Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: bezpieczna inwestycja funduszy MiG????????

Napisany przez vectra
Cześć wszystkim, jestem nowo zarejestrowany i mam nadzieję, że jestem tutaj dobrze. Chcę zainwestować swoje pieniądze, aby w ciągu 2-3 lat uzyskać jak najlepsze zyski. Pomyślałem o miesięcznych wpłatach. Jakie są możliwości, które nie niosą ze sobą wysokiego ryzyka??? Wyszukałem w Internecie Google na temat inwestowania i po odwiedzeniu kilku stron podałem moje dane na stronie do zapytania o poradę. Dostałem telefon od niezależnego doradcy finansowego z mojej okolicy, który kupił moje dane. Według niego to normalne?!?!?!?!?! Jak już wspomniałem, jest on samodzielny i m.in. oferuje inwestycje dla firmy Alfred Wieder AG itp... Oczywiście chciałbym jak najszybciej zobaczyć jakieś zyski. Zaproponował mi następującą ofertę: fundusz MiG 9. Jego przykładowa kalkulacja wyglądała następująco: Plan oszczędnościowy 100,- miesięcznie, 25 lat = 30 000,- i opłata wstępna 1000,-. 1. rok jednorazowa wpłata 1000,- +1200,- (12 x 100,- miesięcznie) = 2200,-. 2. rok + 1200,- = 3400,-. 3. rok + 1200,- = 4600,-. 4. rok + 1200,- = 5800,-. 5. rok 1. Exit (40% kapitału - jego zdaniem dywidendy powinny wynosić co najmniej 40%, gdy firma jest sprzedawana, ale raczej 60 - 70%) 2300,- dywidenda (1. Exit) + 1200,- = 9300,-. 6. rok 2. Exit (40% kapitału) 3700,- + 1200,- = 14200,-. 7. rok 3. Exit (40% kapitału) 5600,- + 1200,- = 21400,-. 8. rok 4. Exit (40% kapitału) 8500,- + 1200,- = 31100,- ----> gotowe! Powiedział, że może być tak, że każdego roku jest Exit (sprzedaż firmy), czasem są 2 Exits lub nie ma Exita przez 1 rok. W powyższym planie w latach 1-4 nie było Exita, dopiero w 5. roku. Po 8 latach osiągnąłem pełną kwotę oszczędności 30000,-, jeśli cały czas reinwestuję dywidendy. Wpłaciłem więc 10 600,- kapitału własnego, a resztę uzupełniłem tylko poprzez Exits, które znowu reinwestowałem. Ponieważ jest to rozłożone na 25 lat, teraz dostanę wypłaty tylko po 8. roku, dopóki w funduszu są firmy i zachodzą Exits, gdy osiągnę równowartość 30000,-. Co o tym sądzicie????????????? Czy ktoś ma może doświadczenia z funduszem MiG 9 lub ogólnie z funduszami MiG????????? Przeczytałem również na stronie Stiftung Warentest, że fundusze MiG 1 i 2 zostały umieszczone na szarej liście, ponieważ są zbyt ryzykowne?!?!?!? Proszę o fachowe opinie i doświadczenia! Moim zdaniem brzmi to już lukratywnie... Dziękuję z góry. W razie dodatkowych pytań, pisz śmiało... Pozdrawiam Sven

Napisany przez PI112
Cześć Vectra, ogólnie rzecz biorąc, NIE jest to normalne, żeby kupować klientów. Czy zrozumiałaś/zrozumiałeś sugerowane przez specjalistę rozwiązanie? Pozdrowienia, Chris

Napisany przez vectra
W zasadzie rozumiem, co powiedział. Mam też broszurę informacyjną, gdzie znajdują się warunki umowy i wszystko inne. Czy ktoś już się intensywnie zajął funduszami MiG? Dlaczego powinien kupować swoich klientów??? Co masz na myśli??? Pozdrowienia

Napisany przez Aristoteles 197
Witaj Gdzie zainwestować pieniądze na 2-3 lata? Z uwagi na okres inwestycji wykluczone są: Fundusze akcyjne (10 lat) Fundusze obligacji (3-5 lat) Moim zdaniem praktycznie wszystko, co ma związek z rynkiem kapitałowym. Kupowanie danych klientów i dzwonienie do nich to tzw. Cold Calling. W Austrii jest to karalne, w Niemczech nie mam pewności. Raport z Austrii!!!! Ostrzeżenie przed funduszami MIG: Ryzykowne i drogie Fundusze MIG to długoterminowe i ryzykowne inwestycje, które często są zachwalane agresywnymi metodami sprzedaży, ostrzegają organizacje konsumenckie AK i Fundacja Testów Produktów. Dla Fundacji Testów Produktów wysokie koszty funduszy MIG i związane z nimi ryzyko strat stoją w rażącej dysproporcji do szans na zysk. Kapitał ryzyka Pan Ernst B. relacjonuje, że pewnego wieczoru został nieproszony telefonicznie skontaktowany i zaproponowano mu sprawdzenie istniejących polis na życie. Pan B. zgodził się na rozmowę konsultacyjną. doradca zalecił mu zlikwidowanie istniejących polis na życie i zainwestowanie środków w fundusz MIG 4. Ten fundusz inwestuje w młode, dynamiczne firmy, które wciąż są w fazie rozwoju produktu i pierwszych działań sprzedażowych. Ten rodzaj finansowania nazywany jest kapitałem ryzyka. Fundusze MIG są funduszami zamkniętymi - udziały nie są notowane na giełdzie. Możliwość normalnego wycofania jest dostępna dopiero od 31.12.2032 r. W prospekcie emisyjnym zaznaczono, że całkowita strata zainwestowanego kapitału jest możliwa.

Napisany przez Arvedui
Cześć Vectra, już wielokrotnie intensywnie zająłem się funduszami MIG i sam mam kilka - z przekonania! Jak widzę, ostatnie posty mają już 8 miesięcy - więc jeśli chcesz wiedzieć więcej - możesz odpowiedzieć ponownie - ale pewnie już i tak się zakończyło! Pozdrowienia, Arvedui

Napisany przez degere
Cześć, tak - fundusze M.I.G.... Ogólnie ta klasa inwestycji wcale nie nadaje się jako alternatywa dla zabezpieczenia emerytalnego lub jako super rozwiązanie dla każdego. Inwestuje się w ryzykowną klasę aktywów - chociaż M.I.G. jest tutaj moim zdaniem bardzo dobrym partnerem. W przeciwieństwie do większości dostawców, M.I.G. działa bardzo transparentnie i zrozumiale. Jako dodatek na pewno interesujący...

Napisany przez risikokapital
Trzymajcie się z dala od funduszy MIG, są zbyt drogie - 33 procent kosztów początkowych.. Prawie same biotechnologie, a tam prawie nic nie wychodzi.. Poza tym Alfred zawsze do tej pory pochłonął pieniądze klientów, a zarobił miliony, na przykład na Inova ag, Germain Austria.. itd. To typowy szarlatan, który obiecuje wszystko, a nic nie dotrzymuje..... Raporty wydajności pisane są przez własnych ludzi, a prasa jest przekupiona..... nawet nagrody za założenie kupują za 5 tysięcy euro !!!

Napisany przez Robertimk
Sprawdźmy, co się teraz wydarzy. Pierwsza wypłata była świetna. Niestety, już dawno temu. Ale tak jak zawsze obiecane, nic nie jest trzymane. Ale jak już napisałem w innym poście, rzekomo jest teraz w ruchu. Oczywiście koszty nie są problemem. Koszty utrzymania funduszy nie są zbyt tanie. Zauważyłem, że można całkiem dobrze pozbyć się swoich umów. Znam inwestorów, którzy nie mogli już sobie pozwolić na fundusze, ponieważ nie planowali długiego okresu. Ale ludzie chcą te umowy, na przykład gdy zostało wpłacone już połowę, lub w inny sposób. Czyli coś jest nie tak. Myślę, że gdyby były takie złe, nikt by ich nie kupował, prawda?

Napisany przez Ratgeberspezi
Cześć Arystotelesie, Całkowita utrata występuje również w każdym prospekcie sprzedaży wszystkich funduszy inwestycyjnych w każdym depozycie. Całkowitą utratę możesz również ponieść w przypadku wszystkich banków i firm oraz obligacji państwowych. Całkowitą utratę możesz również ponieść na ulicy w codziennym ruchu drogowym niezawinionie. Dlatego nikt nie powinien już jeździć samochodem, ponieważ mógłby wtedy zginąć. W przypadku rent i ubezpieczeń na życie istnieje również ryzyko całkowitej utraty, ale nikt tam nie pisze prawdy. Być może inwestycje w te firmy będą bezpieczniejsze niż lokaty bankowe w przyszłości, ponieważ w bankach często oferuje się starszym osobom znacznie bardziej ryzykowne oferty jako bezpieczne inwestycje (Commerzbank, Sparkasse i inne), gdzie ludzie tracą dużo lub wszystko, zanim wydadzą takie ogólne opinie, powinni najpierw mieć wgląd w firmy, które tam się znajdują. Poza tym, ocena Funduszu Testów Konsumenckich jest przestarzała, ponieważ ma około 6 lat i od tego czasu nie zajmowała się tymi firmami i tematem, więc nie wydawajmy płytkich sądów, jeśli nie przyjrzeliśmy się dokładnie firmom i szansom. VC oznacza również kapitał szans, piszesz, że jest drogi, ale koszty praktycznie wszystkich ubezpieczeń emerytalnych i na życie są znacznie wyższe, umowy tam są na minusie przez 10, 15, 20 lat, a ludzie ostatecznie otrzymują wynik ujemny. Z dzisiejszej perspektywy istnieje nawet możliwość, że po około 3 latach wycofa swoje wpłaty wraz z pierwszymi zyskami, więc doradca, który zmienił mu ubezpieczenie na życie lub rentę, z pewnością zrobił coś dobrego, wszystko inne byłoby płytką argumentacją. Biotechnologia to przyszłość, ludzie żyją coraz dłużej i biorą coraz więcej leków, a przypadki raka stale rosną, obecnie istnieje około 200 różnych rodzajów nowotworów, więc mam nadzieję, że jeśli specjalista, który wcześniej był przeciwny biotechnologii, albo jego bliscy nie zachorują na jakąś szczególną lub rzadką chorobę. Cześć kapitale ryzyka, długo nie zajmowałeś się tym tematem, więc nie pisałbyś w taki sposób, czy może zakupiłeś jakąś nagrodę dla przedsiębiorców, aby tak się z tym dobrze znać???

Napisany przez Ratgeberspezi
Vectra, twój harmonogram przebiegnie zgodnie z opisem, więc skończysz wpłacanie rat w ciągu 8-10 lat

Napisany przez fondsmeister
Cześć wszystkim,

Czy ktoś z was zna osoby, które chcą sprzedać lub zlikwidować fundusze MIG lub ich poprzedników, takich jak Globel Chance Fonds, German Austria czy Global Asset Fund?

Jeśli tak, proszę napiszcie do mnie - obecnie poszukuję funduszy, które można kupić...

fondsmeister@ gmail.com

Napisany przez Orbit
Cześć, chcę krótkoterminowo sprzedać mój fundusz MIG-3 (8 T-euro). Przejście funduszy nadaje się dla tych, którzy chcą przejąć już 6-letni fundusz i nie chcą nabywać świeżo zamkniętego funduszu na długi okres.

Napisany przez nauschi
Cześć Orbit!
Jestem zainteresowany twoim MIG3.
Pozdrawiam
NAUSCHI

Napisany przez Orbit
Cześć nauschi,
(MIG 3) zmienił właściciela.

Napisany przez moruk13
Cześć, mam nadal aktywny fundusz MiG-2 do sprzedania. Jest on aktywny od 2005 roku
i co miesiąc wpłacano na niego 147 €, był długoterminowy (42000 €). Jeśli jesteś zainteresowany, proszę wysłać maila na adres cgoepner@googlemail.com

Napisany przez Kalchas
Skonsolidowany fundusz MIG to prawdziwe złomisko. Byłbym zdziwiony, gdyby byli tam kupcy.

Czy zdajesz sobie sprawę, że największa inwestycja funduszu MIG 2 w firmę Antisense Pharma to porażka? Dodatkowo, od początku tygodnia obowiązują przepisy przejściowe nowej ustawy o rynku kapitałowym. Zobaczymy, czy ten fundusz w ogóle będzie dokonywał nowych inwestycji, podczas gdy Ty będziesz wpłacał do niego aż do końca naturalnego życia.

Na Twoim miejscu sprawdziłbym informacje o funduszach MIG w Google. Tam znajdziesz prawników, którzy od dłuższego czasu monitorują fundusze MIG i reprezentują inwestorów. Może uda Ci się odzyskać swoje pieniądze.

Napisany przez Benny 11
Cześć wszystkim, mam spawarkę MIG 4...
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę się ze mną skontaktować.

Napisany przez obelix

Jeśli wciąż szukasz, skontaktuj się ze mną prywatnie.

Co to za śmieci? W każdym postu widnieje skontaktuj się ze mną prywatnie?

WSZYSCY, którzy dotychczas poruszali się w ten sposób, bardzo szybko zniknęli, nie stając się konkretne ani publicznie nie pokazując, jakie wspaniałe pomysły dla inwestorów proponują.

W tym kontekście życzę miłych resztek świąt Bożego Narodzenia, ponieważ w nadchodzącym roku najprawdopodobniej nie będzie już żadnego pictona online tutaj.

Z drugiej strony, byłbym zadowolony, gdybym się mylił.

Napisany przez picton
Żadne reguły bez wyjątku.

Co chcesz wiedzieć, po prostu zapytaj!

Napisany przez Kalchas

Co to za bzdury? W każdym poście jest prośba o kontakt przez PN?

WSZYSCY, którzy dotychczas się tu udzielali w ten sposób, bardzo szybko zniknęli, nie przedstawiając żadnych konkretnych propozycji dla inwestorów ani nie prezentując publicznie swoich wspaniałych pomysłów.

W tym duchu życzę miłych resztek świąt Bożego Narodzenia, gdyż w nadchodzącym roku bardzo prawdopodobne jest, że picton już tu nie będzie dostępny online.

Z drugiej strony, chętnie się mylę.

Obelix,

te fora są często manipulowane przez płatnych copywriterów, którzy mają za zadanie szerzyć pozytywną atmosferę lub uspokajać buntujących się inwestorów. Dlatego w każdym przypadku będziesz rozczarowany.

Czy zdajesz sobie sprawę, że już toczą się przeciwko wszystkim funduszom MIG postępowania sądowe? Ci skarżący inwestorzy mogliby zalecić to samo, co Ty również zrobiliście, aby odzyskać swoje pieniądze.

Napisany przez picton
@kalchas

Teraz, nie jestem opłacanym pisarzem, a mój system nie jest dostępny w żadnym ubezpieczalni, banku ani firmie inwestycyjnej

Pracuję w obszarze FOREX (2.5%), jeśli ktoś chce wiedzieć więcej, wie jak się ze mną skontaktować.

Do zobaczenia w przyszłym roku

Napisany przez Andyk
Cześć, mam do sprzedania 2 fundusze:
Oferuję Mig 3 o wartości 8000€
Mig 5 o wartości 5000€

Oddaję je, ponieważ odziedziczyłem je i nie mam nimi zainteresowania. Mogę oddać oba za dobrą cenę. W razie pytań proszę o kontakt pod adresem

AndyK-andy@web.de

Pozdrowienia i szczęśliwego nowego roku

Napisany przez Kalchas
Jeśli chcesz sprzedać swoje fundusze, powinieneś powiedzieć kupującemu, że są już zgłoszone pozwy przez inwestorów, którzy chcą z nich wyjść. To nie tylko uczciwe, ale być może również konieczne. To jak z samochodem używanym, gdy znane usterki są zatajane.

Ostatnio pojawiła się również oferta odkupienia funduszy za 60% ceny zakupu. Możesz zadzwonić do obsługi inwestorów i zapytać, czy oferta jest jeszcze aktualna.

Jeśli masz ubezpieczenie od kosztów sądowych, radziłbym pozwać się z innymi inwestorami, aby odzyskać 100% ceny zakupu + odsetki.

Napisany przez Andyk
Przepraszam, ale kompletnie się na tym nie znam! Nie mam pojęcia o żadnych skargach!

Napisany przez Andyk
To, co wiem, to fakt, że oba fundusze co roku wypłacają dywidendy, ale poza tym nie mam pojęcia! Jestem totalnie nowy w tej dziedzinie!

Napisany przez Andyk
W jaki sposób rozumiesz ofertę odkupienia funduszy za 60% ceny zakupu?

Napisany przez guest
To oznacza, że chcieliby ci dać profesjonalne 60% z 13 000 euro. Oczywiście chcą również zarobić trochę więcej.

Szacuję wartość funduszy na co najmniej 18 000 euro.

Napisany przez JamesBlond
Kalchas jest znany z tego, że werbuje klientów dla pewnej firmy prawniczej.
W sąsiednim forum robi to samo pod pseudonimem sehtrot.
Nie ufaj jego wskazówkom, ten prawnik, którego chce ci wcisnąć, z kancelarii Sommerberg, od razu żąda zaliczki w wysokości 1200 euro.
Kalchas to nic więcej jak mały pasożyt.
MIG 3 kupię od ciebie natychmiast za 100% ceny zakupu.
Wyślij mi PW i uregulujemy formalności.

Napisany przez Fox7
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy i od dłuższego czasu szukałem informacji na temat funduszy MIG w internecie. Jestem obecnie posiadaczem MIG 8 od 2009 roku, płacę miesięcznie 50,00€ i wyjątkowo szczęśliwy, że zostaliście tak dobrze poinformowani. Zostałem zmanipulowany, nie miałem pojęcia, teraz jestem w tym do 2036 roku - tak, dobrze przeczytaliście, 2036 roku!! Do tej pory nie miałem ani jednego wypłacenia (EXIT), i nie spodziewam się już tego! Mój doradca, który sprzedał mi ten produkt, zniknął w akcji! Po latach postanowiłem ponownie przyjrzeć się mojej inwestycji i z przerażeniem stwierdziłem, że umowa z prospektem sprzedaży (153 strony) jest czytelna tylko dla prawników specjalizujących się w prawie gospodarczym. Niestety, ja nie jestem jednym z nich! Jestem naprawdę zły, bo doradca w tamtym czasie mówił mi o 3-5 latach, które musiałbym opłacać, a potem miałbym już skończone! Ha, ha! Co teraz zrobić z tym funduszem, czy powinienem udać się do adwokata, czy nie? Nie mam ochoty płacić przez kolejne 20 lat i nie otrzymać nic w zamian. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi!

Napisany przez Kalchas
Interesujące, że twój doradca zniknął. Czy wyjechał na zawsze za granicę, czy po prostu nie oddzwania do ciebie?

Na tej stronie znajdziesz krytyczne artykuły na temat tego zagadnienia od 2005 roku. Inwestorzy stale dyskutują, co powinni zrobić. O produktach ostrzegano w internecie już od 8 lat. Jak w wielu innych przypadkach, inwestorzy reagują dopiero, gdy pieniądze całkowicie znikną lub prokuratura zarządzi przeszukania. Przykładem są Infinus lub S&K Sachwerte.

Alfred Wieder AG | 500 wpisów na stronę | wallstreet:online

Współczuję ci za niezbyt udany fundusz MIG. Czy twój doradca kiedykolwiek pokazał ci, jak uzyskać z tego pozytywną stopę zwrotu? Powinieneś to powiększyć i powiesić na ścianie!

Napisany przez Fox7
Wyjechałem za granicę! Nie jestem już dostępny! Dzięki, przyjrzę się wpisom.

Jestem zazwyczaj bardzo ostrożny w inwestycjach, ale ponieważ dobrze znałem doradcę osobiście, myślałem przynajmniej, że nie budzi podejrzeń, ponieważ twierdził, że sam jest właścicielem MIG, powinienem był poprosić o to, żeby mi to pokazał. Po tym zawsze jest się mądrzejszym!

Poza tym nigdy nie mówił o terminie ważności!!

Dlatego uwaga, zawsze pytajcie o termin ważności produktów, ja teraz w ten sposób gorzko się nauczyłem!

Naprawdę dobry pomysł, aby dowiedzieć się, jak długi jest czas trwania funduszu, w który się inwestuje.

Bardzo dużo wątków z tysiącami wpisów na temat funduszy MIG znajdziesz tutaj:

Alfred Wieder AG | Strona 772 | wallstreetnline

Napisany przez Fox7
Dzięki, że rzuciłaś okiem, ale wydaje mi się, że to bardziej prywatna wojna, przynajmniej w ostatnich dniach!!!

Napisany przez Paragraph 34f
Oferuję do sprzedaży jednostkową inwestycję MIG 3 o wartości udziału w wysokości 3 100 EUR. Prosimy o oferty na PW.

Czy sprzedać teraz MIG 3?? Najpierw przeczytam jutrzejsze nagłówki, o godzinie 10.00 odbędzie się konferencja prasowa w Wiedniu dotycząca jednego z Twoich inwestycji. Jeśli wyniki okażą się tak pozytywne, jak zapowiadano, prawdopodobnie zarobisz co najmniej podwójną kwotę swojej inwestycji tylko ze sprzedaży tego udziału.

MIG 3 BS: 3.100,- EUR jest w trakcie sprzedaży!

Gdy tylko będę miał kolejny udział, umieszczę go tutaj na sprzedaż.
Regularnie sprzedaję udziały tego rodzaju klientom zainteresowanym, a najwyższa oferta zawsze wygrywa! Wszystkich, którzy tym razem nie otrzymali akceptacji, proszę o cierpliwość, następna oferta na pewno pojawi się wkrótce.

Aktualna oferta

Globalny Fundusz Aktywów - Oszczędzanie na Raty - 12.000,- EUR (płatność w całości) - Oferty w trakcie badania

Globalny Fundusz Szansy - 7.000,- EUR - Oferty w trakcie badania
Globalny Fundusz Szansy - 23.000,- EUR - jeszcze brak ofert
Globalny Fundusz Szansy - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie badania
Globalny Fundusz Szansy - 25.000,- EUR - jeszcze brak ofert
Globalny Fundusz Szansy - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie badania

MIG1 - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie badania
MIG1 - 5.000,- EUR SPRZEDANE

Oferty proszę przesyłać prywatnie

Dziś nowo przybyłe!

Oferuję następujące fundusze zarówno pojedynczo, jak i w pakietach lub jako kompletny pakiet do sprzedaży w zamian za najwyższą ofertę.

Global Chance Fund - 4.000,- EUR - jeszcze bez ofert
Global Chance Fund - 9.500,- EUR - jeszcze bez ofert

MIG2 - 15.000,- EUR (miesięczna rata 50,- EUR / IST: 9.850,- EUR / Soll: 5.150,- EUR) - jeszcze bez ofert
MIG2 - 30.000,- EUR (miesięczna rata 100,- EUR / IST: 19.700,- EUR / Soll: 10.300,- EUR) - jeszcze bez ofert

MIG3 - 2.000,- EUR SPRZEDANE

MIG4 - 30.000,- EUR (miesięczna rata 100,- EUR / IST: 21.200,- EUR / Soll: 8.800,- EUR) - jeszcze bez ofert

MIG5 - 20.000,- EUR - jeszcze bez ofert
MIG5 - 6.000,- EUR SPRZEDANE

MIG6 - 30.000,- EUR (miesięczna rata 100,- EUR / IST: 23.100,- EUR / Soll: 6.900,- EUR) - jeszcze bez ofert

MIG7 - 3.000,- EUR SPRZEDANE

Oferty proszę kierować w wiadomości prywatnej.

Dzisiaj nowo przybyłe!

Oferuję następujące fundusze indywidualnie, ale także pojedyncze paczki lub kompletny pakiet na sprzedaż za najwyższą ofertę.

MIG3 - 7.000,- EUR SPRZEDANE
MIG3 - 20.000,- EUR -jeszcze bez ofert

Oferty proszę przesyłać na PW

Właśnie dotarły nowe oferty!

Oferuję następujące fundusze zarówno pojedynczo, jak i w pojedynczych pakietach lub kompletny pakiet do sprzedaży w zamian za najwyższą ofertę.

MIG3 - 9 500 EUR - Oferty w trakcie oceny

MIG7 - 5 000 EUR - Oferty w trakcie oceny

Proszę składać oferty poprzez PW

Dzisiaj nowo przybyłe!

Oferuję następujące fundusze osobno oraz pojedyncze pakiety lub cały pakiet na sprzedaż za najwyższą ofertę.

MIG3 - 2.000,- EUR SPRZEDANE

Oferty proszę przesyłać na PW

Dzisiaj nowo przybyłe!

Aktualna oferta

Aktualna oferta produktów

Napisany przez anleger
Witaj, oferuję następujące fundusze MIG na sprzedaż:

Jednorazowe inwestycje
MIG 1 - 2.500,00
MIG 3 - 2.000,00
MIG 3 - 5.000,00
MIG 3 - 5.000,00
MIG 5 - 7.500,00
MIG 7 - 5.000,00
MIG 9 - 5.000,00
MIG 9 - 20.000,00 (możliwe również dzielenie, np. na 4 x 5.000,00)

Oszczędności ratalne:
MIG 4, ZS = 30.000,00, co miesiąc 100,00, Stan wpłat 5.900,00
MIG 6, ZS = 30.000,00, co miesiąc 100,00, Stan wpłat 6.600,00
MIG 8, ZS = 28.000,00, co miesiąc 90,00, Stan wpłat 4.960,00

W razie zainteresowania, proszę o kontakt prywatny.

Stan na dzień 16.07.2014

Napisany przez picton
Zastanawiam się tylko dlaczego sprzedaje udziały, jeśli są takie bezpieczne i dobre. Po prostu traci na tym pieniądze.
Nie kupiłbym ich, na pewno jest jakiś haczyk.
Pomyślcie, dlaczego ktoś sprzedaje coś dobrego, a nawet taniej. Mam nadzieję, że nie dacie się nabrać.
Mała reklama na własny rachunek: Moje zyski w tym roku przy zaangażowaniu 1000 euro wynoszą obecnie 49 procent, całkiem nieźle, jak sądzę. Zainteresowanych zapraszam do PW.

Napisany przez rosagerd
Kupuję chętnie „stare” fundusze MIG, obecnie szukam MIG3 i MIG7, proszę prześlijcie mi oferty sprzedaży z ceną sprzedaży na chrchrchr@gmx.de, wtedy skontaktuję się natychmiast

Napisany przez brainy
[cytat=picton">
Zastanawiam się tylko, dlaczego sprzedaje akcje, skoro są one takie pewne i dobre. Przecież wtedy tylko traci pieniądze.
[/cytat]
Też nie ulokowałbym moich pieniędzy w fundusze MIG, ponieważ są one bardzo kosztowne.

Kiedy ten fundusz zostanie zlikwidowany/zakończony/rozwiązany?

Napisany przez mariooriam
Cześć

Sprzedaję mój MIG 10, kapitał początkowy z 2011 roku wynosi 8 460 euro, miesięczne raty od września 2011 wynoszą 75 euro, kwota uczestnictwa to 32 700 euro.

Kontakt: glanznigmario@hotmail.com

Pozdrowienia, Mario

Napisany przez thomba
Witajcie.

Czy ktoś już zgłębił dokładniej aktualny wyrok BGH?
Czy ktoś mógłby sprawdzić, czy pouczenie o odstąpieniu od umowy w funduszu MIG jest błędne?
Ponieważ dzięki temu wyrokowi można teraz nawet wypowiedzieć umowę z funduszem MIG sprzed 12 lat!

Po prostu wyszukaj w Google... BGH, 18.03.2014 - II ZR 109/13

...niestety jako nowy użytkownik forum nie mogę jeszcze zamieszczać linków.

Przepisałem pouczenie o odstąpieniu z mojej umowy (MIG Fonds 10):

Pouczenie o odstąpieniu Prawo odstąpienia
Możesz odwołać swoje oświadczenie w terminie 14 dni bez podawania przyczyny w formie tekstowej (np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się po otrzymaniu tego pouczenia w formie tekstowej, ale nie wcześniej niż po otrzymaniu dokumentu umowy, twojego pisemnego wniosku lub odpisu dokumentu umowy lub wniosku. Aby zachować termin na odstąpienie, wystarczy terminowe wysłanie odstąpienia. Odstąpienie należy wysłać do:
xxx

Skutki odstąpienia
W przypadku skutecznego odstąpienia należy zwrócić otrzymane świadczenia i w miarę możliwości oddać korzyści uzyskane z tytułu tych świadczeń (np. odsetki). Jeśli nie możesz zwrócić nam otrzymanego świadczenia w całości lub jedynie w złym stanie, musisz nam wypłacić ewentualną wartość zastępczą. Obowiązek zwrócenia płatności musi zostać spełniony w terminie 30 dni. Termin ten rozpoczyna się dla ciebie wraz z wysłaniem oświadczenia o odstąpieniu, a dla nas - z jego otrzymaniem.

Koniec pouczenia o odstąpieniu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata