Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy jest możliwe wypłacenie pieniędzy bez karty EC?

Napisany przez ADMCI4
Przedwczoraj zgubiłem całą swoją portmonetkę. Zawierała całe moje życie, w tym moją kartę bankomatową, prawo jazdy i dowód osobisty. Oczywiście natychmiast udałem się na komisariat. Dodatkowo zablokowałem swoją kartę bankomatową telefonicznie. Jednak zajmie to tygodnie, zanim będę ponownie dysponował wszystkimi dokumentami tożsamości i kartami. Jak mam jednak do tego czasu dostać się do swoich pieniędzy?Wiadomo, że w razie potrzeby można wypłacać pieniądze bez karty bankomatowej, korzystając tylko z dowodu osobistego. Ale ja właśnie tego teraz nie mam. Jak mam się więc zidentyfikować? Policja również nie była w stanie mi pomóc w tej kwestii. Być może ktoś z was wie?

Napisany przez Moneyman
Dzień dobry Doggy4, W odpowiednim urzędzie miejskim lub gminnym możesz ubiegać się o tymczasowy dowód osobisty, który umożliwi Ci legalizowanie się przynajmniej do czasu otrzymania nowego dowodu. Z poważaniem Moneyman

Napisany przez Doso
Wstępny dowód osobisty kosztuje około 14 euro opłat. Dzięki niemu będziesz mógł się ewentualnie zidentyfikować wobec swojego banku, aby w tradycyjny sposób wypłacić gotówkę na rogu. Jeśli bank nie ma już okienka, zamiast tego wystawiają dla ciebie Kartę jednorazowej wypłaty, klasyczną kartę magnetyczną, którą wkładasz do bankomatu, a on wypłaca wtedy pieniądze. Karta pozostaje bezpośrednio w bankomacie. Wniosek o wstępny dowód osobisty musisz złożyć jednocześnie ze zwykłym dowodem osobistym, przy czym będziesz musiał też zgłosić zgubienie starego dowodu. To niestety papierologia. Niestety nie wiem, jakie dokumenty musisz przedstawić, aby złożyć wniosek o dowód osobisty. Zawsze miałem tylko stary dowód osobisty i po prostu go odnawiałem. W każdym razie irytująca sytuacja, gdy trzeba zablokować wszystkie karty i wszystko ponownie załatwiać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata