- czw lut 11, 2010 7:46 pm
Witaj wieczorem...
mam bardzo pilne i ważne pytanie... Mam pensję brutto w wysokości 1350 euro, z której zostaje mi 998 euro netto. Mój pracodawca płaci świadczenia oszczędnościowe w wysokości około 5 euro, lepsze niż nic, no cóż, w związku z tym fundusz przyjemności narzucił mi umowę oszczędnościową. Suma oszczędności wynosi 5000 euro = Tarif Classic06 C4, miesięczna składka regularna wynosi 4,00% sumy oszczędności, opłata za założenie 1% sumy oszczędności: 50 euro, miesięczna składka regularna 20 euro. Dodatkowo złożyli oni zlecenie zwolnienia od podatku kapitałowego w wysokości 50 euro. Czy oznacza to, że zostanie mi odjętych około 5 euro od moich 998 euro netto, ponieważ zawsze mam mało gotówki. Czy to jest uczciwe i czy w ogóle ma sens, jeśli sam nie wpłacę nic, raczej nie...????? Naprawdę zastanawiam się nad cofnięciem całej tej sprawy!!!!! Tak naprawdę chciałem tylko debetu, a skończyło się na umowie oszczędnościowej, ubezpieczeniu OC (które zostanie anulowane, ponieważ jest za drogie), książeczce oszczędnościowej i jeszcze nie dostałam debetu... co nie jest uczciwe...