Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przesunięcie długu...Banki odmawiają :-WHEN

Napisany przez FNAB
Cześć wszystkim... Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że ktoś z was mi pomoże... W przeszłości popełniłem wiele błędów i narobiłem sobie solidnego długu. Niestety w ostatnich dwóch miesiącach spłata stała się bardzo trudna. Wynika to z faktu, że dostałem bardzo wysoką stopę procentową i bardzo krótki okres kredytowania. Fakty: Kwota kredytu: około 19000€ konto bieżące: -2900€ Oczywiście wszystko w jednym banku... konto bieżące ma limit kredytowy w wysokości 2600€... ale generuje to ogromne koszty odsetek... Szukam banku, który zgodziłby się udzielić mi kredytu w wysokości około 25000€... wtedy mogę spłacić mojego obecnego banku i zrezygnować... Wczoraj spróbowałem w Targobank, niestety zostałem odrzucony... Powodem było moje wiek (22 lata) i moje poprzednie zatrudnienie... nigdy nie byłem bezrobotny, ale pracowałem z dwoma pracodawcami tylko około 3 miesięcy... W moim obecnym miejscu pracy pracuję od stycznia 09 i zarabiam około 1300€ netto... Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc Dziękuję z góry

Napisany przez Peter
Przy takiej sumie jak 25 000,- EUR, płacisz łatwo ponad 400,- EUR miesięcznie w ratach... szczerze mówiąc, widzę tu czarno w kontekście twojej pensji.

Napisany przez yamahama
Podzielam podobne zdanie jak Peter. Możesz - z grubsza oszacowane - płacić ratę w wysokości około 200€ miesięcznie (aktualnie - później być może trochę więcej). Dzięki temu Twój kredyt w wysokości 25 000€ może spokojnie trwać od 15 do 20 lat, nawet jeśli stawki spłaty mogą wzrosnąć. Prawdopodobnie żadne bank nie zgodzi się na taki układ.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata