Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Początkujący potrzebuje pomocy.

Napisany przez Joey_oekjes
Drodzy przyjaciele, ponieważ sam mam duże zainteresowanie ekonomią i rynkami finansowymi, chciałbym w najbliższej przyszłości udowodnić swoje umiejętności i aktywnie handlować. Dlatego mam kilka pytań dla początkujących: - Ile kapitału początkowego trzeba mieć? - Czy znacie dobre e-booki, które pomogą mi się nauczyć? Jak wyglądała wasza krzywa uczenia się? Dziękuję i pozdrowienia

Napisany przez swissborsalino
Pytanie o to, ile kapitału potrzebujesz, jest bardzo trudne do odpowiedzi. O co chodzi z aktywnym handlem? Czy chcesz zajmować się dzienne spekulacje na rynku terminowym? Czy może chcesz kupować akcje i trzymać je przez kilka tygodni? Jeśli masz bardzo mało kapitału do dyspozycji, moim zdaniem są tylko dwie opcje: - Opcja bezpieczna: Co miesiąc kupuj akcje (lub fundusze) i trzymaj je - Opcja bardzo spekulacyjna: Kup waranty lub mini-kontrakty futures za ten niewielki kapitał. To jednak wymaga bardzo dobrych umiejętności fachowych, dużego nakładu czasu i ogromnej gotowości do ryzyka. Jeśli nie możesz siedzieć przed komputerem przez pół dnia i śledzić wiadomości, wykresy itp., nie masz pojęcia, jak działają te produkty - trzymaj się z daleka! W takim przypadku równie dobrze możesz iść do kasyna i postawić pieniądze na jedną liczbę w ruletce. Bez odpowiedniej wiedzy branżowej giełda to nic innego....

Napisany przez chartanalyser
Cześć, podobnie jak swissborsalino, mam pewne wątpliwości co do twoich celów związanych z tradingiem. Nawet nie wiem, czy stosujesz analizę techniczną czy podejmujesz decyzje oparte na fundamentalnych kryteriach. Jaki jest twój poziom wiedzy? Czy pojęcia zarządzania kapitałem, stosunku szans i ryzyka czy zlecenia typu stop są dla ciebie znajome? Na mojej stronie www.art-charting.de napisałem kilka rzeczy, które dotyczą zarówno systemów handlowych, jak i handlu na dowolnych rynkach. Po prostu zignoruj przedstawienie produktów, a już teraz masz kilka wskazówek, które zawsze warto wziąć pod uwagę. Poza tym, zadaj po prostu bardziej konkretne pytania. Nie mogę pomóc ci w kwestii ebooków. Jeśli jednak zajmujesz się analizą techniczną, to książka Murphyego pt. "Technische Analyse der Finanzmärkte" jest bardzo godna polecenia. Możesz ją dostać w Finanzbuchverlag i jest warta każdego grosza. Pozdrawiam Sven

Napisany przez AMIFOX
Otrzymasz u nas demo z wieloma darmowymi modułami (sygnały, wiadomości,...). Dla handlu istotne jest, abyś miał czas na naukę podstaw. Powodzenia w handlu. www.AMIFOX.com

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata