Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pracownicze świadczenie oszczędnościowe dla praktykanta.

Napisany przez pfd
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i mam nadzieję, że zadaję moje pytanie we właściwej części forum. Jeśli nie, proszę przenieść. Wiec.. w zeszłym sierpniu rozpocząłem praktykę zawodową, a ponieważ mój pracodawca płaci regularne składki pracownicze w wysokości 40€ miesięcznie, założyłem umowę oszczędnościową na cele mieszkaniowe. Teraz dostałem formularz dotyczący składki pracowniczej. Ten formularz służy do złożenia wniosku o ulgę podatkową dla pracowników (załącznik N do zeznania podatkowego, jeśli dobrze się zorientowałem?) Czy mogę złożyć ten formularz bez konieczności składania zeznania podatkowego? I jak długo mam czas na złożenie go za rok 2009? Otrzymuję rentę rodzielną, czy muszę ją tam podać? Mam jeszcze jedno pytanie.. w zeszłym roku moja mama otrzymywała dodatek mieszkaniowy (jednak tylko do 31.07.). Ponieważ mieszkałem z nią, byłem częścią jej gospodarstwa domowego. Czy muszę to również podać? Bardzo dziękuję z góry.

Re: Pracownicze świadczenie oszczędnościowe dla praktykanta.

Napisany przez ADMCI4
Przekaż swoje zaświadczenie VL (Załącznik VL) wraz z deklaracją podatkową do urzędu skarbowego. Załącznik VL zostanie przesłany przez instytucję kredytową/kasę oszczędnościowo-budowlaną, do której bezpośrednio wpłacane były korzyści związane z majątkiem. Jeśli otrzymałeś korzyści związane z majątkiem, możesz określić na dole strony 3 w Załączniku N, ile załączników VL będzie składanych dla tego podatnika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata