Re: Opłata za rachunek 1X niezapłacona... Sparkasse odmawia otwarcia nowego konta firmowego.
Napisany przez MCX -
- pn lut 22, 2010 11:35 pm
Witam wszystkich
Może ktoś tutaj dać mi małą wskazówkę, co powinienem zrobić?
Potrzebuję jak najszybciej założyć nowe firmowe konto bieżące w Sparkasse dla współpracy z małą firmą...
Teraz mam taki problem, że z różnych powodów przebywałem kilka miesięcy za granicą i trochę zaniedbałem moje konto firmowe, które założyłem już w zeszłym roku, czyli nie było na nim żadnych pieniędzy, i nie zapłaciłem dwukrotnie opłaty za konto, która wynosiła około 10 € wraz z opłatami za przypomnienia, więc moje konto zostało zamknięte.
Dziś byłem w Sparkasse, aby ponownie otworzyć konto, ale Sparkasse, a dokładniej pracownicy tam pracujący, odmawiają mi teraz poważnie z powodu tych 10 €, których nie miałem, otwarcia nowego konta lub ponownego aktywowania starego, a bardzo zrzędliwa pracownica banku mówi mi coś o regulaminie oraz że jestem rzekomo zablokowany we wszystkich oddziałach Sparkasse w całych Niemczech...
Teraz moje pytanie: Czy to naprawdę możliwe i czy faktycznie istnieje taki regulamin, który wyklucza ponowne otwarcie konta?
Bardzo irytujące, zwłaszcza że korzystam z S-Firm32, jestem jego wielkim fanem i nie znam innego banku z porównywalną ofertą do zarządzania ruchem na koncie...
Jutro mam jeszcze raz spotkanie z szefem... jak najlepiej postąpić i gdzie mogę się zwrócić w ostateczności, jeśli szef z oddziału będzie również uparty?
Dziękuję z góry za wskazówki!