Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Obniżenie raty kredytu hipotecznego

Napisany przez ADMCI4
My, czyli mój mąż i ja, kupiliśmy szeregowiec siedem lat temu. Wtedy finansowo nam bardzo dobrze szło i ustaliliśmy stosunkowo wysoki wskaźnik spłaty. W rezultacie okres spłaty kredytu hipotecznego byłby krótki. Niestety mój mąż zachorował psychicznie prawie pół roku temu i od tego czasu nie może pracować. Na razie jest na zwolnieniu lekarskim, ale nie wiemy, jak będzie rozwijała się ta choroba. Obecnie nasze spłaty stają się dosyć trudne. Chciałabym więc zmniejszyć raty. Zanim porozmawiam z bankiem, chciałabym jednak wiedzieć, czy jest to ogólnie możliwe, ponieważ zdecydowaliśmy się wówczas na ten tryb na dziesięć lat. Być może ktoś już starał się o coś podobnego? Pozdrawiam Corinne

Re: Obniżenie raty kredytu hipotecznego

Napisany przez NaTwoim13
To ciężko powiedzieć, ponieważ nie znamy warunków pożyczki. Dzisiejsze pożyczki (przynajmniej te, które oferuję) mają opcje zmiany wskaźnika spłaty kapitału. Jeśli bylibyście zainteresowani pełną spłatą pożyczki, bank miałby problemy, ponieważ refinansuje się krótkoterminowo i musiałby szybko zwrócić wam pożyczone pieniądze. Jedno jest pewne i powinno wam dać otuchy, żaden bank nie jest zainteresowany rozwiązanymi umowami kredytowymi i dopóki są opłacane odsetki oraz minimalna kwota spłaty kapitału, bank również będzie zadowolony z niższych rat, na pewno! Nie pytajcie czy, ale uprzejmie i uzasadnienie poinformujcie, że tak jest!!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata