Oczywiście możesz pozwolić swojej żonie korzystać z Twojej karty kredytowej. Jednakże w pojedynczych przypadkach może to stwarzać problemy, zwłaszcza gdy punkt płatności nie akceptuje, że ktoś inny płaci Twoją kartą.
Dlatego powinieneś wydać swojej żonie pełnomocnictwo. Jednak punkt płatności nie musi akceptować tego pełnomocnictwa.
W niektórych przypadkach bank może również zabronić dalszego udzielania pełnomocnictwa w umowie. Dlatego powinieneś jeszcze raz sprawdzić.
Bzdura, nie powinien przekazywać swojej karty kredytowej NIKOMU... wszystko inne byłoby rażącą niedbalstwem i potencjalnie przestępstwem ze strony użytkownika.
Ponadto KAŻDY bank w Niemczech zabrania udzielania karty kredytowej dalej, ponieważ są one ZPERSONALIZOWANE!
Zresztą... Dzięki rażącemu niedbalstwu (udzielanie karty kredytowej innym), w przypadku gdy bank jest tego świadomy, żadne przypadki oszustw nie są już ubezpieczone / pokrywane... NAWET jeśli nie mają one związku z pożyczaniem karty kredytowej.
Czy mógłbyś mi powiedzieć, dlaczego odgrzebujesz stare wpisy sprzed 2,3 lat i błyszczywszy półprawdami? Proszę zastanów się, co może to oznaczać dla klienta, jeśli postępuje zgodnie z Twoją nieprawidłową radą i w wyniku tego poniesie szkodę... będziesz wtedy płacił tysiące
euro, bo klient nie otrzyma ich z powodu Twojego niedbalstwa?
Ach tak, jeśli szukasz swoich wcześniejszych wpisów, usunąłem je... Było tak wiele nieprawidłowości, że nie miałem ochoty poprawiać każdego wpisu. Dodatkowo, w przyszłości będę usuwał wszystkie odpowiedzi do wpisów starszych niż 6 miesięcy. Zmienia to układ forum, nie niosąc za sobą sensu.