- wt sty 19, 2010 9:59 am
OK! Część moich pieniędzy (około 1/3) chciałbym zainwestować w akcje/fundusze. Szukam taniej możliwości zakupu tych instrumentów finansowych oraz równocześnie konkretnych rekomendacji dotyczących zakupu lub sprzedaży. Szukam rodzaju osobistej obsługi, która być może jest dostępna dopiero od określonego wolumenu. Brakuje mi doświadczenia i czasu, aby to zrobić samemu. Właściwie spodobała mi się oferta Deutsche Banku na 2%, jednak jednocześnie mam niepokojące uczucia w związku z tym. Obawiam się, że mogą tutaj obowiązywać wyraźne polecenia co do papierów wartościowych, jakie trafią do prywatnych portfeli. Co najmniej częściowo z tymi, których DB chce się pozbyć. W rozmowie z moim potencjalnym doradcą ten zarzut został oczywiście oburzony odrzucony. Na pytanie o motywację doradcy, odpowiedziano, że jego sukces mierzony jest tym, czy pozostanę w programie inwestycyjnym lub przekażę dodatkowe środki... Pomysł, że ktoś jest bezpośrednio zaangażowany w sukces inwestycji, bardziej mi odpowiada niż płacenie opłaty miesięcznej bez odniesienia do wyników. Ale kto oferuje tego rodzaju usługi? Dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrowienia, Steffen