Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy płatności są możliwe tylko kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Więc naprawdę nie chcę uważać siebie za przestarzałego, ale zwracam uwagę na swoje pieniądze. Dokładnie przyglądam się temu, czego naprawdę potrzebuję. Wydaje mi się, że nie potrzebuję karty kredytowej. Moje bank chce mi jednak wmówić co innego. Najpierw próbowali zachęcić mnie do korzystania z ich marki własnej, a potem zaczęli wmawiać mi, że obecnie istnieją transakcje, które można wykonać tylko kartą kredytową. Na razie nie spotkałem się z takimi płatnościami, ale być może naprawdę żyję w przeszłości. Czy ktoś tutaj w forum może mi powiedzieć, czy istnieją rzeczywiście płatności, których nie mogę dokonać nawet kartą debetową? Pozdrowienia, Driver06

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Driver06, Myślę, że bank domowy ma na myśli przede wszystkim płatności/transakcje internetowe (zamówienia, rezerwacje itp.). Tutaj nie można płacić kartą debetową, a w niektórych przypadkach wymagane są wyłącznie karty kredytowe. Ponadto karta debetowa nie jest koniecznie akceptowana na całym świecie. Istnieją pewne ograniczenia dotyczące elastycznego korzystania z karty. Karty kredytowe mają szczególnie większe znaczenie w transakcjach międzynarodowych. Niemniej jednak karta kredytowa powinna być wnioskowana tylko wtedy, gdy uważasz, że faktycznie jej potrzebujesz. Jeśli więc nie potrzebujesz takiej karty, zdecydowanie warto odrzucić ofertę od banku domowego. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć Finanzmaus, Dzięki za odpowiedź. Pozdrowienia Driver06

Napisany przez 2Escorpio
Driver06 pisze: Cześć Finanzmaus, dziękuję Ci za odpowiedź Pozdrowienia Driver06
Spróbuj zdobyć BEZPŁATNĄ kartę kredytową w zewnętrznym banku (po prostu wyszukaj w Google)... w ten sposób będziesz zabezpieczony w sytuacji, gdy trzeba płacić WYŁĄCZNIE kartą kredytową, nie zapłacisz za to nic, a bank pozwoli ci o siebie zapomnieć, gdy im przypomnisz, że teraz taką posiadasz pozdrowienia, esco

Napisany przez Finanzmaus
Escorpio pisze: Weź DARMOWĄ kartę kredytową w obcej banku (po prostu poszukaj w Google)... w ten sposób masz zabezpieczenie na sytuację, gdy możesz płacić TYLKO kartą kredytową, nie płacisz za to nic, a bank pozostawi Cię w spokoju, jeśli im wspomnisz, że teraz ją masz. Pozdrowienia, Escorpio
Nie sądzę, że to jest rozwiązanie. Po pierwsze: Dlaczego miałbyś wziąć kartę kredytową (nawet jeśli jest darmowa), jeśli w ogóle nie jest ci potrzebna? Po drugie: Dlaczego uzyskanie innej karty kredytowej miałoby być odpowiedzią na nieuczciwe postępowanie pracownika banku? Lepiej powiedzieć mu swoje zdanie. W końcu powinni oni uwzględniać nie ogólne warunki, ale indywidualną sytuację klienta. Jeśli tak nie jest, to mogę spokojnie z tego zrezygnować. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Finanzmaus pisze: Nie sądzę, że to jest rozwiązanie. Po pierwsze: Dlaczego ktoś miałby wziąć kartę kredytową (nawet jeśli jest darmowa), jeśli w ogóle nie jest mu potrzebna?
On w ogóle nie wie, czy mu potrzebna karta, bo zakładał, że można zapłacić alternatywnie wszędzie! Cytat od Finanzmaus Po drugie: Dlaczego pozyskanie innej karty kredytowej miałoby być odpowiedzią na nieprofesjonalne zachowanie pracownika banku? Raczej należy mu wyrazić swoje zdanie. W końcu nie powinni opierać się na ogólnych zasadach, ale na indywidualnej sytuacji klienta. Jeśli tak nie jest, to mogę śmiało z tego zrezygnować. Wtedy możesz powiedzieć swojemu bankowi, że masz już kartę kredytową, co jest jednym z korzyści, jakie przynosi darmowa karta kredytowa. baba esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata