Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Według kalkulatora wynagrodzeń nie ma podatku dochodowego od stycznia 2010 roku.

Napisany przez ADMCI4
Jestem lekko zdezorientowany i nie wiem, czy powinienem się cieszyć, czy po prostu jest to błąd w systemie. Od czasu do czasu wpisuję moją pensję brutto do kalkulatora wynagrodzeń w internecie, zazwyczaj w kalkulatorze wynagrodzeń Ftd. Ponieważ w tym roku wiele się zmieniło pod względem podatkowym, wczoraj wieczorem ponownie to zrobiłem i zobaczyłem, że według kalkulatora wynagrodzeń Ftd od teraz nie muszę już płacić podatku dochodowego. Jednak naprawdę nie potrafię sobie tego wyobrazić, nawet jeśli moje wynagrodzenie nie jest bardzo wysokie, a kwota wolna od podatku wzrosła. Czy ktoś może mi powiedzieć tutaj, na tej pomocnej platformie, ile podatku dochodowego muszę zapłacić przy zarobkach w wysokości 1660 brutto i klasie podatkowej 5? Muszę również zapłacić podatek kościelny... To byłoby super!!! Pozdrowienia, Kanalratte

Re: Według kalkulatora wynagrodzeń nie ma podatku dochodowego od stycznia 2010 roku.

Napisany przez 2Escorpio
Tak łatwo to nie jest! Potrzebujemy jeszcze kilku informacji. Mieszkasz w którym landzie? Urodzony przed czy po 1949 roku? Zobowiązany do ubezpieczenia społecznego? Jakie masz ubezpieczenie zdrowotne? Najlepiej sprawdź tutaj Kalkulator brutto-netto: Ile zostaje z wynagrodzenia w 2010 roku - Planista wynagrodzeń - FOCUS Online

Napisany przez ADMCI4
Jeśli nie został wyświetlony podatek dochodowy, to jest to błędne. Podatek dochodowy wynosi około 350 euro. Ale jak już wspomniałem, musisz wprowadzić jeszcze kilka innych danych. Zawsze korzystam z kalkulatora wynagrodzeń na stronie Steuertipps.de, jest prosty i przejrzysty, i od razu pokazuje wynik. U mnie całkowicie zgadza się z wypłatą.

Napisany przez ADMCI4
Sprawdź lepiej gdzie indziej, na przykład na Kalkulator wynagrodzeń - Kalkulator brutto-netto - Kalkulator netto-brutto - jobware.de

Napisany przez RSpecunia
Ta ustawa o uldze podatkowej dla obywateli nie jest tak dobra, jak się mogło wydawać.

Napisany przez Mike Spezi
Jasne, można udzielić informacji, jeśli zostaną podane następujące dane: Wiek Płeć Land związkowy Dzieci Zabezpieczenie emerytalne pracownicze Korzyści kapitałowe Tygodniowa liczba godzin pracy Rodzaj ubezpieczenia zdrowotnego Kwoty zwolnienia podatkowego Jeśli te informacje są znane, możliwe jest dokładne udzielenie odpowiedzi Pozdrowienia Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata