Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Otwarcie konta nieletniego możliwe jest tylko przy obecności obu rodziców?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum finansowego! Mój 15-letni syn chciałby otworzyć konto osobiste w moim banku. Otrzymał już zaproszenie do otwarcia konta. Mój mąż i ja jesteśmy rozwiedzeni, ale mamy wspólną opiekę nad dzieckiem. Wiem, że do otwarcia konta osobistego wymagana jest zgoda i podpis obojga rodziców. Czy obydwoje rodzice muszą być obecni i podpisać dokumenty, jeśli oboje mają wspólną opiekę? Niestety mój mąż jest przeciwny temu kontu osobistemu i próbuje wszystkimi sposobami odwiedzić syna od tego pomysłu. Czy wystarczy moja zgoda, jeśli wyjaśnię sytuację bankowi? Pozdrawiam, Gretchen38

Napisany przez 2Escorpio
Cześć! Bardzo dobrze, że chcesz założyć synowi konto bankowe... na pewno jest to bardzo ważne, aby w przyszłości umiał zarządzać pieniędzmi :-). Teraz odnośnie Twoich pytań... 1. Bank nie ma prawa wiedzieć, kto ma prawo do opieki 2. Po prostu wejdź do banku z własnym dowodem tożsamości oraz dowodem syna, ewentualnie jego aktą urodzenia i nie będzie problemu z otwarciem konta Pozdrawiam, Esco

Napisany przez Gerd
To uważam jednak za plotkę. Ponieważ syn nie jest jeszcze pełnoletni, nie jest również uprawniony do składania podpisu. Może to zrobić tylko prawny opiekun, w tym przypadku rodzice, obaj. Tylko w przypadku wyłącznego prawa opieki upoważniony rodzic może podpisać samodzielnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata