Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wypowiedzenie ubezpieczenia kredytu ratalnego przy trwającym kredycie

Napisany przez ADMCI4
Kochani użytkownicy forum! Przed około pół roku moja żona i ja zaciągnęliśmy większy kredyt, aby przezwyciężyć trudności finansowe i dać trochę pieniędzy naszej córce na studia. W związku z tym również wykupiliśmy ubezpieczenie kredytu. Bank zaproponował nam to wtedy i początkowo wydawało się to sensowne. Jednak po bliższym przyjrzeniu się doszliśmy do wniosku, że to ubezpieczenie jest dla nas zupełnie zbędne. Moja praca jest bardzo stabilna, a moja żona najprawdopodobniej nie straci swojego miejsca pracy do emerytury. W przypadku choroby lub czegoś gorszego mamy dobre zabezpieczenie w postaci ubezpieczenia na życie. Innymi słowy, w zasadzie nie potrzebujemy tego drogiego ubezpieczenia. Czy jest możliwe jego skasowanie pomimo tego, że kredyt będzie jeszcze trwał około pięciu lat? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrowienia, Freshman

Napisany przez Moneyman
Dzień dobry studencie, w zależności od firmy ubezpieczeniowej (i banku!) obowiązują tutaj różne warunki. Przydatne byłoby tutaj podanie nazwy instytucji finansowej lub firmy ubezpieczeniowej. Niektóre firmy ubezpieczeniowe akceptują rezygnację, podczas gdy inne mają określone minimalne okresy trwania. W przypadku tych drugich, rezygnacja jest możliwa dopiero po ich upływie. Pomocne informacje i pewność daje tutaj zakres ubezpieczenia oraz regulamin, które muszą być dostarczone przy zawieraniu umowy. Tutaj znajdziesz szczegółowe zasady dotyczące wypłat, okresów trwania i terminów rezygnacji. Pozdrawiam serdecznie, Moneyman

Napisany przez ADMCI4
Cześć Moneyman, Dziękuję bardzo za miłą odpowiedź. Pozdrawiam, Freshman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata