Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy ubezpieczenie kredytu na wybraną sumę własną jest możliwe?

Napisany przez ADMCI4
Pozdrowienia wszystkim. Chciałbym wziąć kredyt w ciągu następnych tygodni, aby odnowić część wyposażenia mojego mieszkania. Jest to pilnie potrzebne... Jednakże trochę mnie odstrasza wysoki koszt kredytu. Od znajomej usłyszałem, że oprócz odsetek i opłat za przetworzenie, trzeba także zapłacić za tzw. ubezpieczenie kredytu na wypadek śmierci. Moje pytania brzmią więc: 1. Czy muszę koniecznie wykupić to ubezpieczenie kredytu na wypadek śmierci? 2. Czy mogę wybrać własnego dostawcę, czyli własne towarzystwo ubezpieczeniowe, czy muszę zaakceptować towarzystwo banku i związane z tym koszty? Krawallo100

Re: Czy ubezpieczenie kredytu na wybraną sumę własną jest możliwe?

Napisany przez MThiemann
Cześć Krawallo100, ubezpieczenie spłaty kredytu (RSV) często jest oferowane razem z kredytem przez wiele banków, ale nie jest konieczne. Jeśli składasz wniosek o kredyt wraz z RSV, nie możesz swobodnie wybrać dostawcy ubezpieczenia. Każdy bank zazwyczaj współpracuje z jednym towarzystwem ubezpieczeniowym i oferuje tylko ich RSV. Jeśli nie chcesz RSV, zaznacz to podczas składania wniosku kredytowego. W wielu bankach możesz również otrzymać kredyt bez RSV. Jeśli mimo wszystko chcesz zabezpieczyć się przed ryzykiem śmierci, wystarczy niewielkie ubezpieczenie na życie, które zazwyczaj ma znacznie niższe składki. Na mojej stronie internetowej w dziale „kredyty ratalne” znajdziesz bezpłatne porównanie kredytów ratalnych online. Możesz porównać ze sobą do dziesięciu banków jednocześnie i również bezpłatnie złożyć wniosek. Decyzja wstępna w sprawie kredytu zazwyczaj jest podejmowana w ciągu kilku minut i przekazywana do Ciebie e-mailem. Oto link: Porównanie kredytów ratalnych online Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata