Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Błąd doradcy ubezpieczeniowego przy zawieraniu mojego prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego WHEN PKV).

Napisany przez ADMCI4
Mój agent ubezpieczeniowy E.S. z Uehlstadt prawdopodobnie świadomie udzielił mi błędnych informacji przy zawieraniu mojej prywatnej polisy zdrowotnej. Konkretnie twierdził, że w jego towarzystwie (Deutscher Ring) nie ma żadnej różnicy, czy ma się wcześniejsze ubezpieczenie czy nie.Teraz, po roku, muszę pokryć wszystkie rachunki lekarskie z własnej kieszeni, a Schmelzer nigdy nie jest dostępny, gdy chce się z nim porozmawiać. Czy można podjąć działania sądowe w tej sprawie?

Re: Błąd doradcy ubezpieczeniowego przy zawieraniu mojego prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego WHEN PKV).

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście, możesz podjąć działania przeciwko niemu. Musisz jednak udowodnić, że Twój agent ubezpieczeniowy udzielił Ci błędnych informacji. Masz może protokół doradztwa? Kiedy otrzymałeś to doradztwo? Kenan

Napisany przez Gerd
O.K. Teraz powoli. Co ma rachunek lekarski do związku z ubezpieczeniem przedawnieniem? Nic. ubezpieczenie przedawnieniowe odgrywa rolę tylko w przypadku okresów oczekiwania i zazwyczaj jest wpisywane w formularzu wniosku. Można to również uzupełnić. Prawie wszystkie prywatne polisy PKV mają klauzulę o udziale własnym. Im wyższy udział własny, tym niższa składka. Istnieją cwaniacy, którzy nie zwracają uwagi klientów na udział własny. Może wynosić nawet 1500 € rocznie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata