Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Różne możliwości zabezpieczenia na starość

Napisany przez ADMCI4
Ciągle słyszy się, że bardzo ważne jest zgromadzenie dodatkowego zabezpieczenia na starość, ponieważ sama emerytura już dawno nie wystarcza. Kiedy chcę się poinformować, natrafiam zawsze na wiele różnych możliwości oszczędzania na starość. Ale które formy oszczędzania faktycznie należą do właściwego zabezpieczenia na starość? Na czym polega ogólnie zabezpieczenie na starość? Czy oznacza to zawsze jakąś formę wsparcia ze strony państwa? Kto może mi wymienić, co wszystko obejmuje zabezpieczenie na starość?

Napisany przez Gerd
To, co jest funduszem emerytalnym, zależy od twojego własnego osądu. Nie ma w tej kwestii recepty. Czy to akcje, Fundusze inwestycyjne, ubezpieczenia, gotówka czy posiadanie nieruchomości. Wszystko może stanowić fundusz emerytalny. Jednak tylko trzy z nich są wspierane przez państwo: Riester, Rürup i emerytury pracownicze.

Napisany przez Nino84
Cześć Sultan73, Twoje pytania są wszystkie uzasadnione. Na takim nieprzejrzystym rynku przeciętny konsument naprawdę już się nie orientuje. Jestem doradcą finansowym i współpracuję z wieloma prawnikami ds. ochrony konsumentów. Sam nie sprzedaję produktów, ale na pewno mogę podzielić się z Tobą kilkoma wskazówkami. Po prostu skontaktuj się ze mną. Będę zadowolony. Pozdrowienia Nino

Napisany przez Gerd
Cześć Nino To zawsze jest to samo. Nowi użytkownicy wydobywają stare posty, aby się zareklamować. Komu to ma przynieść korzyści?

Napisany przez CFO
Dividiumgroup = Grupa oszustów MFG CFO

Napisany przez Gerd
Ojej. To są naprawdę okropne ręce. Mam nadzieję, że zrozumieją, co wciskają ludziom. Ale raczej w to nie wierzę. Eventy reklamowe w Tangerze i Moskwie. Brzmi nieźle. Jeśli dostanę za to zapłatę od tej firmy, to się tam kiedyś wybiorę.

Napisany przez Mike Spezi
Chcę też wziąć udział!!!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, istnieje wiele różnych sposobów planowania emerytury, ale nie ma jednej najlepszej opcji. Prawidłowe zabezpieczenie zależy od indywidualnej sytuacji każdej osoby. Pracuję jako niezależny makler finansowy i mogę pomóc Ci znaleźć właściwą drogę. Mogę pomóc Ci wybrać odpowiedni produkt na rynku.

Napisany przez Gerd
Znowu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata