Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa

Napisany przez michetta
Cześć, ponieważ obecnie jestem dość zdezorientowany, proszę o pomoc i poradę: Mam czystą historię w Schufa, wynik scoringu 95. Jestem zatrudniony na stałe i prowadzę własną działalność, mam wyższe dochody, brak problemów z płatnościami itp. Chcę niezależnie działać od swojego banku i złożyłem wnioski o kredyt w internecie, lecz otrzymałem same odmowy. Wczoraj rozmawiałem z pracownicą banku, która wyjaśniła mi, że banki przesyłają zaszyfrowane komunikaty do Schufa, które z kolei je przekazuje dalej. Zawartość tych komunikatów nie jest znana nawet zwykłym pracownikom bankowym, ale tylko kierownictwu banków. Co o tym sądzisz?? Co mogę zrobić??? Jestem wdzięczny za każdą radę.

Napisany przez MThiemann
Cześć Michetta, prawdopodobnie banki, do których wystąpiłaś, sprawdziły Twoją historię w Schufie pod hasłem „zapytanie o warunki” zamiast „zapytanie kredytowe”. W rezultacie Twój wynik w Schufie spadł. Banki przypuszczalnie teraz zakładają, że Twoja prośba o kredyt została już odrzucona przez inne banki i dlatego reagują negatywnie. Mój sugestia: Sprawdź swoje własne informacje w Schufie. Możesz to zrobić bezpośrednio na stronie internetowej Schufy pod adresem meineschufa.de, a raport zostanie wysłany pocztą do Twojego domu. W ten sposób będziesz mieć pewność. Obecnie koszt zapytania wynosi 7,80 EUR. Pozdrowienia, M. Thiemann

Napisany przez michetta
Cześć, mam informacje, o które pytasz, aktualne z zeszłego tygodnia, z podaną wartością wyniku 95. Nie zawiera nic negatywnego. Dzięki za trud i pozdrowienia, michetta

Napisany przez MThiemann
Cześć Michetta, Czy wnioski kredytowe są wymienione w informacji z Schufa? Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez michetta
Cześć, niestety nie mam tutaj sobie informacji w pracy, ale o ile pamiętam, są tam wymienione dwie zapytania, ale nie jestem pewien, czy to były zapytania dotyczące kredytu czy warunków. Wiem, że Schufa przekazuje te zapytania maksymalnie na 10 dni i potem nie, choć są one wymienione w informacji. Można je również usunąć, ale czy to naprawdę mi pomoże...?!? Czy może mój bank domowy (Sparkasse) próbuje zapobiec zmianie? Czy istnieje gdzieś w tym kraju instytucja, do której można się zwrócić, która dokładnie zna relację między Schufą a bankiem, bankiem a Schufą? W międzyczasie cała sprawa wydaje mi się podejrzana. Muszę coś zrobić, ale nie wiem, od czego zacząć. Dziękuję jeszcze raz za wysiłek i Pozdrowienia, michetta

Napisany przez MThiemann
Cześć Michetta, czy możesz przesłać mi raport dotyczący Schufy jutro na numer 0451 3982800 (jeśli chcesz). Chciałbym go przejrzeć. Jeśli znajdziesz nieuprawnione wpisy, masz prawo zażądać ich usunięcia od Schufy (ewentualnie po uzgodnieniu z instytucją dodającą wpis). Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez michetta
Cześć, Dziękuję za odpowiedź. Wyślę Ci informacje faksem jutro. Brak widocznych negatywnych wpisów, dlatego nie ma niczego, co mogłabym usunąć. Coraz bardziej wierzę, że istnieje coś wewnętrznego między bankami a Schufą, o czym my zwykli ludzie nie wiemy. Być może masz pomysł. Pozdrowienia, michetta

Napisany przez MThiemann
Cześć Michetta, zobaczę to jutro i skontaktuję się z Tobą ponownie. Może podasz mi swoją numer telefonu na faxie, wtedy będę mógł do Ciebie zadzwonić. Pozdrowienia. M. Thiemann

Napisany przez michetta
Cześć, jutro wyślę faks tak szybko, jak to możliwe. Dziękuję i pozdrawiam,michetta

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata