Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zabezpieczenie finansowania nieruchomości poprzez poręczenie.

Napisany przez ADMCI4
Byłabym bardzo szczęśliwa, mogąc znaleźć pomoc w tej miłej społeczności. Mam możliwość bardzo szybkiego zakupu domu, który mieszkam teraz z rodziną od roku. Niestety nasze środki finansowe nie są tak obfite, aby banki chętnie udzieliłyby nam finansowania. Moja ciocia (52 lata) byłaby jednak gotowa udzielić poręczenia finansowego. Jeśli bank się zgodzi, czy moja ciocia musiałaby poręczyć za całe finansowanie czy tylko przez pierwsze dziesięć lat, przez które zazwyczaj trwa pierwsza kwota stałego odsetka? Pozdrawiam, Erbsenzähler

Re: Zabezpieczenie finansowania nieruchomości poprzez poręczenie.

Napisany przez MThiemann
Cześć licznik grochu, teraz jeszcze nie można na to jednoznacznie odpowiedzieć. To zależy od twojej sytuacji finansowej za 10 lat, czy bank będzie wtedy gotowy zrezygnować z poręczenia twojej ciotki. Twoja sytuacja ekonomiczna musi wtedy być na tyle dobra, abyś mógł samodzielnie pokryć finansowanie, aby twoja ciotka mogła zostać zwolniona z poręczenia. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata