Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: wypełniona karta przelewu w Kreissparkasse bez podpisu

Napisany przez steph
Cześć, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, czy jestem tu odpowiednim miejscem na moje pytanie. Jeśli nie, proszę o wybaczenie. Mam następujący problem: Kilka dni temu zamówiłem kilka ubrań w sklepie internetowym. Wypełniłem normalnie blankiet przelewu i wrzuciłem go (jestem w Kreissparkasse). Wczoraj nagle zdałem sobie sprawę, że ZAPOMNIAŁEM PODPISAĆ I PODAĆ DATĘ Dzisiaj poszedłem do banku i wydrukowałem wyciąg z konta. Na wyciągu widniało, że pieniądze zostały przesłane właścicielowi sklepu internetowego mimo braku podpisu i daty. Z tą wiedzą poszedłem na recepcję banku i powiedziano mi, że zazwyczaj pieniądze wracają na moje konto i że w rzeczywistości nie zostały przelane, więc po prostu mam zaczekać aż pieniądze wrócą na konto i wtedy przelać je jeszcze raz. Dotąd wszystko dobrze, pomyślałem. Jednak właśnie teraz spojrzałem jeszcze raz na sklep internetowy i sprawdziłem informacje o moich zamówieniach. Tam, gdzie cały czas było wyświetlane oczekiwanie na wpłatę, od dziś wieczora jest wyświetlane gotowe do wysłania. To znaczy, że właściciel sklepu dostał pieniądze i teraz paczka jest w drodze do mnie, prawda??? Jestem zagubiony... jestem jednak 100% pewny, że zapomniałem o podpisie i dacie na blankiecie przelewu, mogę to zobaczyć na kopercie. Może wiecie, co się dzieje, byłbym wdzięczny za odpowiedź P.s: przepraszam, ale od pewnego momentu przestałem zwracać uwagę na wielkość liter. Pozdrowienia, Stephen

Napisany przez Doso
Myślę, że Sparkasse po prostu zaksięgowała to, prawdopodobnie nie zwracając na to uwagi. Informacja, którą otrzymałeś była ogólna, bez bezpośredniego sprawdzenia, czy przekaz został odpowiednio zaksięgowany. Ja też kilka lat temu zapomniałem o podpisie, Bank zadzwonił do mnie, potwierdziłem to telefonicznie i przelew został zrealizowany zgodnie z planem. Postępowanie Sparkasse jest jednak nie do końca właściwe, ponieważ przelew wymaga zazwyczaj podpisu/PIN. Jeśli nadal chcesz te ubrania, to jednak nie ma to znaczenia? Czy mogę zapytać, dlaczego robisz zakupy w sklepach internetowych, a jednocześnie nie korzystasz z bankowości internetowej? W takim przypadku zobaczyłbyś transakcje od razu i nie miałbyś tego problemu.

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór Steph, Twoje domowe bank nielegalnie działał tutaj! Otrzymana odpowiedź to po prostu próba zatuszowania oczywistego złego zachowania. Ostatecznie może nawet zostać ona sprzedana tobie jako usługa. Faktem jest, że Twoje domowe bank bez Twojego polecenia przelał kwotę pieniędzy osobie trzeciej - i to bez przestrzegania wymaganej staranności. (Weryfikacja podpisu!!!) To oznacza, że ktoś potrzebuje tylko Twojego numeru konta bankowego i może przenieść kwoty z Twojego konta bez żadnych zastrzeżeń. (Zauważ, że możesz odmówić uznania płatności obciążyń do 6 tygodni / patrz zakończenie rachunku) Na Twoim miejscu na pewno zapytałbym o to. Twoją główną troską nie powinno być to, czy pieniądze już dotarły do odbiorcy (oczywiście terminowa płatność jest ważna), ale jak one tam dotarły!!! Z poważaniem Moneyman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata