Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podatki od pracy studenckiej jako Hiwi?

Napisany przez Emma29
Witaj! Jestem teraz trochę zdezorientowana i ponieważ nie znalazłam niczego konkretnego podczas moich poszukiwań w internecie, mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiednich rozmówców dla mojego problemu. Chodzi o to: W zeszłym roku pracowałam na pełen etat od stycznia do lipca na uczelni, otrzymując miesięcznie około 150 euro jako Hiwi na jednej z katedr. Potem dostałam nową umowę na listopad i grudzień, tym razem za około 300 euro miesięcznie. Jednak doszło do jakiegoś błędu w administracji, przez co wynagrodzenie zostało mi wypłacone nie miesięcznie, a 600 euro za całość w grudniu. (Czyli wyraźnie ponad 400 euro.) Teraz mam następujący problem, moja umowa została przedłużona na te same warunki (około 300 euro miesięcznie). Jednak w tym miesiącu dostałam tylko około 260 euro, ponieważ (według mojego rozliczenia) 40 euro zostało potrącone na Prawne Opłaty. Czy to może mieć związek z podwójnym wynagrodzeniem grudnia? Czy istnieje może jakieś inne uzasadnienie? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę Emma29

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata