Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jak będzie rozwijać się ABB?

Napisany przez ADMCI4
Najpierw cześć wszystkim, Jestem tutaj nowy i kompletnie zielony, więc proszę nie gniewajcie się od razu, jeśli coś źle napiszę. ops: Moje pierwsze pytanie dotyczy ABB. Co myślicie, jak będzie rozwijała się ta akcja? Spadek czy .... :?: Wasze opinie są mile widziane! Pozdrowienia dla wszystkich.

Napisany przez aktienfreund
Cześć RAV Zysk na akcję w tym roku wynosi według raczej ostrożnych szacunków CHF 0,60 (FuW). Kurs-zysk na poziomie 25 jest uzasadniony w przypadku wzrostu, jaki obecnie prezentuje ABB na całym świecie. Teoretycznie prowadzi to do wartości kursowej w wysokości CHF 15. Kursy między CHF 13 a CHF 13,50 są zatem poziomami kupna. Gdybym nie był już silnie zaangażowany w ABB (Cena Zakupu = CHF 7), to bym zainwestował. Powodzenia! Pozdrowienia, przyjacielu akcji

Napisany przez 2cybercrash
Tego rodzaju zachowanie było chyba konieczne dla użytkownika numer 100 na tej platformie. Który notabene nazywa się RAV? i twierdzi, że jest zupełnym nowicjuszem. Przez ABB zostało tu edytowanych kilka liter. Nawet początkujący mogą wypróbować genialną funkcję wyszukiwania (klikając na górę znajdź), zanim postawią naprawdę interesujące pytanie wielokrotnie w nowym temacie? W tym duchu witamy w społeczności, która dotychczas działała wzorowo, i doceniamy, gdy nawet początkujący wypowiadają się z cierpliwością i kompetencją. Dotyczy to też pytań.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Takie coś w tym stylu było chyba konieczne od 100. użytkownika na tej platformie. Który nazywa siebie RAV? i twierdzi, że jest zielonym nowicjuszem. Kilka liter zostało już edytowanych w ABB. Nawet początkujący mogą wypróbować genialną funkcję wyszukiwania (kliknij na górę i wpisz wyszukiwanie) zanim zadadzą x razy to samo naprawdę interesujące pytanie w nowym temacie? W tym duchu witamy w społeczności, która do tej pory zachowywała się wzorowo, i doceniamy, gdy nawet nowicjusze wypowiadają się dyscyplinowanie i kompetentnie. Dotyczy to również pytań.
Dlaczego tak agresywnie, cybercrash? Setny użytkownik nazywa się RAV, a nie RAF... Jednakże wkrótce będziemy mieli już 200 użytkowników, jeśli będziemy mieli własny wątek ABB... Więc Rav spójrz na poniższy wykres, który jest również dostępny na tej stronie pod nazwą SMI Titel... Żółta linia oznacza linię 200-dniową, zatem kurs ABB jest około 40% powyżej średniej z ostatnich 200 dni. To naprawdę sporo. Dlatego możesz spokojnie poczekać trochę z zakupem. https://mispk.dresdner-bank.de/charts/charts_pvk?Rc=ABBN.VX&Titel=ABB+LTD+N&Src=r eu&Za=t&Ct=l&sCt=&Lg=n&An=none&An2=none&AnOrg=&St= &Et=&Zs=730&Sc=a&drawFrame=lo& avg1=100&avg2=200&Ho=270&Br=361&ChartHoehe=270&Ts= 303621

Napisany przez Simona
Cześć RAV, spójrz tutaj: https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=12914&z=3 :P Wygląda na to, że są planowane zmiany personnel? Praca dla RAV? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
@aktienfreund, @dani1, @simona Dziękuję za Wasze odpowiedzi i interesujące linki! :wink: @cybercrash Nie miałem zamiaru obrażać Cię swoim nickiem ani tym, że jestem 100. użytkownikiem na tej platformie, ani tym, że jestem początkujący, ani nawet tym, że nie skorzystałem z funkcji wyszukiwania. W tym sensie Przepraszam za wszystko.

To całkowicie w porządku RAV, witamy cię tutaj i na pewno uda nam się przeprowadzić owocną wymianę myśli.

Napisany przez ADMCI4
Zürich (AWP/sda) - Koncern elektroniczny ABB poinformował tej tygodniu amerykańską Komisję Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) oraz amerykańskie Ministerstwo Sprawiedliwości o podejrzanych płatnościach w jednym z krajów Bliskiego Wschodu. Płatności te zostały ujawnione po wewnętrznych kontrolach przeprowadzonych przez ABB. Te oraz kilka innych płatności dokonanych przez spółki zależne ABB w różnych krajach zostały zgłoszone dobrowolnie - pisze ABB w oświadczeniu z środy. Firma nie podała więcej szczegółów. Jest to nadal trwająca sprawa, więc nie można udzielić bliższych informacji - powiedział rzecznik ABB, Thomas Schmidt, na prośbę o wyjaśnienia. Podkreślił jednak, że żadne osoby z siedziby ABB w Zurychu nie są zaangażowane w te zdarzenia. Płatności te mogą naruszać przepisy przeciwko korupcji (Ustawa o Praktykach Korupcyjnych na Schemacie Zagranicznym) albo inne obowiązujące przepisy - informuje ABB. Może to mieć dla ABB konsekwencje finansowe w postaci kar oraz innych kosztów, jak również konsekwencje biznesowe. Nałożenie kar nie jest wykluczone - powiedział Schmidt. ABB odkryła te zdarzenia niedawno i natychmiast poinformowała odpowiednie władze. Firma zawsze współpracowała z organami ścigania również przy wcześniejszych przypadkach. ABB kontynuuje swoje wewnętrzne dochodzenia i kontrole zgodności z własnymi informacjami. Ponadto firma wszczęła postępowanie dyscyplinarne przeciwko kilku pracownikom. Zgłoszone zdarzenia są bardzo przykrym faktem, powiedział dyrektor generalny ABB, Fred Kindle, cytowany w oświadczeniu. ABB był już w przeszłości wielokrotnie na celowniku z powodu nieprawidłowości. Te sprawy spowodowały już milionowe straty dla koncernu. W kwietniu zeszłego roku ABB poinformowało o przypadkach łapówkarstwa w spółce-córce ABB Network Management w Teksasie. Aby zabezpieczyć zamówienia, dokonano tam płatności poprzez pośredników na łączną kwotę 560 000 USD. Nieprawidłowości te zostały odkryte w środku 2004 roku podczas wewnętrznego dochodzenia. Miały one związek z działalnością gospodarczą w Ameryce Łacińskiej i na Bliskim Wschodzie. W ramach dochodzenia ABB zwolniło dwóch menedżerów i powiadomiło amerykańskie władze. Sprawa nadal trwa. Zainteresowanie wzbudziła sprawa łapówkarstwa w USA, w której w lipcu 2004 roku dwie spółki-córki przyznały się do winy. Przyznały się, że przekupowały przedstawicieli rządów afrykańskich i azjatyckich między 1998 a 2003 rokiem, aby zdobyć zamówienia. Mowa była o płatnościach przekraczających 1,1 mln USD. ABB musiało zapłacić karę w wysokości 10,5 mln USD, dodatkowe 5,9 mln USD stanowiły nielegalne zyski. W czerwcu 2004 roku wykryto nieprawidłowości we Włoszech. W maju Komisja Europejska rozpoczęła śledztwo w sprawie porozumień w sprawie cenowych związanych z izolowanymi gazowo przekazującymi przełącznikami wysokiego napięcia (GIS). Wcześniej ABB wykryło nieprawidłowości wewnętrzne i poinformowało odpowiednie władze.

Praktycznie samozgłoszenie z powodu nieczystych pieniędzy? Czy to spodoba się surowym organom ds. karteli / bajeczkom o wolnej konkurencji oraz nadzorcom rynku UE? Czy to wywoła aprobatę i czy ma to dodatkowo ułatwić przepływ kursu? ABB idzie nowymi ścieżkami? Czy chce wyprać białe sukienki? Mam nadzieję, że środek do prania zadziała i nie pozostaną żadne brzydkie plamy.

Napisany przez richard100
Dobra zarządzanie to już wystarczający powód do inwestowania w akcje. Ten Kindle przekonuje... :lol: Pozdrowienia, Rich Kindle: ABB będzie rosnąć siłami własnymi Szwajcarski koncern elektryczny ABB Ltd nie planuje w tym roku żadnych przejęć. Powiedział tak CEO Fred Kindle w rozmowie z Handelsblatt (HB, wydanie z 06.04.). ABB: CEO Fred Kindle. Na razie rośniemy siłami własnymi, powiedział Kindle. Nie musimy sztucznie generować wizji wzrostu i wydawać pieniądze na lewo i prawo. Wzrost nie jest celem samym w sobie. Chcemy najpierw stworzyć ABB, która będzie znowu w pełni sprawna. W przyszłym roku może się to zmienić. Być może wtedy przyjrzymy się bliżej. Być najlepszym w innowacjach Na wzrastającą globalizację Kindle zamierza reagować innowacjami: Musimy być najlepsi w innowacjach. To jest ogromnie ważne dla ABB, ponieważ wtedy mamy produkty, które dalej mogą być produkowane w Europie. Produkty o niskich marżach z kolei będą musiały przenosić się do Azji lub Ameryki Południowej. To, jak nasze dzieci będą mogły zachować swój standard życia, zależy od tego, jak zapewniamy naszą konkurencyjność na całym świecie, powiedział Kindle. (awp/mc/ab)

Napisany przez Simona
Tu Kindle ma rację. Wydawanie pieniędzy pełnymi garściami nie zawsze jest dobre, zwłaszcza gdy dopiero co udało się wyjść z sytuacji kryzysowej. 27 kwietnia zostaną przedstawione wyniki za pierwszy kwartał. Mogą nawet wyglądać pozytywnie, ostatni wynik nie był zły, przynajmniej na plusie. Teraz, kiedy sprawy związane z aspektami zostały wreszcie załatwione, warto się zastanowić. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez Adrian
Nie mam wątpliwości, że ABB czeka świetlna przyszłość. W ABB sytuacja jest obecnie bardzo dobra. - bardzo dobra sytuacja zamówień - zakończono skutecznie porozumienie w sprawie azbestu - ocena kredytowa Junk została/ zostanie anulowana - Kindle nie chce rosnąć za wszelką cenę (osobiście uważam to za bardzo pozytywne) - różne rynki będą mieć w przyszłości duże zapotrzebowanie na produkty ABB - dywidenda będzie ponownie wypłacana Inwestuję w ABB od dłuższego czasu i oczekuję dalszego wzrostu kursu w ciągu najbliższych 1-2 lat. Obecna faza konsolidacji jest częścią wzrostu, podobnie jak Amen w kościele.

Napisany przez freetrader
Adrian, jak długo zazwyczaj trwają takie fazy konsolidacji? A jak to wygląda konkretnie w przypadku ABB? (Mam nadzieję, że teraz jestem znowu akceptowalny na forum ops: )

Napisany przez Adrian
@freetrader Czy zgadłem, że jesteś raczej niedoświadczonym inwestorem giełdowym? (nie chcę brzmieć lekceważąco, chcę tylko wiedzieć, jak na to odpowiedzieć) Jaka jest Twoja cena zakupu (EP) i jaki jest Twój cel cenowy do kiedy?

Tak, masz rację, jestem tu od niedawna. EP 16.80. Horyzont inwestycyjny 12 miesięcy. Cieszę się z każdej wskazówki. Z góry dziękuję.

Napisany przez Adrian
Okej, więc w zasadzie dołączyłeś w najgorszym możliwym momencie. Jako nowicjusz często popełnia się błąd polegający na kupowaniu akcji, które rosną lub są już wysoko wycenione. Po wzroście następuje realizacja zysków, i tylko kwestią czasu jest, aż początkujący zapanikuje i sprzeda akcje z stratą. Gdy akcje zostaną sprzedane, zazwyczaj kurs zaczyna ponownie rosnąć. Mam dla ciebie ładny obrazek: https://www.boersenportal.ch/images/DerTypischeInvestor.gif Teraz odnośnie twojej sytuacji. Ja sam trzymam akcje ABB od jakiegoś czasu i także dokupiłem opcje (ABBHE, ABBRE). Nie zrobiłbym tego, gdybym nie był absolutnie przekonany co do ABB. W ABB sprawy idą tak dobrze, jak tylko mogą. Dlatego radziłbym ci nie pochopnie sprzedawać akcji. Ponieważ wybrałeś horyzont inwestycyjny 12 miesięcy, możesz spokojnie usiąść i nic nie robić. Ja osobiście widzę ABB do końca roku między 21-23 CHF. -> Trzymać akcje Jeśli chodzi o realizację zysków. Około tydzień temu kurs ABB wynosił 15.65 CHF lub nawet mniej, a dzięki zakończeniu porozumienia dotyczącego azbestu, w ciągu 2-3 dni wzrósł o 1.3 CHF. Dla osób, które są na rynku od dłuższego czasu i osiągnęły znaczne zyski, jest to więc idealny moment na wyjście. -> Sprzedać na dobre wieści. Nikt nie jest w stanie precyzyjnie powiedzieć, jak długo potrwają realizacje zysków. O wiele istotniejsze jest to, że ABB przedstawi dobre wyniki 27 kwietnia i zapewni solidną podstawę dla dalszego kursu akcji. Powodzenia i mam nadzieję, że udałem ci się pomóc. Adrian

Napisany przez richard100
Cześć freetrader Właśnie sprawdziłem swoje PF pod kątem ABB. Mam różne małe części tego aktywa. Najdroższa została zakupiona po cenie 41,35Fr. Kupiona we wrześniu 2000 roku ? To samo spotyka wielu akcjonariuszy. Możesz się pocieszyć. ? Jest tam jeszcze potencjał wzrostu. Pozdrowienia, rich

Dziękuję bardzo Adrian, bardzo mi pomogłeś! Więc zdecyduję się zachować akcje i poczekam. Bardzo podoba mi się ten wykres, ma w sobie coś prawdziwego. Ale jak można zauważyć, że dno dla danej pozycji zostało osiągnięte i można wejść na rynek? Jakie byłyby obecnie takie konkretne kandydatury? Pozdrowienia z St. Gallen

Napisany przez Adrian
Merrill Lynch podnosi cel cenowy ABB do CHF20 Ważnym krokiem jest podniesienie celu cenowego dla ABB, ponieważ tylko w ten sposób akcje ABB są jeszcze obiecujące dla wielu inwestorów. Efekty tego możemy zobaczyć w dzisiejszym wzroście. To tylko kwestia czasu, kiedy inne banki również podniosą cele cenowe powyżej 20 CHF. Wykres wygląda dobrze, a dane z 27 kwietnia powinny być również bardzo dobre. Ale co spodziewać się, gdy Kindle w wywiadzie mówi o fantastycznych liczbach/wynikach? W końcu chodzi tylko o to, czy oczekiwania zostaną spełnione, a może nawet przekroczone. Możemy być więc ciekawi.

Napisany przez Adrian
@freetrader Idealne momenty wejścia i wyjścia będą rzadkością. W dużej mierze zależy to od doświadczenia, ale także od szczęścia. Obecnie na mojej liście obserwowanych tytułów ważne są: Intel Logitech Jednakże czekam jeszcze na odpowiedni moment do wejścia. Prawdopodobnie jednak kupię opcje kupna na bazowe aktywa.

Napisany przez Adrian
analizowałem wykres ABB i uważam, że od kilku dni wyłania się nowy trend. Ten krótkoterminowy trend staje się coraz silniejszy, a w najbliższych dniach handlowych będziemy mieli możliwość skorzystania z wsparcia w okolicach 17,45! Mamy krótkoterminowy potencjał wzrostu do maksymalnie 18,65! Po tym, jak kilka dni temu sprzedałem moje akcje ABBHE z zyskiem blisko 100%, dzisiaj kupiłem ABBRE przy dołku i jestem pewny, że w najbliższych dniach sprzeda to z zyskiem. Duża część zysków została nadszarpnięta przez porozumienie w sprawie azbestu. W kolejnym kwartale możemy spodziewać się prawdziwych danych, które uczynią akcje bardziej atrakcyjnymi poprzez nową wycenę. Ponadto, wartość zamówień wzrosła znacznie, co w przyszłości pozytywnie wpłynie na zyski. Guru ABB mówi: Krótkoterminowo: Oczekuję, że kurs wyniesie około 17,95 jutro i widzę, że już w przyszłym tygodniu ABB może osiągnąć 18,5! Teraz wystarczyłem sobie wystarczająco daleko. Zobaczymy. Długoterminowo: Perspektywy nie mogłyby być lepsze. Jedyną rzeczą, która mogłaby sprawić ból brzucha, jest coraz wyższa cena ropy naftowej w najbliższym czasie i niepewność na wschodzie. Widzę, że ABB będzie mieć sprawiedliwą cenę od 23 do 25 franków Szwajcarskich pod koniec roku.

Napisany przez ADMCI4
ABB N ( 17.2 /-0.85 / -4.71%) ABB spadła przy dość wysokim wolumenie (~20 mln). Trend kanału obowiązujący od końca października został przerwany! Trochę mnie to niepokoi. SMI również mocno spadł dzisiaj. Mam nadzieję, że to tylko przelotna chwila. Pozdrowienia 7 PS: Dzisiaj pojawiła się nowa informacja dotycząca ABB. Sądząc po treści, powinna być raczej pozytywnie odebrana? ABB: Pozostałe sprawy dotyczące azbestu kosztują dwucyfrowe miliony USD Houston (AWP International) - Pozostałe spory dotyczące azbestu przeciwko ABB Ltd będą kosztować firmę USD>>. Jak podkreślił dyrektor generalny ABB Fred Kindle w czwartek, jest to stosunkowo niewielka kwota. ABB zakończyło w marcu ugody w ponad 100 000 sprawach dotyczących azbestu, płacąc za nie 1,4 miliarda USD. Łączne koszty, wliczając koszty prawne, wyniosły 2,5 miliarda USD. Teraz pozostało 11 000 spraw do rozpatrzenia w ABB Lummus Global. Dyrektor wyraził nadzieję na zawarcie ugody do końca roku, ale wszystko zależy od decyzji sądu. DJG/DJN/jhe/abe

Napisany przez ADMCI4
Seven pisze: ABB N ( 17.2 /-0.85 / -4.71%) ABB spada przy dość wysokim wolumenie (~20 mln). Trend kanału, który panował od końca października, został przerwany!
Kurcze, nadal nie sprzedałem. Bardzo nielogiczne.

Napisany przez Globalist
Być może w ciągu następnych dni będziesz miał okazję wysiąść. Według informacji od sprzedawcy, krótkoterminowe odbicia są wręcz idealne. :roll:

Napisany przez kandinski
Teraz ABB ponownie osiągnęło cenę, którą nawet Cybercrash mógłby zalecić do zakupu... (14.35.-). Nie inwestowałem od 15.- i postanowiłem teraz dokupić. Tylko kiedy??? Postanowiłem zaczekać, aż bitwa kursowa minie i będę mógł jakoś zrozumieć kurs Jest też coś nowości: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-06/artikel-6533310.asp https://www.baz.ch/news/index.cfm?ObjectID=A836821F-1422-0CEF-70B05D0D9D8D2314 Apropos... czy nie było kiedyś celu kursowego 22.- czy to się nie zmieniło?

Napisany przez Globalist
One idzie jeszcze dalej w dół. Widoczne jest to właśnie w przypadku firmy ABB w masowych falach sprzedaży w ciągu dnia. Akcje również pięknie wzrosły w ostatnim czasie. Wsparcie prawdopodobnie znajduje się między 10 a 12. W tej chwili nie kupowałbym. :!:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata