Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Kto płaci za aparat ortodontyczny?

Napisany przez ADMCI4
Jestem rozwiedziony i mam 13-letnią córkę, która mieszka z matką. Moja córka potrzebuje aparatu na zęby do leczenia szczęki. Teraz zastanawiam się, jak wyglądają koszty aparatu na zęby. Jakie jest dofinansowanie kosztów przez ubezpieczenie zdrowotne? Dziękuję wszystkim odpisującym! Jens KL

Napisany przez Arne Bender
Cześć Jens, do ukończenia 18 roku życia wszystkie kasy ubezpieczenia zdrowotnego pokrywają w 100% leczenie ortodontyczne. Musisz jednak z góry zapłacić 20% kosztów ogólnych, ale po zakończeniu udanej terapii otrzymasz je z powrotem. Dopiero w wieku dorosłym staje się to drogie... Pozdrowienia, Arne

Napisany przez Elstmsteet_Hunt
Twoja córka otrzyma wtedy kieszonkowy aparat. Jeśli na przykład musiałaby nosić ruchomy aparat, który nosi się tylko w nocy, to może nie mieć to znaczenia (oczywiście zależy to także od koniecznego leczenia). Jeśli chodzi o aparat stały, zalecałbym skonsultowanie się z ortodontą, aby dowiedzieć się, jakie istnieją alternatywne aparaty ortodontyczne. Istnieją na przykład takie z ceramicznymi zamkami, które są znacznie mniej zauważalne, ale dodatkowe koszty często muszą być pokrywane prywatnie. Myślę, że Twoja 13-letnia córka z pewnością będzie kłaść duży nacisk na to, aby aparat był mało zauważalny :-) Brian

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję bardzo za miłe odpowiedzi Wesołych Świąt Wielkanocnych! Jens KL

Napisany przez ADMCI4
Cześć, W kwestii finansowania aparatów ortodontycznych zawsze warto umówić się na konsultację z ortodontą, aby uzyskać indywidualną poradę praktyczną, ponieważ każda sytuacja jest inna. Z obszaru Gießen mogę polecić ortodontę Dr. Sigrid Seeger-Walter. Tutaj uzyskałam odpowiedzi na wszystkie moje pytania dotyczące aparatów ortodontycznych i implantów zębowych. Klinika Ortodoncji - Dr. Seeger-Walter

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata