Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Warunki udzielenia kredytu przez KfW.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Jestem teraz w wieku, w którym można zacząć zastanawiać się nad zakupem nieruchomości. Niektórzy z moich znajomych już to zrobili. Niektórzy pomogli sobie przez KfW, inni nie. Od czego to zależy, czy warto skorzystać z KfW czy nie? Czy w każdym przypadku jest to tańsze niż wyłączna finansowanie przez bank hipoteczny lub inny bank? Czy banki muszą zaakceptować, jeśli chcę skorzystać z finansowania KfW? Dziękuję za pomoc.

Napisany przez Jupiter12
Zakupiliśmy nieruchomość do użytku własnego 3 tygodnie temu i sfinansowaliśmy 30% ceny zakupu za pośrednictwem KFW.

Napisany przez MThiemann
Cześć Liebermannie, najczęściej ma sens uwzględnienie programu własności mieszkalnej KfW w zestawieniu finansowym. Obecnie warunki wynoszą 4,05% nominalnie przy okresie kredytowania wynoszącym 35 lat i okresie wiązania oprocentowania wynoszącym 10 lat. Niektóre banki rezygnują z części swojej marży i oferują te pożyczki nawet w wysokości 3,80% nominalnie. I właśnie dlatego zazwyczaj ma sens uwzględnienie tych środków, które mogą wynosić maksymalnie 30% kosztów całkowitych (ale nie więcej niż 100 000 EUR), w finansowaniu. Warto wiedzieć, że niektóre banki nie biorą udziału w pośrednictwie w kredytach KfW. O ile mi wiadomo, nie ma na to prawnego roszczenia. Środki KfW nie mogą być jednak bezpośrednio wnioskowane w KfW, zawsze tylko poprzez bank w ramach swojego finansowania. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata