Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: karty kredytowe bez nazwiska

Napisany przez 1cent
Witajcie drodzy użytkownicy! Mam pytanie. Czy karty prepaid bez nazwiska są mniej bezpieczne niż karty, na których jest podane imię i nazwisko? Pytam, ponieważ w innym wątku ktoś napisał, że jego Mastercard Red (bez podanego nazwiska na karcie) została okradziona, ale bank odmówił wypłacenia odszkodowania. Czy można bez obaw korzystać z karty bez nazwiska, czy lepiej wybrać bardziej bezpieczny produkt, choć oczywiście droższy, zgodnie z zaleceniami banku? Planuję wybrać się w podróż po Europie za kilka miesięcy! Kredytową kartę chciałbym używać tylko do opłacenia hotelu/hostelu. Potem w celach bezpieczeństwa zamierzam płacić tylko kartą prepaid. Czy moja karta Mastercard Red jest wystarczająco bezpieczna? A może lepiej sięgnąć po kartę reload Mastercard? Według banku tak, ponieważ płatności praktycznie zawsze są dokonywane za pomocą PIN-u, tylko w przypadku niemożności - podpisem. A karta ma podane imię i nazwisko! Co mówią eksperci? https://www.r-card-service.at/eBusin...6-NA-8-DE.html Według strony to najcieńszy na świecie sejf!

Re: karty kredytowe bez nazwiska

Napisany przez Doso
Nawet nie zdawałem sobie sprawy, że istnieją karty kredytowe bez nazwiska. Poza kwestią ochrony danych, zasadniczo nie widzę żadnej różnicy pomiędzy kartą kredytową z nazwiskiem i bez niego. Karta prepaid zawsze jest jednak dobrym pomysłem, ponieważ ogranicza ona szkody w przypadku problemów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata