Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Płatności bezgotówkowe również za pośrednictwem karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry Mam oczywiście konto osobiste oraz do tego kartę debetową. Chciałbym jednak wiedzieć, czy istnieje możliwość udzielenia upoważnienia do obciążenia również karty kredytowej za pomocą polecenia zapłaty. Rozumiem, że karta kredytowa nie jest koniecznie przeznaczona do zastąpienia karty debetowej, ale w końcu pieniądze są zawsze pobierane z mojego konta osobistego. Czy ta metoda płatności jest zatem w ogóle możliwa? Pozdrowienia, Peppino

Napisany przez 2Escorpio
Nie, Lastschrift jest możliwa tylko z konta firmowego, zarówno jak również z płatnością kartą EC, zamówieniem w internecie lub podobnymi. Wewnętrznie w banku mówi się także o Lastschrift przy kartach kredytowych, ale nie ma to nic wspólnego z tradycyjną Lastschrift, jaką mają klienci w swojej głowie. Pozdrowienia, Esco

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Peppino45, jestem ciekawy, w jaki sposób obecnie odbywa się rozliczanie Twojej karty kredytowej? Znam to tylko z tego, że kwoty są pobierane z referencyjnego konta bieżącego (na przykład Twojego konta bieżącego). W związku z tym rozliczenie odbywa się podobnie jak w przypadku karty debetowej, ale jako przeliczony całkowity miesięczny koszt. Jak to wygląda w przypadku Twojej karty kredytowej? Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Od banki do banki to się różni... załóżmy, że karta obciąża raz w miesiącu... wówczas może to być zrealizowane za pomocą obciążenia rachunku bieżącego lub pobrania, które jest trudne do odwołania. Jeśli zwrócisz incasso, możesz to zrobić tylko za całą kwotę... następnie twoja karta zostanie szybko zablokowana.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata