Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy kaucja za pośrednictwem karty kredytowej to jedynie zabezpieczenie?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Dwa dni temu dokonałem rezerwacji hotelu przez Internet. W celu wpłacenia depozytu musiałem podać numer mojej karty kredytowej. Czy kwota depozytu zostanie teraz zawsze pobrana z karty kredytowej, czy też raczej hotel skorzysta z niej tylko w przypadku rezygnacji z rezerwacji? Czy kwota zostanie pobrana w każdym przypadku i potem rozliczona z rachunkiem hotelowym? Pozdrawiam, Feuervogel

Re: Czy kaucja za pośrednictwem karty kredytowej to jedynie zabezpieczenie?

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli to jest kaucja, kwota zostanie zablokowana na Twojej karcie kredytowej, ale nie zostanie pobrana.

Oznacza to, że jeśli masz limit 2500 euro miesięcznie, hotel zablokuje teraz 200 euro... pozostanie Ci tylko 2300 euro do dyspozycji.

Jednakże, podczas rezerwacji przez internet / telefon istnieje również możliwość natychmiastowego obciążenia i pobrania kwoty przez hotele... ale wtedy nie mówimy o kaucji, tylko o natychmiastowym obciążeniu / Oferta Specjalna / natychmiastowa płatność itp.

Jeśli nie anulujesz rezerwacji, przekroczysz termin anulowania lub po prostu nie pojdziesz... zarezerwowana kwota kaucji zostanie natychmiast zamieniona w obciążenie i pobrana.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata