Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy świadczenie rodzicielskie jest wypłacane od razu po porodzie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, dziś zwracam się do tego wspaniałego forum, ponieważ mam pytanie dotyczące zasiłku rodzicielskiego: W kwietniu moja dziewczyna i ja spodziewamy się dziecka. Ona nadal pracuje na pełny etat i otrzymuje normalne wynagrodzenie przez sześć tygodni przed porodem w okresie urlopu macierzyńskiego. Ale jak to będzie po porodzie? Czy musi złożyć wniosek o zasiłek rodzicielski od momentu porodu, czy też w ciągu pierwszych ośmiu tygodni po porodzie nadal otrzymuje pełne wynagrodzenie od pracodawcy? Kto ma z tym doświadczenie? NiceGuy

Re: Czy świadczenie rodzicielskie jest wypłacane od razu po porodzie?

Napisany przez phlippi
Cześć, najpierw życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzącego wydarzenia. W dniu narodzin Waszego dziecka możecie złożyć wniosek o akt urodzenia. Z dokumentem, który otrzymacie 1-3 tygodnie później (w zależności od urzędu), będziecie mogli ubiegać się o zasiłek rodzicielski. Jednak zasiłek ten będzie wypłacany wstecz od dnia narodzenia. Pieniądze wypłacane w 6 tygodni przed i 8 tygodni po porodzie to tzw. zasiłek macierzyński. Jest on wypłacany przez ubezpieczenie zdrowotne, ale tylko w wysokości 60-70% dochodu. Z dodatkowym pismem od pracodawcy można wnioskować o jego wypłatę w ubezpieczycielu zdrowotnym. Jeśli jednak pracodawca wyrazi zgodę na wypłatę 100%, to jest naprawdę miły. Cóż, do tego czasu życzę Wam miłego czasu. Jeśli planujecie finansowo zabezpieczyć przyszłość Waszego dziecka, gorąco polecam profesjonalne doradztwo finansowe. Pomogą Wam również w ubieganiu się o państwowe wsparcie finansowe i we wszystkich innych kwestiach związanych z pieniędzmi. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata