Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy możliwe jest poszukiwanie pracy lub składanie aplikacji przed ukończeniem studiów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Jestem w ostatnim semestrze moich studiów w dziedzinie nauk społecznych i mam już za sobą większość egzaminów końcowych - z sukcesem. Doszedłem nawet do tego punktu, że zacząłem pisać moją pracę dyplomową. Jestem bardzo realistyczny i zdaję sobie sprawę, że w obecnej sytuacji na rynku pracy szanse na znalezienie sensownej pracy są niewielkie. Dlatego będę wdzięczny za każdą wskazówkę, kiedy jest odpowiedni czas na złożenie aplikacji! Czy powinienem poczekać, aż będą dostępne wyniki egzaminów końcowych i pracy dyplomowej, czy może już teraz być aktywny? Jak firmy podchodzą do tego tematu? Dziękuję.

Re: Czy możliwe jest poszukiwanie pracy lub składanie aplikacji przed ukończeniem studiów?

Napisany przez ADMCI4
Niestety nie mogę uogólnić, mogę tylko opowiedzieć Ci przykład mojego własnego podejścia. Kiedy miałam termin egzaminu końcowego, zaczęłam aplikować jednocześnie na kilka miejsc pracy. To okazało się być dobrym rozwiązaniem! Zanim zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, trochę czasu upłynie, a także trochę czasu zajmie proces zatrudnienia. Musisz zdecydować, jak chcesz postąpić. Oczywiście, wszystko jest znacznie wygodniejsze, gdy po zakończeniu egzaminu podejmiesz sprawę na spokojnie.

Napisany przez Isa79
Cześć, moim zdaniem radzę Ci jak najwcześniej aplikować, już nawet przed uzyskaniem dyplomu. Obecnie bardzo trudno jest znaleźć pracę, więc jeśli wiesz, że skończysz swoje wykształcenie w określonym terminie, to dlaczego by nie złożyć aplikacji wcześniej i napisać, że otrzymasz dyplom w danej dziedzinie w określonym czasie. Możesz dołączyć pismo od uczelni, żeby pokazać, jak daleko już jesteś w nauce. Trzymam kciuki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata