Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wypłata gotówki kartą kredytową w bankomatach jest bezpłatna?

Napisany przez ADMCI4
Czasami znajduję się w sytuacji, w której muszę trochę rozciągnąć moje pieniądze w miesiącu. W takich sytuacjach zdarza mi się wypłacać gotówkę kartą kredytową. Oczywiście kosztuje to 5 euro za wypłatę z bankomatu. Ale jak jest w przypadku, gdy idę do banku z moją kartą MasterCard i wypłacę gotówkę bezpośrednio u kasjera? Czy nadal muszę zapłacić te wysokie opłaty i czy w ogóle jest to możliwe? Czy ktoś z was już to wypróbował lub może udzielić mi porady? Pozdrawiam, Marius07

Napisany przez Doso
Nie jestem nawet pewien, czy to w ogóle możliwe.

Napisany przez 2Escorpio
Marius07 pisze: Czasami znajduję się w sytuacji, w której muszę trochę rozciągnąć swoje pieniądze w ciągu miesiąca. Wtedy zdarza mi się wypłacać gotówkę kartą kredytową. Oczywiście pobieranie gotówki z bankomatu kosztuje mnie za każdym razem 5 euro.
To niezgodne z prawem! Cytat Marius07: Ale jak jest w sytuacji, gdy idę do banku z moją kartą MasterCard i wypłacam gotówkę bezpośrednio w okienku? Czy muszę wtedy i tak płacić te wysokie opłaty i czy w ogóle jest to możliwe. Tak, w wielu bankach można wypłacić gotówkę bezpośrednio w okienku przy użyciu karty kredytowej i dowodu tożsamości. Zazwyczaj karta jest przeciągana przez urządzenie, w którym podpisuje się kwotę żądaną i otrzymuje ją w gotówce. Opłaty za to są jeszcze wyższe niż przy użyciu bankomatu... dodatkowo bank od razu dzwoni do Visa / Mastercard w celu autoryzacji transakcji i natychmiast blokuje ją na limicie pomimo transakcji przeciągnięcia karty. Pozdrawiam, eso

Napisany przez Gerd
Przy takich praktykach biznesowych warto zmienić bank. Istnieją banki, w których wypłata gotówki z karty kredytowej z dowolnego bankomatu jest darmowa.

Napisany przez 2Escorpio
Gerd pisze: W takiej sytuacji należy zmienić bank. Są banki, w których wypłata gotówki kartą kredytową z dowolnego bankomatu jest bezpłatna.
Co uważam za NIE dobre... karta kredytowa powinna służyć głównie na wypadek nagłej potrzeby gotówki! Nie powinna być wykorzystywana do pokrywania bieżących wydatków przez cały miesiąc.

Napisany przez Gerd
To w porządku. Wielu klientów chciałoby zmienić bank, ale Sparkasse ze swoimi wieloma bankomatami bezpośrednio przed domem jest po prostu lepsza. Możesz zaoferować ludziom alternatywę, że mogą bezpłatnie wypłacać pieniądze za pomocą swojej karty kredytowej także z bankomatu Sparkasse.

Napisany przez Doso
Escorpio pisze: Co uważam za NIE dobre... karta kredytowa jest w gruncie rzeczy przeznaczona na sytuacje nagłe! A nie na pokrycie kosztów przez cały miesiąc.
Jako klienta zasadniczo nie obchodzi mnie, do czego coś było przeznaczone. Jeśli mogę teraz za darmo wypłacać pieniądze kartą kredytową na terenie całej Europy, to dla mnie jest to dobre rozwiązanie i będę to wykorzystywać

Napisany przez Gerd
Cześć Z kartą kredytową możesz płacić na całym świecie. Ale uważaj. Nie wszystkie banki oferują tę możliwość. Wystarczy, że niektóre banki pobierają opłaty za korzystanie z karty kredytowej w obcych bankomatach. Przeczytaj drobny druk lub zapytaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata