Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wypowiedzenie kredytu rotacyjnego pomimo regularnych wpływów pieniężnych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć!! Na moim koncie bieżącym zawsze miałem kredyt odnawialny w wysokości 2500 euro. Moja pensja i pensja mojej dziewczyny regularnie wpływały co miesiąc. Teraz jestem bezrobotny od trzech miesięcy i otrzymuję zasiłek dla bezrobotnych. Jednak pensja mojej dziewczyny nadal wpływa (1800 euro miesięcznie). Pomimo tego bank wypowiedział nam teraz kredyt odnawialny, tłumacząc, że dochody nie są moje, a moja dziewczyna ma tylko upoważnienie do dysponowania kontem. Czy mogą po prostu to zrobić i co możemy ewentualnie zrobić w tej sprawie? Pozdrowienia, Schneehase

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Snowhare, Bank ma prawo wypowiedzieć debet na koncie bieżącym bez wypowiedzenia w każdej chwili, ponieważ jest to kredyt przekraczający zdolność kredytową zgodnie z Kodeksem cywilnym, który nie podlega przepisom dotyczącym umowy kredytowej dla konsumentów (w tym również przepisom dotyczącym wypowiedzenia). Dodatkowo uzasadnienie banku jest trafne: konto bieżące jest prowadzone na twoje imię, dlatego decydujące są tylko fakty dotyczące właściciela konta. Inaczej byłoby, gdyby Twoja dziewczyna również była współwłaścicielem konta. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć Finanzmaus, Dzięki za pomocną odpowiedź Pozdrowienia, Zając Śniegowy

Napisany przez 2Escorpio
Finanzmaus pisze: Cześć Snowhare, bank może wypowiedzieć kredyt debetowy na koncie bieżącym w dowolnym momencie, bez zachowania terminu wypowiedzenia, ponieważ jest to kredyt przekraczający zgodnie z Kodeksem Cywilnym, który nie podlega przepisom dotyczącym umowy kredytowej konsumenckiej (więc także przepisom dotyczącym wypowiedzenia). Ponadto uzasadnienie banku jest słuszne: konto bieżące jest na twoje imię, dlatego decydujące są jedynie fakty dotyczące właściciela konta. Inaczej sprawa wyglądałaby, gdyby twoja przyjaciółka również była właścicielem konta. Pozdrowienia
*popiera to oświadczenie*

Napisany przez leckerbirnen
Dlaczego nie próbujecie od razu uniknąć debetu na koncie? Lepiej weźcie kredyt, aby spłacić nim debet...oprocentowanie będzie o wiele niższe niż w przypadku debetu...sprawdź tutaj: Dispozinsen: Übles Überziehen - geldsparen.de tam opisane są alternatywy dla debetu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata