Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: NIKKEI WHEN Japonia)

Napisany przez Karat
Wysłałem dzisiaj kolejne zlecenie zakupu NIKPO. Mam nadzieję, że uda mi się je kupić za 25 Rp. Zobaczymy, czy to cena jest atrakcyjna. W razie potrzeby będę poprawiał ofertę do 27/28 Rp. Po prostu wierzę, że NIKKEI do połowy roku odbije mocno po tych dużych spadkach z ostatnich lat! Jednak niepokojące jest to, że problemy w jednej firmie (Livedoor) mogą wywołać takie problemy! Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Karat
Tak, teraz kupiłem moje NIKPO za 27 Rp. Średni zakup teraz wynosi 34 Rp. Dla mnie to może znowu skoczyć w górę! Kaurat

Napisany przez ADMCI4
Co dokładnie masz na myśli z ... wychodzi na to, że odzyskałeś siły po tych wielkich upadkach z ostatnich lat! Czyż Nikkei nie wzrósł bardzo ładnie w zeszłym roku? Szczególnie w ostatnim półroczu. Trochę zbyt mocno jak na mój gust: Wykładniczo. Tak jak złoto od listopada. Konsolidacja do poziomu 13500-14000 jest całkowicie możliwa. Powiedz mi szczerze: W cotygodniowym wykresie SlowStoch właśnie przełączył się na SPRZEDAJ. MACD znajduje się u góry i jest również tuż przed dostarczeniem sygnału SPRZEDAJ. Co skłoniło Cię do kupienia opcji właśnie teraz, w tej konkretnej sytuacji? :shock:

Napisany przez Karat
Wielkie porażki po skandalu Livedoor, które wydawały mi się przesadne, skłoniły mnie do zakupu NIKPO. Chcę skorzystać z tej przepaści. Niestety, przy zakupie pierwszej transzy byłem o jeden dzień za wcześnie. Potem udało się dokonać zakupu. Nikkei dziś +2%. Uważam, że możliwy jest kolejny niższy poziom. Ale w międzyczasie zamierzam osiągnąć pewien zysk. Myślę, że wielu inwestorów nadal ma zaległości w zakupie akcji Nikkei. Ale oczywiście istnieje wiele różnych możliwości. a) NIKKEI teraz podąża w kierunku 16000 lub b) NIKKEI ponownie zbliża się do poziomu 14000/14500 Zobaczymy. Może zdarzyć się tak wiele różnych rzeczy. Karat

Napisany przez ADMCI4
Och, teraz jest jasne. Z jednej strony mówiłeś o setbackach przez lata, ale oczywiście chodzi ci tylko o przesadne setbacki z ostatnich dni. Dlatego moje pytanie

Napisany przez Karat
Cześć Marcus! Tak, popełniłem błąd. Oczywiście nie chodziło mi o ostatnie lata, ale o tymczasowy regres z ostatniego tygodnia. Dzięki za wyjaśnienie.

Napisany przez 2cybercrash
NIKPO dzisiaj odnotowuje ostre spadki do około 0,77. W tej sytuacji, z silnymi nerwami, może to być dzisiaj opłacalne ryzyko. Zareagowałeś? Czy czekasz, aż wszystko spadnie do 5 ct, czy może nadal masz nadzieję na 100 x x x nieskończony zysk? W takich kwestiach nigdy nie byłem dobrym doradcą, ale gratuluję silnych nerwów.

Napisany przez Karat
Cześć CC Moje silne nerwy nie były już takie silne. Już dawno sprzedałem. Chyba za -.45. Około 1000,00 franków zarobione. Teraz byłoby to ponad 2000,00 więcej. Ale nie jestem zbyt chciwy. Pod hasłem: Lepiej mały zysk niż duże straty. Gdybym jednak postępował zgodnie z moim przekonaniem, że NIKKEI nadal rośnie, nadal bym był w grze i prawdopodobnie dzisiaj zrealizował zysk. Ale często podejmuję decyzje sprzeczne z moim wewnętrznym przekonaniem. Zobaczymy, jak teraz przedsięwzięcie Barrier Revers Conv. dotyczące m.in. Nobel Biocare się potoczy. Kupiłem bardzo tanio. Niemniej jednak teraz cena Nobel Biocare nie może spaść o więcej niż 9 %, w przeciwnym razie bariera zostanie złamana, a prawdopodobnie w październiku 2006 stanę się dumny właścicielem Nobel Biocare. Ale to nie byłoby takie złe, bo zawsze byłem fanem pani Heliane Canepa. Karat Karat

Napisany przez Karat
Właśnie złożyłem zlecenie zakupu dla: NIKBE / Call / Limit 0.53 / Grudzień 2006 / Zobaczymy, co się stanie po dzisiejszym spadku NIKKEI o 2,34%. Ale myślę, że krótkoterminowo znów wzrośnie. W maju powietrze stanie się znowu rzadkie, gdyż maj jest miesiącem z największą liczbą wyższych negatywnych spadków. Karat

Napisany przez Karat
Dziś ponownie zaksięgowano kilka NIKBE. Karat

Napisany przez Karat
Oczywiście nadal jestem zainteresowany swoją inwestycją w NIKBE. Około 20% straty. Czy po kolejnym spadku na rynku NIKKEI warto się jeszcze zaangażować, czy może będzie tylko gorzej? Karat

Napisany przez Adrian
Czy będzie jeszcze gorzej, może ci powiedzieć tylko kryształowa kula. Ogólnie można powiedzieć: Opinie na temat tego, jak sytuacja będzie się rozwijać, są bardzo podzielone. Patrząc na sytuację na rynku, lepiej byłoby zachować ostrożność przy zawieraniu transakcji na Nikkei lub ogólnie na indeksy. Niepewność sprawia, że transakcja staje się bardziej grą w loterię. Zakładam, że chcesz dokonywać raczej przewidywalnych transakcji. Chyba że dokonujesz transakcji bardzo krótkoterminowo. Kup, gdy hukną działa, a sprzedaj, gdy wszyscy znowu uważają, że spadek minął i znowu wychodzą na otwarte pole, aby następnie dostać kolejny cios w twarz. Adrian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata