Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podatek uznawania składek na ubezpieczenie zdrowotne

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Gdzieś przeczytałem, że składki ubezpieczeniowe będą od przyszłego roku uznawane podatkowo. Co to dokładnie oznacza dla mnie? Czy teraz muszę zgromadzić wszystkie moje rachunki, gdy wypełniam moje zeznanie podatkowe i wpisać tam opłacone składki gdzieś? Czy też zostanie to uwzględnione bezpośrednio przez pracodawcę przy pobieraniu podatku? W przeciwnym razie, z pewnością musiałbym złożyć zeznanie podatkowe. Wielu singli w ogóle tego nie robi. Kto może mi coś konkretnego powiedzieć?

Re: Podatek uznawania składek na ubezpieczenie zdrowotne

Napisany przez ADMCI4
W przyszłości pracownicy, urzędnicy i osoby samozatrudnione będą mogli odliczyć znacznie więcej:1.900 euro dla pracowników i urzędników oraz2.800 euro dla osób samozatrudnionych.Wydatki na zabezpieczenie socjalne, takie jak ubezpieczenia na wypadek bezrobocia, ubezpieczenia od niezdolności do pracy, ubezpieczenia od wypadków, ubezpieczenia na życie i dobrowolne ubezpieczenia pielęgnacyjne, będą również mogły być odliczone jako wydatki specjalne. Jednakże tylko wtedy, gdy maksymalna kwota jeszcze nie została wyczerpana przez koszty ubezpieczenia zdrowotnego i ubezpieczenia pielęgnacyjnego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata