Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Obniżenie w ubezpieczeniu samochodowym pomimo braku winy

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry!! Dwa miesiące temu miałem wypadek samochodowy, na skutek którego wezwano również policję. Po pewnych zamieszkach i około czterech tygodniach ustalono winę. Została ona przyznana przeciwnej stronie. Tymczasem ja już zgłosiłem wypadek do mojego ubezpieczenia OC, ponieważ jak powiedział policjant, jestem do tego zobowiązany. Pomimo tego, że nie musiała ona w ogóle nic płacić i dla niej sytuacja w żaden sposób się nie zmieniła, podniosła mnie w klasie zniżki na następny rok. Nie mogę tego zrozumieć, a tym bardziej zaakceptować. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić? ToniundKlara

Re: Obniżenie w ubezpieczeniu samochodowym pomimo braku winy

Napisany przez PI112
Cześć, Czy po wyjaśnieniu winy zgłosiłeś ten fakt swojemu ubezpieczycielowi? Jeśli nie, firma musi zakładać, że nadchodzi dla Ciebie płatność, wtedy korekta wzrostu składki jest słuszna. Zazwyczaj korekta składki powinna zostać cofnięta, gdy zgłoszenie zostanie złożone w firmie, zbyt wyżął składki zostaną zwrócone. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata