Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Bayer

Napisany przez ManfredBali
Pomimo złych doświadczeń z chemią (DD) zdecydowałem się dołączyć do BAYERA (33,24) Zmiana od Year Change -5,71% Oprocentowanie ok: 1,66 Na pewno nic złego nie powinno się wydarzyć w ciągu następnych 2 miesięcy. PS: Sporo radości sprawia MVV (+11,22%) w krótkim czasie i oprocentowanie 3,77! Mogę polecić do WL. Również Shanks jest w porządku (+7,25%), oprocentowanie 3,29. Tylko Bobsta mogłem pomylić z papieżem - ale żadnych cudów się nie dzieje: -0,96% @Simona: dla Conergy widzę cel cenowy ok. +30% do końca 2006 roku. Do @ wszystkich: przepraszam za błąd z bananami!

Napisany przez richard100
Cześć Manfredzie, MVV oglądam już od dłuższego czasu na liście obserwowanych. ? To właśnie jest wada listy obserwowanych: nic nie daje. Codziennie patrzy się na rosnące kursy i myśli: nie mam ochoty biec za nimi. Przegapi się okazję, a kupować na nowym szczycie nie jest dla mnie atrakcyjne. Pamiętam dobrze BAYER-a, kiedy kosztował 10 €. Stopa dywidendy wynosiła wtedy 10%. Mimo to, trzeba było wtedy odwagi, żeby wejść na rynek. Dzisiaj cena wynosi 33.34 €. ? No cóż, człowiek nigdy się nie uczyle. Podobna sytuacja z GM? Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
ManfredBali pisze: Do wszystkich: Przepraszam za bananowy błąd!
Hej Manfredzie, wszystko w porządku! A jednak. Historia z bananami jest interesująca. Zawsze cieszę się z takich inspiracji. Czy to banany, tankowce VLCC, generacja XL, czy kosiarka do trawy, itd. . . nowe pomysły są mile widziane. Czy ktoś kupi czy nie, to jego sprawa. Nie mam (jeszcze) bananów, VLCCF, TTC, ....ale śledzę kursy codziennie. O matko, gdyby były tylko ABB albo Adecco, moglibyśmy pozostać na forum Crash.ch.... ------------------------------------------------- Oto moja rekomendacja dla eksperymentatorów, mam je znowu na liście obserwowanych, ....około roku temu miałem je w portfelu (Cena zakupu 0,11 EUR) :twisted: Brakowało mi cierpliwości i sprzedałem po zakupie *kręcę głową* MAGNESIUM INTL (WKN A0ER16) (o to między innymi chodzi) Części Volkswagena Lupo o pojemności 3 litrów oraz coraz więcej części innych marek samochodów jest produkowanych z stopów magnezu. Stopy magnezu charakteryzują się wysoką absorpcją wstrząsów. W przypadku obciążenia drgań prowadzi to do zmniejszenia wibracji i emisji hałasu. Dlatego stopy magnezu są interesującymi materiałami. -------------------------------------------- Więc uważam, że eksperymentuj dalej! Tak trzymaj, Manfredzie.

Napisany przez Simona
Cześć Manfredzie, dzięki za cel kursu, ale mogłoby to również nastąpić wcześniej. Jeśli porównam to do Solarworld, który był w okolicy 104 zł pod koniec października, a dziś jest 166 zł. Akcje Conergy są obecnie oczywiście trochę tańsze. Uważam, że obie są dobrymi alternatywami dla ponownie rozdmuchanej bańki na ropie. Jeśli Solarworld podzieli akcje, też tam wejdę. Ale nie wcześniej. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez beta
Magnesium Intl. Ltd. Registered Shares o.N. / MIC.FSE Tak więc jeszcze trochę na temat wykresu MAGNESIUM INTL (WKN A0ER16) opcje: opcje:

Napisany przez 2cybercrash
Wskazówka dotycząca bananów była całkowicie w porządku, Manfredzie, analiza techniczna pasuje, wskaźnik cen do zysku nie mógłby być lepszy, wypłaca dywidendę, czego chcieć więcej. Zgniecione banany mogą czasem zacząć fermentować. Było już kilka solidnych wykupów krótkich pozycji. Wszystko potrzebuje czasu i dobrych nerwów, prawda? Czy to GE, czy GM, czy Highblech/Bioblech i jak widać, zgniecione banany nie zmieniają tej starej chińskiej mądrości giełdowej.

Napisany przez ADMCI4
W roku 2008 Bayer odnotował wzrosty. Teraz Bayer oczekuje spadków w tym roku (dpa): Bayer spodziewa się w 2009 roku możliwych spadków na poziomie koncernu w przypadku dalszego złego rozwoju biznesu w dziale tworzyw sztucznych. Dział tworzyw sztucznych rozpoczął nowy rok jeszcze słabiej niż oczekiwano. Dyrektor generalny koncernu, Werner Wenning, oświadczył we wtorek w komunikacie, że nie podał żadnych liczb. Dlatego dział tworzyw sztucznych musi przygotować się na znaczne spadki w przychodach oraz zysku przed oprocentowaniem, podatkami i amortyzacją (EBITDA) przed wpływem jednorazowym w 2009 roku. Mimo tego negatywnego scenariusza dla działu tworzyw sztucznych Bayer wciąż jest pewny, że spadek EBITDA przed jednorazowymi wpływami w koncernie można ograniczyć do około pięciu procent. Przychody koncernu wyniosą wtedy około 32 miliardów euro. W 2008 roku wzrosły o 1,6 procenta, osiągając niemal 33 miliardy euro. Jeśli w krótkim okresie nastąpi znaczący powrót w biznesie tworzyw sztucznych, Bayer może osiągnąć poziom EBITDA przed jednorazowymi wpływami koncernu z poprzedniego roku lub osiągnąć lekki wzrost. Najważniejsze branże odbiorcze dla tworzyw sztucznych od Bayer to branże budowlana, motoryzacyjna, elektrotechniczna i meblarska.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata