Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Przelew zagraniczny z Luksemburga do D.

Napisany przez Max
Hej, miałem w ten weekend dyskusję w kręgu znajomych na temat inwestycji w Luksemburgu i tego, że wkrótce nie będzie to już opłacalne ze względu na planowany podatek od źródeł w wysokości 35% oraz na to, że w 2014 roku Luksemburg z dużym prawdopodobieństwem również będzie uczestniczył w procedurze raportowania (właściciel konta, stan konta itp.) dla niemieckiego urzędu skarbowego. Doszliśmy do fikcyjnego założenia, jak najlepiej odzyskać swoje pieniądze. Ja uważam, że jeśli kwota „czarno” ulokowana tam nie przekracza 100 tys. €, powinno się po prostu często jeździć i zawsze wypłacać mniej niż 10 tys. €. Kolega powiedział, że przeniósłby kwotę powyżej 100 tys. € z Luksemburga do Niemiec, ponieważ rzekomo niemieckie władze nie rejestrują takich przelewów. Ta wypowiedź oczywiście była gorąco dyskutowana, ponieważ reszta ekipy nie może sobie wyobrazić, że taki przelew nie pozostawiłby żadnych śladów dla niemieckiego urzędu skarbowego. Zgodziłem się zająć tą kwestią przed naszym kolejnym wypadem na rowery górskie. W internecie już szukałem, jakie ślady zostawiłby taki przelew. Jednak nie znalazłem jeszcze odpowiedzi. Dlatego moje pytanie brzmi: gdzie mogę znaleźć odpowiednie informacje na ten temat w internecie? Albo być może jest tu praktyk, który mógłby mnie oświecić. Może ktoś ma dla mnie wskazówkę i ciekawy plan na kolejną wycieczkę rowerową. Z góry dziękuję. Pozdrawiam max

Re: Przelew zagraniczny z Luksemburga do D.

Napisany przez 2Escorpio
Ojej, to w żadnym wypadku nie przejdzie! Po pierwsze, banki / kasy oszczędności odnotowują dane klientów, byłych klientów, ruchy na kontach itd. przez 10 lat. A przy takiej kwocie obowiązuje obowiązek zgłoszenia! Dlatego przelew 100 tysięcy bez zauważenia jest praktycznie niemożliwy! pozdr. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata