Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Mozliwosc refinansowania bankow w czasach kryzysu.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum! Od kryzysu gospodarczego i bankowego zainteresowałem się nieco bardziej działalnością banków. Dotychczas przyglądałem się tylko temu, w jaki sposób banki i kasy oszczędnościowe zachowują się wobec swoich klientów w ostatnim czasie, ale interesują mnie także inne kwestie. Na przykład chciałbym dowiedzieć się, jak banki refinansują się, gdy z powodu kryzysu zabraknie im pieniędzy. Niektóre banki zbankrutowały, ale co z wieloma innymi bankami, które wciąż istnieją, a mimo to poniosły duże straty. Do kogo mogą one się zwrócić w takich sytuacjach o wsparcie? Pozdrowienia DonPedro

Re: Mozliwosc refinansowania bankow w czasach kryzysu.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, uważam, że to pytanie nie ma jednej uniwersalnej odpowiedzi. Ogólnie rzecz biorąc, banki mają do dyspozycji wszelkie środki rynku kapitałowego, depozyty klientów, podwyższenia kapitału oraz EBC. Który z tych środków jest używany w danej sytuacji, zależy od konkretnego stanu banku i rynków kapitałowych. Ostatecznie pozostaje jeszcze opcja wystąpienia o pomoc państwa. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata