Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Koszty najmu wzrosły o prawie 100 euro! Gdzie można ubiegać się o wsparcie finansowe?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, mam dwoje dorosłych dzieci - syna, który szuka miejsca nauki zawodu, i córkę, która pracuje i ma dochód w wysokości około 1000 euro miesięcznie. Ja zarabiam 650 euro. Od marca nasz czynsz wzrośnie o 100 euro, a do tego jeszcze dojdą opłaty dodatkowe. Do tej pory udawało się jakoś radzić z tym, chociaż nie było łatwo. Nie wiem, jak mam wyjść z tym resztkiem. Ponieważ mój syn nie ma dochodu ani miejsca nauki zawodu, złożyłam wniosek o zasiłek rodzinny dla niego, na który jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Czy istnieje jakakolwiek inna możliwość, gdzie mogłabym złożyć wniosek o pomoc finansową? Pozdrowienia, Rosi

Re: Koszty najmu wzrosły o prawie 100 euro! Gdzie można ubiegać się o wsparcie finansowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rosi, gdy byłem bezrobotny, otrzymywałem zasiłek na dziecko z kasy rodzinnej, chciałbym podkreślić, że wtedy moi rodzice pracowali. Skoro twój syn jest zarejestrowany jako osoba poszukująca pracy, u was nie będzie problemu. Nawet podczas dalszego kształcenia nadal będzie otrzymywał zasiłek na dziecko. Aby zabezpieczyć prawo do zasiłku na dziecko, wtedy, gdy byłem osobą poszukującą pracy, udałem się do doradcy zawodowego w urzędzie pracy, aby zarejestrować się tam jako osoba poszukująca pracy w celu zdobycia miejsca na praktyki. Rejestracja w urzędzie pracy zapewni twojemu synowi prawo do zasiłku na dziecko. Pozdrowienia, Anke

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rosi, zazwyczaj pieniądze z tytułu zasiłku rodzinny są wypłacane do ukończenia 18. roku życia. Następnie do ukończenia 25. roku życia. Jeśli twój syn będzie kontynuował naukę lub studia i nie przekroczy limitu dochodów, będziecie mogli nadal otrzymywać zasiłek. Możesz również samodzielnie złożyć wniosek o zasiłek rodzinny w kasie rodzinnej. Pozdrowienia, Sigi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata