsze coś się dzieje. Teraz po prostu obserwuję. Zawsze dobrze wiedzieć, gdzie dzicy najlepsi kupujący ustanawiają nowe najwyższe stany. Można pomyśleć, że nigdy nie będzie już taniej?

Napisany przez Simona
Być może na zamknięcie giełdy kurs około 118.- (+/-) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Nie było nic, wychodzę przy 120,20. Wracam jutro! :wink: Pozdrowienia, Simona

Komplement, dobrze ujęte. Coś się dzieje, nie jest nudno, granie dozwolone. Muszę sprawdzić, kiedy przyjdzie z liczbami, żeby nie okazało się, że jeszcze pojawi się Ballermann?

Napisany przez Simona
31.03.2006. Zamiast Calls są dostępne również: :?: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
ManfredBali pisze: Uważam, że Solarworld i/lub Conergy są dwiema najlepszymi spółkami energetycznymi alternatywnymi obecnie na rynku. Można je po prostu trzymać i poczekać.
Solarworld kupuje dział solarny od Shell «Po zakupie przejmiemy 60 procent amerykańskiej produkcji rocznej», powiedział dyrektor generalny frank Asbeck w czwartek w Bonn dla dpa-AFX. Spółka przejmie od koncernu naftowego Shell części działu solarnego w Ameryce Północnej, Azji, RPA oraz w Gelsenkirchen i Monachium. Zakupione moce produkcyjne wynoszą około 80 megawatów (MW). Akcje Solarworld zareagowały w pierwszych minutach handlu nadzwyczajnym dynamicznym wzrostem. Plus wahal się między 12 a 14 procentami. Światowo nowa trzecia pozycja «Jesteśmy teraz trzecim największym koncernem solarnym na świecie, po Sharpie i BP.» Solarworld posiada już zakłady produkcyjne w Bonn, Freibergu (Saksonia) oraz w Szwecji. Według informacji z branży, koncern z Bonn uzyskał aktywa Shell pod «korzystnymi warunkami». Shell był pod «presją» podczas sprzedaży, ponieważ koncern naftowy nie dysponował wystarczającą ilością krzemu. Asbeck nie ujawnił ceny przejęcia. Powiedział tylko: «Ten zakup to szczęśliwy zbieg okoliczności». Budowa takich mocy produkcyjnych zazwyczaj kosztowałaby około 250 milionów euro. Wskaźniki wzrostu do 30 procent Światowy przemysł solarny cieszy się obecnie wsparciem państwowym, co w Niemczech było widoczne w ofertach publicznych Q-Cells i Ersol. Specjaliści prognozują roczny wzrost od 20 do 30 procent, który może być jeszcze wyższy przy odpowiednim zaopatrzeniu w główny surowiec, krzemionkę. Solarworld, podobnie jak większość konkurentów, już sprzedał produkcję na bieżący rok. Konsolidacja branży zakończona? Młody przemysł liczy na dodatkowe impulsy z programu pomocowego, który niedawno wprowadzono w Kalifornii. Stan USA planuje w ciągu najbliższych lat dotować energetykę słoneczną miliardami dolarów. «Dzięki naszym zakładom produkcyjnym w Kaliforni spółka jest idealnie usytuowana, aby skorzystać z tego», powiedział Asbeck. Po zakupie aktywów Shell, główny akcjonariusz Solarworld AG uważa, że konsolidacja branży jest obecnie zakończona. «Z obecnego punktu widzenia trudno sobie wyobrazić, że którykolwiek z dużych graczy zniknie z rynku w wyniku przejęć.» Brak redukcji zatrudnienia Bonnicka spółka przejmie 575 pracowników Shell. Dyrektor generalny wykluczył redukcję miejsc pracy lub zamknięcie zakładów. «Oczekujemy, że wykorzystanie w nowych fabrykach będzie stale rosło i zakończenie względnej niedoboru surowców w 2008 roku pozwoli na zabezpieczenie większości miejsc pracy.» W najgorszym wypadku możliwe jest zoptymalizowanie sprzedaży. Kartelowe organy muszą jeszcze zgodzić się na transakcję. (awp/scc/pds) Oficjalne ogłoszenie prasowe smi1

Napisany przez Simona
Conergy ponownie skonsolidowana, 123,99 . Solarworld jest na pewno interesująca: zamknięcie wczoraj na Xetrze: 186,50 Otwarcie dzisiaj: 208.- (na razie nie kupuję, powinien nastąpić podział). Conergy: zamknięcie wczoraj na Xetrze: 121,79 Otwarcie dzisiaj: 127,77 Więc chcemy osiągnąć Solarworld, aż do 186,50? Do połowy marca 8) :?: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Simona pisze: Solarworld jest z pewnością interesujący: Zamknięcie wczoraj na Xetrze: 186.50 Otwarcie dzisiaj: 208.- (Aktualnie nie kupuję, ale jeśli będzie dzielenie, to wtedy tak).
Cześć Zocker-Simona Dlaczego kupujesz dopiero po podziale? To jest bez znaczenia. Będziesz mieć wtedy podwójną ilość za połowę ceny. Czy końcowy stopień jest większy niż 1? p.s.: jeśli Solarworld będzie nadal rosnąć, to nie zdążą z podziałem. i nigdy ich nie dostaniesz. p.s.2: STMN trzymają się dobrze pomimo ponownych problemów z NOBE.

Napisany przez Simona
Lieber Beat, to znaczy nie Zocker, tylko Zucker. ;) :P Co do ewentualnego splitu; nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu teraz. Jeśli więc teraz np. kupisz 300 sztuk i teoretycznie zakładasz podział 1:3, będziesz miał(a) wtedy 900 sztuk. Dobrze, jeśli kurs w przyszłości spadnie z jakiegoś powodu, będziesz mógł(a) kupić więcej, aby obniżyć/podtrzymać kurs. Moim zdaniem opłaty za prowadzenie konta są obliczane także na podstawie liczby akcji w portfelu. Pozostawię teraz Conergy, są wystarczająco słodkie. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Simona pisze: Mein lieber Beat, das heisst nich Zocker sondern Zucker. Und zum allfälligen Splitt; ich möchte niemanden abhalten, jetzt zu kaufen. Wenn du also jetzt z.B. 300 Stück kaufst und theoretisch von einem Splitt 1: 3 ausgehst, so hast du dann 900 Stück. Schön, sollte der Kurs in fernen Tagen aus irgendeinem Grund mal einbrechen, darfst du dann einiges mehr zukaufen, um den Kurs zu verbilligen/stützen. Meines Wissens berechnen sich Depotgebühren zudem nach der Stückzahl an Aktien im Depot.
Kochana Simona, to słodkie granie kompletnie tego nie rozumiem! 300 x 210.- = 63000.- splitt 900 x 70.- = 63000.- Jeśli więc kurs spadnie o 10%, musisz zainwestować taką samą kwotę w obu przypadkach. Różna jest tylko ilość akcji. Ale to nie ma znaczenia. Przecież nie ma znaczenia, czy kosztują 70.- czy 210.-. Ostatnio moje jabłka zostały podzielone na pół. Teraz mam podwójną ilość, w bardziej praktycznej cenie. I mogę je lepiej zjeść, ponieważ są już podzielone na pół. W moich 2 portfelach płacę w oparciu o kwotę, a w jednym przypadku dodatkowo za pojedynczą pozycję. Ale nie za ilość akcji. Być może jest tak w przypadku Amerykanów, dlatego też oni zawsze dokonują splitów.

Napisany przez Simona
Tak, zrozumiałe, może nie być w pełni jasne co do liczby sztuk. Oczywiście, każda sztuka akcji coś kosztuje. I nominacja także daje kwotę. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I dzisiaj zrobiłam jeszcze jedno zakupówko, 112.99 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wszechstronne informacje z FuW, a w sekcji 3: Sobota, 04.02.06, 14:43 Data publikacji: 04.02.2006 Numer: 9 Strona: 9 Sekcja: GIEŁDY EUROPA Wyloguj Zapisz artykuł Powrót Frankfurt: Lufthansa przekonuje inwestorów, akcje solarne cieszą się dużym zainteresowaniem Realizacja zysków ograniczyła wzrost DAXa Na giełdzie we Frankfurcie decyzje o stopach procentowych Fedu i EBC (por. str. 15) nie miały wpływu na rynek akcji. Nastroje zakupowe panowały tylko w środę, gdy DAX wyraźnie przekroczył 5700 punktów. Następnie handel stopniowo zaczął być determinowany realizacją zysków, co sprawiło, że w porównaniu tygodniowym pozostał tylko wzrost o 0,1% do 5651,6 punktu. Pozytywne wieści przyniósł Związek Niemieckiego Przemysłu Maszynowego i Urządzeń o zamówieniach w branży: w grudniu przewyższyły one ubiegłoroczne wyniki o realne 12%; w kraju wzrosły o 28%, co potwierdziło stanowisko prezesa Ifo, Hans-Wernera Sinna. W wywiadzie dla FuW (wydanie środowe) podkreślił on popyt na towary inwestycyjne jako czynnik pobudzający koniunkturę. Rada Nadzorcza Deutsche Banku (w porównaniu tygodniowym stabilna na poziomie 86,59 euro) przedłużyła kontrakt z szefem koncernu Josefem Ackermannem do 2010 r. Bank podczas dorocznej konferencji prasowej zaskoczył dobrymi danymi, które jednak spowodowały realizację zysków (por. str. 33). Wzrost zaś notowano w przypadku akcji internetowego banku Comdirect (SDax; +11% do 9,05 euro). Akcje tej spółki reagowały na doniesienia prasowe o wzmożonym zainteresowaniu klientów internetowych banków dzięki dobrej sytuacji na giełdach. Na listach zakupowych inwestorów znalazła się także Deutsche Börse (+2,8% do 101,90 euro), które korzystały z odżywienia plotek o fuzji z Euronext. Planowana przez Allianz (2,7% do 129,18 euro) restrukturyzacja sprzedaży i operacyjnych spółek ma według przekazu agencji Reutera z 2007 r. poprawić zysk operacyjny o 200 mln euro i od 2009 r. przynieść ulepszenie na poziomie 600 mln euro. Mimo to akcje straciły na wartości po obniżeniu rekomendacji z Redukuj przez UBS. Henkel (5,5% do 88,13 euro; por. str. 33) przedstawił w czwartek pozytywne dane za rok 2005; również prognoza przypadła do gustu. Inwestorzy zarzucili jednak zwolnienie tempa wzrostu i dokonali realizacji zysków. SAP (+1,4% do 168,10 euro; por. str. 16) ogłosił wejście na rynek rozwiązań na żądanie. Lufthansa (+5,7% do 13,36 euro; por. po lewej) zyskała znacznie po konferencji inwestorów w czwartek. Dodatkowe wsparcie otrzymała od British Airways (por. poniżej). Niemieccy producenci samochodów dobrze rozpoczęli nowy rok w USA. Spośród akcji producentów wybijają się akcje BMW (+3,6% do 38,25 euro). Wokół Thyssen-Krupp (6,4% do 20,54 euro) krążyły różne plotki. Koncern rzekomo zainteresowany jest przejęciem Salzgitter (MDax; +4,7% do 58,34 euro). Thyssen-Krupp nie komentuje plotek, ale zaprzeczył doniesieniom prasowym sugerującym rozważenia przejęcia brytyjskiego koncernu stalowego Corus. Prezydent USA George Bush pośrednio opowiadał się za dostawcami energii alternatywnej i paliw. W swoim wystąpieniu o stanie narodu określił wysoką zależność USA od ropy naftowej jako problem i obiecał zwiększenie funduszy na energetykę alternatywną i paliwa, takie jak energia słoneczna czy etanol. Akcje Südzucker rozbudowujące produkcję bioetanolu (MDax; +6,9% do 21,83 euro) oraz akcje w spółkach solarnych z Tec-Daxu Solarworld (+29,2% do 214,80 euro), Q-Cells (+7,7% do 89,40 euro) i Conergy (+11,7% do 116,60 euro) zareagowały na to wzrostami kursów. Pod koniec tygodnia również tutaj zaczęły się realizacje zysków. Na rynku obligacji rentowność dziesięcioletnich obligacji państwowych w porównaniu tygodniowym nieznacznie wzrosła z 3,48% do 3,49%.CB ************************************************** ******** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I znowu wiadomości: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzień dobry, wczoraj (w mojej nieobecności) sprzedałem po 130,11. Rano miałem takie przeczucie. Krótko mówiąc: :?: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6013582.asp Prezentacja liczb odbędzie się: :!: https://www.conergy.de/DesktopDefault.aspx/tabid-130/189_read-1533/ A także: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Moja skromna opinia: Warto ponownie kupić (ewentualnie dzisiaj, około zamknięcia giełdy). Czy są jeszcze jacyś inwestorzy/ zainteresowani Conergy? Pozdrowienia, Simona

Tak, tak, są jeszcze zainteresowani. Poczekam chwilę, aż dzika gromada solarnych wiosek opuści plażę i rzuci się na fiestę. Wtedy znów zapanuje spokój na plaży i będę mógł wybrać nową falę, która może ponownie mnie poniesie. Dziś jeszcze jest mi za faliste.

Napisany przez Simona
Zostało przywrócone, 117.41. Miłego weekendu, Pozdrowienia, Simona

Conergy. Widać, że w przypadku niemieckich wspólników rzeczy idą ostro, gdy zapowiedziana jest ostra pogoda na rynku ropy naftowej lub jej spadek. W rzeczywistości imponująca wartość D-JoJo. Niemieccy strzelcy rzucają się jak pijani z Fiesta na plażę w falę słoneczną i z powrotem.

Napisany przez Simona
Byłem tak zdumiony, że potrzebowałem znowu stałej ziemi pod nogami z powodu sztormu, trochę za wcześnie, ale 127.41... Czekam na kolejną falę. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzisiaj ponownie zainwestowałam, 143,50. Teraz czekam na liczby z 31 marca, które powinny być naprawdę dobre, i zobaczymy dalej. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez Simona
Wiadomości Conergy: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-03/artikel-6074438.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Ostatnie wiadomości: Conergy ogłasza swoje Krajowe Spotkanie Dealerów od 26. do 28 marca 2006 Komunikat prasowy firmy Conergy Inc. 6. marca 2006 Santa Fe, NM --- USA --- Conergy ogłasza, że od 26. do 28 marca 2006 odbędzie się Krajowe Spotkanie Dealerów w Hyatt Regency Tamaya Resort and Spa w Santa Ana Pueblo, NM. Zorganizowaliśmy świetną grupę prelegentów, aby przekazać naszym dealerom istotne informacje o rynku, techniczne i planowanie biznesu, dzięki czemu mogą optymalizować wzrost swojego biznesu w jednej z najszybciej rozwijających się branż na świecie - energetyce słonecznej - powiedział Paul Benson. Wydarzenie będzie obejmować trzy równoległe ścieżki z szkoleniami technicznymi i biznesowymi na tematy Konkurencyjnego Projektowania, Ewolucji Rynku Off-Grid oraz Sprzedaży na rynku Grid-Tie. Prezydent Paul Benson wygłosi przemówienie otwarcie podczas kolacji. Zorganizowaliśmy świetną grupę prelegentów, aby przekazać naszym dealerom istotne informacje o rynku, techniczne i planowanie biznesu, dzięki czemu mogą optymalizować wzrost swojego biznesu w jednej z najszybciej rozwijających się branż na świecie - energetyce słonecznej - powiedział Paul Benson. Przedstawiciele wybranej grupy producentów Conergys będą obecni, aby przeprowadzić demonstracje techniczne, podczas gdy będą prowadzone dyskusje na tematy biznesowe, takie jak Finansowanie projektów klientów i Zmiany w programach rabatowych państwa. Wydarzenie jest przeznaczone wyłącznie dla zaproszonych gości i instalatorów solarnych, którzy są zainteresowani zostaniem partnerem Conergy. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę internetową firmy www.conergy.us Informacje na tej stronie zostały stworzone i opublikowane przez wyżej wymienioną firmę. RenewableEnergyAccess.com nie zatwierdza, nie edytuje ani nie potwierdza tych informacji i nie ponosi odpowiedzialności za poprawność treści. -------------------------------------------------------------------------------- 06.03.2006, 14:33 Nowy uczestnik w sieci firmowej: Conergy AG Münster Conergy AG z Hamburga jest najnowszym uczestnikiem IWR-Firmennetzwerk w dziedzinie odnawialnych źródeł energii. Conergy produkuje i dystrybuuje komponenty i systemy do produkcji prądu, ciepła lub chłodzenia z odnawialnych źródeł energii. Grupa Conergy ma już swoje oddziały na pięciu kontynentach. Dzięki nowym rozwiązaniom produktowym i inwestycjom w międzynarodowe sieci dystrybucyjne firma zamierza zdobyć większe udziały w rynkach fotowoltaicznych na całym świecie w 2006 roku. W tym celu zostaną znacząco zwiększone moce produkcyjne w Niemczech. Rozwój produktów odpowiada na międzynarodowe zróżnicowane potrzeby klientów w zakresie pozyskiwania prądu, ciepła lub chłodzenia z odnawialnych źródeł energii. Więcej informacji na temat sieci firmowej Conergy AG: Profil firmy, Usługi, Aktualności prasowe, Dane kontaktowe Nowa generacja IPG - Falowniki szeregowe firmy Conergy Uczestnicy sieci firmowej IWR w pigułce Sieć firmowa IWR, Informacje o uczestnictwie i usługi Źródło: iwr/06.03.06/ Profile firm i produkty | | | | | | | Wyszukiwarka firm w dziedzinie Energii Odnawialnej w bazie danych IWR Wyszukiwarka IWR - Aktualności oryginalne komunikaty prasowe Baza danych produktów ************************************************** * Życzę powodzenia i kontynuacji... :!: Link do bieżących wiadomości: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Un noch News: Komunikat prasowy firmy Conergy Inc. 6. marca 2006 Santa Fe, NM --- USA --- Conergy ogłasza swoje Narodowe Wydarzenie dla Dealerów od 26 marca do 28 marca 2006 roku, które odbędzie się w Hyatt Regency Tamaya Resort and Spa w Santa Ana Pueblo, NM. Zaprosiliśmy grupę znakomitych prelegentów, którzy przedstawią naszym dealerom istotne informacje rynkowe, techniczne i plany biznesowe, aby pomóc im optymalizować wzrost swojego biznesu w jednej z najszybciej rozwijających się branż na świecie - energetyki słonecznej, powiedział Paul Benson. Wydarzenie będzie miało trzy równoległe ścieżki, oferujące szkolenia techniczne i biznesowe na tematy: Konkurencyjny Design, Ewolucja Rynku Off-Grid oraz Sprzedaż do Rynku Grid-Tie. Prezes Paul Benson przedstawi przegląd inicjatyw wsparcia dla dealerów Conergy podczas przyjęcia otwierającego. Zaprosiliśmy grupę znakomitych prelegentów, którzy przedstawią naszym dealerom istotne informacje rynkowe, techniczne i biznesowe, aby pomóc im optymalizować wzrost swojego biznesu w jednej z najszybciej rozwijających się branż na świecie - energetyki słonecznej, powiedział Paul Benson. Przedstawiciele wybranych dostawców producentów Conergys będą obecni, aby przeprowadzić pokazy techniczne, podczas gdy omawiane będą tematy biznesowe, takie jak Finansowanie projektów klientów i Zmiany w programach rządowych dotyczących dopłat w kluczowych stanach. Wydarzenie jest otwarte tylko dla zaproszonych gości i instalatorów fotowoltaicznych zainteresowanych zostaniem partnerem Conergy. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę internetową firmy www.conergy.us Informacje na tej stronie zostały utworzone i opublikowane przez wskazaną powyżej firmę. RenewableEnergyAccess.com nie popiera, nie edytuje ani nie potwierdza tych informacji i nie ponosi odpowiedzialności za ich dokładność. ************************************************** ********** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Aktualności: Piątek, 17 marca 2006 Kontakt mailowy Impressum https://www.conergy.de -------------------------------------------------------------------------------- Conergy planuje wypłatę dywidendy i podział akcji 17 marca 2006, 06:58 Zarząd Conergy AG przedłożył do zatwierdzenia przez radę nadzorczą propozycję wykorzystania zysku, zgodnie z którą część zysku bilansowego za rok 2005 ma zostać przeznaczona na wypłatę dywidendy w wysokości 0,30 euro za akcję dla ogółem 10 mln akcji uprawnionych do dywidendy. Ponadto zarząd proponuje podjęcie decyzji przez walne zgromadzenie w sprawie podziału akcji ze względu na bardzo pozytywny wzrost kursu akcji Conergy AG. Podział akcji ma polegać na zwiększeniu kapitału zakładowego Conergy AG z dotychczasowych 10.000.000,00 euro o 20.000.000,00 euro do 30.000.000,00 euro poprzez emisję 20.000.000 nowych akcji z uprawniającymi do dywidendy od 1 stycznia 2006 roku. Każdy akcjonariusz otrzyma wtedy dodatkowo dwie darmowe akcje. Kursy dla Conergy AG (Kursy i wykresy od Multichart) Dywidenda 2003 Dywidenda 2004 Dywidenda 2005 Dywidenda 0,00 EUR 0,00 EUR 0,35 EUR KGH 2004 KGH 2005 KGH 2006 KGH 57,9 29,3 20,4 Branża ISIN Dochód z dywidendy Techniczne urządzenia DE0006040025 0,4% Reklama: Terminy dla Conergy AG (najnowsze na górze) Wyniki finansowe 09 sierpnia 2005 (Dane za II kwartał) 10 maja 2005 (Dane za I kwartał) 11 kwietnia 2005 (Dane roczne) ************************************************** ********* Źródło: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I znowu trochę newsów: https://www.iwr.de/re/iwr/06/03/2305.html Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wiadomości dla inwestorów Conergy: 28.03.2006 08:55 TecDAX: CONERGY - Konsolidacja czy formacja szczytu? Conergy (Wiadomości/Kurs akcji) WKN: 604002 ISIN: DE0006040025 Kurs dzienny: 137,06 euro Aktualny wykres dzienny (log) od 02.08.2005 (1 świeca = 1 dzień) Wstecz: Akcje CONERGY wzrosły od końca grudnia 2005 w kanałie wzrostu. W dniu 01.02.2006 akcje przełamały ważną linię wsparcia (= linia pullback). W rezultacie doszło do sygnału kupna, który powinien doprowadzić akcje do około 151,00 euro. W dniu 13.03. akcje faktycznie osiągnęły szczyt na poziomie 150,00 euro. Następnie akcje przeszły w fazę konsolidacji. Wczoraj na rynku akcje próbowały wyjść ponad krótkoterminowy trend. Pomimo wyraźnego wzrostu notowań akcje spadły poniżej tego poziomu podczas zamknięcia. Ważny obszar wsparcia mieści się między 124,99 a 124,27 euro, składający się z exp. GDL 50 i przebitej linii pullback. Dotychczasowy ruch cenowy można określić jako potencjalną formację szczytu SKS. Nie została ona jednak jeszcze zakończona, ponieważ akcje nie przebiły jeszcze linii szyi. W tym konkretnym przypadku do zakończenia formacji SKS konieczne byłoby nawet przebicie wspomnianego obszaru wsparcia. Perspektywa z analizy technicznej: Jeśli akcje CONERGY przebiją obszar wsparcia między 124,99 a 124,27 euro na zamknięciu dzienne, to nastąpi sygnał sprzedaży z minimalnym celem na poziomie 106,50 euro. Jeśli natomiast akcje unikną tego sygnału sprzedaży i przebiją historyczny szczyt na poziomie 150,00 euro, to kolejnym celem będzie 173,12 euro. Wykres stworzony przy użyciu TeleTrader Professional Kliknij tutaj, aby znaleźć więcej aktualnych wiadomości dotyczących tej firmy: ************************************************** ********** Źródło: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Warto też wiedzieć, że w nadchodzący piątek, 31 marca, zostaną przedstawione wyniki za rok 2005. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Conergy dzisiaj: Sprawozdanie finansowe za 2005 rok (interesująca sprawa)! :idea: https://www.conergy.de/Desktopdefault.aspx/tabid-87/195_read-1562/ 31.03.2006 09:38 Conergy uściśli prognozę przychodów i zysków na rok 2006 Firma energetyczna zajmująca się energią słoneczną Conergy (Wiadomości/Kurs akcji) uściśliła prognozę przychodów i zysków na rok 2006. W bieżącym roku obrotowym spodziewane jest wzrost przychodów i zysków o co najmniej 50 procent, poinformowała firma w piątek we Frankfurcie. W grudniu dyrektor generalny Conergy, Hans-Martin Rüter, jeszcze zapowiadał wzrost przychodów o znacznie ponad 25 procent. W bieżącym roku obrotowym Conergy chce zwiększyć udział w przychodach z technologii solarnych, wiatrowych i biogazu do 20 procent. Aby rozwijać się w sektorze głównym, jakim jest fotowoltaika, szybciej niż światowy rynek rosnący o około 25 procent, Conergy zapewniło sobie wystarczającą ilość krzemu słonecznego. W tym roku Conergy planuje zwiększyć udział obrotów zagranicznych z 14 do ponad 50 procent. Od 2008 roku ponad połowa obrotów będzie generowana za granicą. Hamburska firma przewiduje wzrost rynku ogółem z 40 do 300 miliardów dolarów do 2015 roku./fn/she ISIN DE0006040025 AXC0057 2006-03-31/09:37 Kliknij tutaj, aby znaleźć więcej aktualnych wiadomości o firmie: CONERGY Dalsze wiadomości dzisiaj: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp (Nie jest to zły pomysł, żeby pozostać zaangażowanym tutaj, moim zdaniem). Pozdrawiam, Simona

Tak więc dla 2005 roku znalazłem dane firmy: Zysk netto w 2005 roku wynosi 27,7 mln € 9,5 mln akcji Zysk na akcję to 2,92 €, potwierdzone przez obliczenie 27,7/9,5. Wartość rynkowa 136/2,9 daje wskaźnik PE równy 47(!) Powstrzymam się od komentarza! Nawet dalszy wzrost obrotów o 60% jest już uwzględniony w cenie. Wskaźnik PE wynosi wtedy około 30. Może być rozważany jako ryzykowna gra, jeśli Indianie z USA zatrują cenę ropy do poziomu 100 $ za baryłkę.

Napisany przez Simona
A oto kolejne informacje dotyczące Conergy: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Brawo, tak trzymaj. Być może dogonimy Solarworld. :lol: Przez pewien czas nie mają już mocy i plączą się wokół poziomu 220-221. (Mówiąc prościej, są w fazie konsolidacji). Pozdrowienia, Simona

Turboświadectwa na przewartościowanych akcjach modowych? Zdziw się także nad wynikiem kursu wzrostu z 130 do 150 bez żadnych fundamentalnych faktów! Oznacza to, że na tych wartościach należy spodziewać się wyraźnych absurduów kursowych. Poczekajmy zobaczyć, gdzie znajdzie się cena akcji po podziale 1:3? Czy przy 40€ czy 50€?

Napisany przez Simona
Tak więc walne zgromadzenie odbędzie się dopiero 29 maja. Dopiero wówczas dowiemy się, czy faktycznie dojdzie do podziału. Wcześniej, 10 maja, przyjrzymy się wynikom za pierwszy kwartał. Więc mamy wystarczająco dużo czasu, aby zorientować się w ewentualnej nowej cenie akcji. Nie panikuj :!: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzisiejsze wiadomości: Modne jest surfowanie. Ponownie za 148,89. https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/conergy.asp Pozdrowienia, Simona

Około 16:00 dostałem jeszcze jedno powiadomienie o zamówieniach na rzekome 270 MWp (cokolwiek to oznacza? Prawdopodobnie wartość w € miałaby większy sens). W każdym razie przynajmniej jeden zajączek wielkanocny z pieprzem w napędzie podniósł cenę do 165€. Gratulacje, trzeba mieć naprawdę dobry nos. W międzyczasie PE zostało ocenione na 52, pomimo fenomenalnych prognoz.

Napisany przez beta
Nazywa się to chyba megawat... brak € :lol: https://de.wikipedia.org/wiki/Solarstrom ? Za wysokie dla mnie.... ?

Napisany przez Simona
:lol: I Zajączek był bardzo szczęśliwy :!: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Po Wielkanocy Conergy nadal dynamicznie się rozwija i wspina się w górę, już do poziomu 170.- Dobrze, jeśli ten dynamiczny start zostanie utrzymany. Powodzenia! :!: Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata