- wt sty 26, 2010 6:59 pm
Cześć,
szczerze mówiąc nie mam pojęcia, czy jestem tu odpowiednim miejscem na moje pytanie.
Jeśli nie, proszę o wybaczenie.
Mam następujący problem:
Kilka dni temu zamówiłem kilka ubrań w sklepie internetowym. Wypełniłem normalnie blankiet przelewu i wrzuciłem go (jestem w Kreissparkasse).
Wczoraj nagle zdałem sobie sprawę, że ZAPOMNIAŁEM PODPISAĆ I PODAĆ DATĘ
Dzisiaj poszedłem do banku i wydrukowałem wyciąg z konta. Na wyciągu widniało, że pieniądze zostały przesłane właścicielowi sklepu internetowego mimo braku podpisu i daty. Z tą wiedzą poszedłem na recepcję banku i powiedziano mi, że zazwyczaj pieniądze wracają na moje konto i że w rzeczywistości nie zostały przelane, więc po prostu mam zaczekać aż pieniądze wrócą na konto i wtedy przelać je jeszcze raz. Dotąd wszystko dobrze, pomyślałem.
Jednak właśnie teraz spojrzałem jeszcze raz na sklep internetowy i sprawdziłem informacje o moich zamówieniach. Tam, gdzie cały czas było wyświetlane oczekiwanie na wpłatę, od dziś wieczora jest wyświetlane gotowe do wysłania.
To znaczy, że właściciel sklepu dostał pieniądze i teraz paczka jest w drodze do mnie, prawda???
Jestem zagubiony... jestem jednak 100% pewny, że zapomniałem o podpisie i dacie na blankiecie przelewu, mogę to zobaczyć na kopercie.
Może wiecie, co się dzieje, byłbym wdzięczny za odpowiedź
P.s: przepraszam, ale od pewnego momentu przestałem zwracać uwagę na wielkość liter.
Pozdrowienia, Stephen