Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zawieszenie spłaty odsetek i kapitału w moim kredycie mieszkaniowym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum, mam Dom od ośmiu lat i co miesiąc płacę odsetki i spłatę pożyczki bankowi. W tej chwili sytuacja u mnie, a raczej u nas, nie wygląda zbyt różowo, ponieważ spodziewamy się przyjścia na świat potomka, i moja żona przez najbliższe dwa lata nie będzie pracować. Dlatego moje pytanie brzmi: czy można na określony czas zawiesić spłatę odsetek w kredycie mieszkaniowym i spłacać tylko samą pożyczkę? To pomogłoby nam bardzo na nadchodzące dwa lata. A może istnieje jakiś inny sposób, aby przez ten czas płacić mniej? Pozdrowienia, WotanW

Re: Zawieszenie spłaty odsetek i kapitału w moim kredycie mieszkaniowym.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Wotan W, wydaje mi się, że źle się wyraziłeś, ale rozumiem, o co Ci chodzi. Porozmawiaj z bankiem, że chcesz tymczasowo płacić tylko odsetki i wstrzymać spłatę kredytu! Możesz zaproponować wznowienie spłaty kredytu, gdy Twoja żona wróci do pracy. To będzie łatwiejsze, jeśli w ostatnich latach spłaciłeś więcej niż 1 % kredytu, wtedy to może być argument wobec banku. Bank nie ma obowiązku zgodzić się na to, ale jaka bank ma interes w problemach finansowych, które mogą prowadzić do wypowiedzenia kredytu i związanej z tym możliwości zewnętrznego wykorzystania nieruchomości? Wyraź swoje obawy i potraktuj to jako argument, aby pomogli Ci. Jednak nie przyjeżdżaj przed bank w Jaguara, w swetrze Lacoste, lśniącym Roleksem i ciągle mówiąc swojej żonie w trakcie rozmowy: „Kochanie, zaraz idziemy zarezerwować wakacje” ;-)) Jeśli przedstawisz swoje prośby i problemy z sensem, bank odpowiedzie z sensem i znajdzie rozwiązanie - zwłaszcza obecnie - na pewno!!! Moje dzisiejsze kredyty są oferowane z opcjami zmiany harmonogramu spłaty, co obejmuje też możliwość czasowego wstrzymania spłaty kredytu w porozumieniu z bankiem. Twój przypadek pokazuje, jak istotny może być taki bezpłatny element.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata