Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co się dzieje z kredytem, który nie może być spłacony?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy, ja i moja żona wzięliśmy kredyt na budowę naszego domu. Zarówno ja, jak i moja żona pracujemy w niewielkich prywatnych firmach, które znacząco ucierpiały z powodu spowolnienia gospodarczego. Oznacza to, że istnieje realne ryzyko, że możemy stracić pracę. Moje pytanie brzmi: Jak bank postąpiłby, gdybyśmy stracili pracę i nie moglibyśmy spłacać rat kredytowych w ustalonych kwotach? Bardzo dziękuję za zaangażowanie. Pozdrowienia, Susi

Re: Co się dzieje z kredytem, który nie może być spłacony?

Napisany przez ADMCI4
Hej Susi, sugeruję, że w przypadku utraty pracy i podobnych sytuacji, należy niezwłocznie skontaktować się z bankiem. Warto omówić całą procedurę; np. obniżenie rat lub wydłużenie okresu kredytowania itp. Należy bankowi wyjaśnić chęć spłaty, nawet jeśli jest to mała kwota. Można również spróbować negocjować zwolnienie od odsetek. Panika powoduje błędy, gdy próbuje się zapomnieć o problemach. Ale banki nie zapominają. Wtedy wygląda to tak, jakby ktoś nie chciał płacić. Słyszy się różne rzeczy... takie sytuacje mogą nawet zakończyć się licytacją komorniczą. Jeśli dochodzi do sytuacji, że nie możecie już spłacać rat, pozostaje tylko licytacja komornicza. Wtedy liczymy na dobrą cenę sprzedaży, aby mieć również trochę pieniędzy. Ale najbezpieczniej jest zabezpieczyć się ubezpieczeniem przy pobieraniu kredytu. Pozdrowienia, Oliver

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata