Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Opłata za rachunek 1X niezapłacona... Sparkasse odmawia otwarcia nowego konta firmowego.

Napisany przez MCX
Witam wszystkich Może ktoś tutaj dać mi małą wskazówkę, co powinienem zrobić? Potrzebuję jak najszybciej założyć nowe firmowe konto bieżące w Sparkasse dla współpracy z małą firmą... Teraz mam taki problem, że z różnych powodów przebywałem kilka miesięcy za granicą i trochę zaniedbałem moje konto firmowe, które założyłem już w zeszłym roku, czyli nie było na nim żadnych pieniędzy, i nie zapłaciłem dwukrotnie opłaty za konto, która wynosiła około 10 € wraz z opłatami za przypomnienia, więc moje konto zostało zamknięte. Dziś byłem w Sparkasse, aby ponownie otworzyć konto, ale Sparkasse, a dokładniej pracownicy tam pracujący, odmawiają mi teraz poważnie z powodu tych 10 €, których nie miałem, otwarcia nowego konta lub ponownego aktywowania starego, a bardzo zrzędliwa pracownica banku mówi mi coś o regulaminie oraz że jestem rzekomo zablokowany we wszystkich oddziałach Sparkasse w całych Niemczech... Teraz moje pytanie: Czy to naprawdę możliwe i czy faktycznie istnieje taki regulamin, który wyklucza ponowne otwarcie konta? Bardzo irytujące, zwłaszcza że korzystam z S-Firm32, jestem jego wielkim fanem i nie znam innego banku z porównywalną ofertą do zarządzania ruchem na koncie... Jutro mam jeszcze raz spotkanie z szefem... jak najlepiej postąpić i gdzie mogę się zwrócić w ostateczności, jeśli szef z oddziału będzie również uparty? Dziękuję z góry za wskazówki!

Re: Opłata za rachunek 1X niezapłacona... Sparkasse odmawia otwarcia nowego konta firmowego.

Napisany przez 2Escorpio
Naprawdę? Bank już cię nie chce przyjąć... Dlaczego? Bo jesteś nie do zniesienia jako klient... oczywiście, to było tylko 10 euro... Ale... 1. Były to 10 euro z banku oszczędnościowego, więc nie mogą ich z powrotem zwrócić... więc zostaną na nich. 2. Co ma teraz myśleć bank oszczędnościowy? Jeśli nawet nie potrafisz przestrzegać opłat za prowadzenie konta czy 10 euro przez tygodnie lub nawet miesiące? Oczywiście rozumiem, że byłeś za granicą... ale nawet nie obciąłoby cię, żeby przelać te 10 euro albo zadzwonić do banku przed wypowiedzeniem konta i wyjaśnić sytuację. Jak powinieneś zachować się wobec szefa? - Po prostu szczerze! - wyjaśnij mu sytuację (że byłeś za granicą), że był to twój błąd, że nie zadzwoniłeś nawet telefonicznie, zakładając, że załatwisz to po powrocie, przeproś i uprzejmie zapytaj, czy jest jeszcze szansa. To, że teraz jesteś zablokowany we wszystkich bankach oszczędnościowych lub nie dostaniesz więcej konta, NIE jest prawdą... w grupie banku oszczędnościowego tylko tak... więc zakładając, że jesteś w banku oszczędnościowym w Hamburgu, każde oddział będą cię odepchnąć... ale bez problemu możesz udać się do banku oszczędnościowego w Berlinie, Monachium, Kolonii, Stade itd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata