Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Amgen

Napisany przez 2cybercrash
Amgen (AMGN) powinien był zgłosić nowe liczby, mówiło się o około 16% wzroście przychodów, ale trzeba jeszcze dokładniej sprawdzić. PE wynosi około 25, podobnie jak w przypadku Roche. Dzisiejszy kurs został zduszony bez dalszych wyjaśnień, z trudem udało mi się kupić pół pakietu 72.6. Teraz jednak amerykański wóz jest naprawdę obciążony ciężarami na rok 2006!

Dziś niespodziewanie szybki i silny rebound na poziomie 78$ z bazy 72$, jednak możliwe jest handlowanie tylko po 77,5$ z powodu oryginalnego opóźnienia czasowego z opóźnionym wyświetlaniem kursu lub w celu dyskryminacji obcokrajowców. Ale to nie ma znaczenia, transakcja podstawowa jest zasadniczo możliwa do zakończenia netto około 6%. To działało praktycznie tak samo gładko i równolegle w prawie takim samym zakresie kursu jak Apple.

Perspektywy Pfizera pomagają całej globalnej branży farmaceutycznej przed małą opcją na spadek. Dzisiaj ponownie dodałem Amgen do portfela po 70$, ale można handlować tylko powyżej 71+ w połowie pozycji. (Na SWX Roche byłby wart do dokupienia powyżej 199) Masywne sprzedaże w USA również na sprawiedliwie wycenione inwestycje wartościowe, trzeba je dokładnie przeanalizować. To są silne wstrząsy, aby pozbyć się inwestorów, najlepiej z dużymi stratami. To najtańsza możliwość pozyskania kapitału dla amerykańskiego rabunkowego imperializmu globalnego. dolar po 1,3 CHF musi być oczywiście również ujemnie skompensowany na rynku amerykańskim. Znamy to.

Dzisiaj, 17 lutego Amgen okazuje się ponownie być handlowalny, kurs 74.35$, netto +2.5%.

Napisany przez ManfredBali
Dzisiaj dostaliśmy 72.09. Naciśnij EP na 75. Kiedy kończy się zjazd?

Napisany przez Hans
ManfredBali pisze: Dziś łapiąc za 72,09. Naciśnij EP na 75. Kiedy ten spadek się skończy?
..napisz wódę, to mocny tytoń, spróbowałem go dzisiaj, co można dodać do tego 40% alkoholu, cukier, miód, cytrynę ?? :shock: :wink:

Napój alkoholowy, poza whisky aracką, to mocne rzeczy, którą dzisiaj spróbowałem, czym można 40% alkoholu rozcieńczyć, cukrem, miodem, cytryną? ?? Najlepiej dodać trochę naturalnego miodu i cytryny... Na zdrowie! ? AMGN: Zamknięcie na poziomie 71,97 ? Wygląda na to, że cała energia opadła.

Powietrze? prawdopodobnie czasem potrzebuje transfuzji krwi lub iniekcji kapitału, przynajmniej takie są nadzieje związane z mniejszymi sukcesami w testach klinicznych lub planami ekspansji w Nowej Anglii (Boston, Centrum Biotechnologii Medycznej). Na bazie 71,65 jestem ponownie w grupie docelowej inwestorów ryzyka. Czy wartości daje to pewne szanse na wzrost kursu lub przynajmniej drgawki?

Dziś, 28 marca, pojawiła się informacja o rozszerzeniu dopuszczenia do obrotu leku Aranesp, firmowanego przez firmę Amgen, (którego nie znam dalej). Kurs otworzył się pozytywnie i wzrósł o 1,8%. Muszę odzyskać płynność w dolarach, ponieważ wszystkie moje pozostałe inwestycje w USA gwałtownie spadają.

Tytuł pasuje ostatnio coraz częściej. Wyniki za kwartał wyniosły 91 centów na akcję, co oznacza wzrost o 26% w porównaniu z poprzednim rokiem. Obroty były nieco poniżej oczekiwań, wynosiły zakładane 3,3 miliarda dolarów, a faktycznie były na poziomie 3,2 miliarda. Obecnie oblicz PE na rok przy cenie 69$ na 18/19, czyli taniej niż Roche lub Novartis. Dzisiaj, 19 kwietnia, udało mi się zakupić pół pakietu za 68,21$, co nie oznacza, że nie mogą spaść nawet do 65$. Patrząc dzisiaj na GE, Intel czy Della, można zobaczyć, ile nerwów wymaga inwestowanie. Po zamknięciu giełdy Intel przedstawił oczekiwane bardzo słabe wyniki, a cena zakupu w wysokości 18$ została prawie osiągnięta.

Typowanie tytułu staje się coraz częstsze, teraz działa nawet bez jakichkolwiek irytujących doniesień o ogórki na najniższym poziomie ostatnich x tygodni 64,75, czyli wyznaczone cel techniczne wynosi 60$. Po upadku z 86$! Wskaźnik cena/zysk ok. 20. Także dalsza biuropleśń i farmaceutyki nadal są pod presją cenową, muszą gdzieś wykradać swoje bardzo zyskowne zyski w amerykańskich instytucjach. Początkowa cena zakupu w przypadku Amgen to 67$, pół pakietu, nie będzie dokupywane, ponieważ także w tej wartości chodzi o długoterminową grę. Na razie nic nowego się nie dzieje, balsamowanie i brak dokupowania. Nowa ocena przy 60$. Zimmer Holding po 66$ już spadło do 62,75$. W amerykańskiej dewizie jest zasada uderzaj, nie pozwól, by coś się działo. W innym przypadku jakiś głupi cudzoziemiec może zyskać na silniejszym dolarze (1,245 $/CHF). Dolar musi być jakby napędzany, aby potem został solidnie zbity podczas podwyżek stóp procentowych i giełda znów mógłaby skoczyć o mikroskopijną wartość, aby świat również wierzył, jak silna jest amerykańska gospodarka. Euforia na rynkach amerykańskich trwała tylko kilka godzin. Powtórzy się za tydzień lub dwa na kilka godzin? To jest giełda w 2006 roku, polowanie na kilka resztek czy kuponów rabatowych.

Dla odmiany Amgen nie jest krytykowany. Wyniki rzekomo lekko powyżej oczekiwań, nowy PE wynosi około 18. Stabilizacja na bardzo słabym poziomie w niedogodnym otoczeniu rynkowym. Nadal pozostaje na minusie. Małe pocieszenie w całym amerykańskim zrywie kursu, jak w wojennej recesji? Od kwietnia notowane w cenie 68 $, dzisiaj 2 sierpnia po raz pierwszy osiągnęły kurs 71 $, handlowalne powyżej ceny zakupu.

AMGEN w ostatnim czasie dynamicznie zyskał, prawie 10%. Aktualnie 74.73

AMGEN znowu spadł na 69.15. Znowu wykres z 2 lat. Prawie żadne pozytywne wieści, raczej defensywnie, martwe kapitały. https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-12/artikel-7405975.asp Zamierzam kupić jeszcze raz, aby obniżyć cenę zakupu i potem się pozbyć. Miłego Adwentu. W Bali jest teraz bardzo gorąco, mam nadzieję, że deszcz przyjdzie wkrótce.

BoerseGo:

Amgen znacząco zwiększa program skupu akcji
Amgen znacząco zwiększa swój aktualny program skupu własnych akcji. Do nadal niewykorzystanego wolumenu aktualnego programu w wysokości 1,5 miliarda dolarów, Amgen (Wiadomości/Kurs akcji) dodaje kolejne 5 miliardów dolarów. Amgen notuje dziś około 0,7% wzrostu do 70,13 dolara.

Aktualny kurs: 69,84 USD.

Po początkowym spadku wydaje się, że rynek docenia skup.

Z powodu kolejnych dwóch zakupów mam stopniowo ryzyko skoncentrowane.
Mam nadzieję, że będę mógł sprzedać akcje do końca roku. :cry:

Napisany przez Karat
Cześć Manfred! Może lepiej byłoby zainwestować w maszynę do deszczu na Bali? Co do Amgen, to oprócz dolara nie mam żadnych obaw. Na pewno będą przynosić radość w długoterminowej perspektywie. Ale szybki zysk na kursie przed Świętami też by się przydał. Pozdrowienia, Karat

Napisany przez Dany1
Cześć Manfred! Powinieneś jeszcze przez jakiś czas trzymać akcje Amgen. Zrobiłem trochę researchu i zauważyłem, że w chwili obecnej mają około 50 leków w fazie klinicznej, oprócz kilku, które są już w procesie rejestracji. To oznacza, że Amgen jest bardzo aktywny, prawda? Krótko mówiąc, chciałbym odkupić od Ciebie swoje udziały, żeby uniknąć opłat bankowych... ?

Cześć Dany, Wygląda na to, że będę musiał ich jeszcze przez jakiś czas trzymać! przy EP wynoszącym 73,29. :evil: Musisz więc ACH z nimi podążyć! Interesujące, jak pomimo wszystkich dobrych wiadomości i rekomendacji analityków kurs idzie na południe. Na pocieszenie, zdobyłem też akcje Südzucker. Pasuje tak pięknie do świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Odpowiedni napój - DIAGEO (DGE) - jest obecnie dla mnie za drogi. (Na szczycie, pozostaje w liście obserwowanych: Na zawsze będzie się pić. Na zdrowie.

Podejrzewam, że Indianie także powoli wdrażają technologię fiskalną na koniec roku, mnie to w sumie pasuje. Im płaskie portfolio, testo droższe podatki. Japończycy robią to już od dawna, ale w marcu.

Cześć Manfredzie, Amgen powinieneś pewnie jeszcze przez jakiś czas trzymać. Trochę się rozejrzałem i zauważyłem, że obecnie mają około 50 leków w fazie klinicznej, oprócz kilku, które są już w procesie rejestracji. To oznacza, że Amgen jest bardzo aktywny, prawda? Krótko mówiąc, chciałbym je od Ciebie kupić, żeby uniknąć opłat bankowych... :mrgreen:
Dany: Czy wciąż je chcesz? :? AMGN (59,67) idzie tylko jedną drogą: na południe! Ciekaw jestem, gdzie jest dno. Będą jeszcze długo w moim PF!

Napisany przez Dany1
Cytat od Dany1 Cześć Manfredzie Amgen powinieneś jeszcze przez jakiś czas trzymać. Trochę się rozejrzałem i zobaczyłem, że obecnie mają około 50 leków w fazie klinicznych badań, oprócz garści, które już znajdują się w procesie zatwierdzenia. To musi oznaczać, że Amgen działa bardzo aktywnie, prawda? W skrócie, chciałbym odkupić Twoje akcje, aby uniknąć opłat bankowych... :mrgreen: Dany: Nadal chcesz je sprzedać? :? AMGN (59,67) zna tylko jedną drogę: na południe! Ciekawe, gdzie znajdzie się dno. Będą jeszcze długo w moim PF! Drogi Manfredzie więc raczej ich nie sprzedam...ale mogę je wymienić na kilka NFI...grrrrr w tym roku nie mam szczęścia do Amerykanów...na szczęście mam jeszcze FRO Amgen ma problemy z dwoma lekami na anemię...moja krew jest jeszcze ok, ale bieda zbliża się coraz bardziej...

Napisany przez Karat
Więc znany guru giełdowy powiedział kiedyś kilka lat temu: Gdybym mógł kupić tylko jedną akcję w swoim życiu, byłaby to Amgen! Osobiście uważam, że prawdopodobnie będzie miał rację. Dobre rzeczy czasem potrzebują czasu. Więc Dany i Manfred, nie tracicie nadziei, wszystko będzie w porządku z Amgen. Do tego czasu, zachowaj spokój, a na Lac Leman lub na Bali zawsze można znaleźć możliwości relaksu. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Mam wrażenie, że Amgen powoli osiągnęło dno. Trend spadkowy nadal jest obecny, ale można mieć nadzieję (ew. założyć), że wsparcie przy $52.5 nie zostanie złamane. Dziś chyba dodam sobie trochę akcji AMGN do portfela. A jeśli kurs jeszcze bardziej spadnie: yahoo podaje P/E na około 22, co jest rozsądne dla firmy biotechnologicznej, dane fundamentalne wydają się być w porządku...

Musiałem ocenić Amgen jako ulubiony obiekt do polowania na niedźwiedzie od poziomu 85 USD na akcję. Po udanej transakcji nie dokupywałem więcej, ale nadal pozostaje na liście obserwowanych firm. Nie kupuję, dopóki indiańscy analiści nie wypowiedzą jakiegokolwiek pozytywnego komentarza. Jak bardzo agresywne polowanie może być prowadzone można zaobserwować w przypadku Intel/AMD/Dell/Breakrights i wielu innych. Tam żołądek jest stale eksponowany przez 2/3/4 i więcej lat bez ruchu w cenach, które byłyby do obrotu! Naprawdę obrzydliwe. Lepiej pozostać przy franku szwajcarskim! Żółw Novartis i płaszczka Roche.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za twój komentarz cybercrash Niestety, prawie nigdy nie mam czasu zajrzeć na forum w ciągu dnia i już wcześniej zakupiłem pewną partię, zanim przeczytałem twój post. Bardzo możliwe, że wszedłem zbyt wcześnie - przecież Dow znowu się zawrócił w dół. No cóż, w każdym razie sprzedam to, raczej po przekroczeniu 52,5 USD; nie chcę zbyt długo trzymać kapitału...

Nie wierz Simon, 55 to dość silne wsparcie na wykresie. Gdybym nie był już tak zraniony i oszołomiony przez wymioty, tez bym kupił tak samo jak Ty. Musisz po prostu zachować nerwy i cierpliwość, wzrost może być bardzo, bardzo powolny z wieloma cofnięciami, nie daj się zmylić.

Po moim gwałtownym wystąpieniu widzę od wczoraj, że kurs AMGN mocno rośnie. Aktualnie: 58.20 i +2.72% Również kilka innych spółek, w które wierzę, wydaje się budzić: - BTU Peabody +3.95% - Cameco +3.07% Mentionowany przeze mnie Wyeth nadal rośnie (aktualnie: 52.92), jednak jest obecnie dla mnie zbyt drogi i pozostaje na liście obserwowanych. CENY Data Zamknięcie* 4-Kwie-07 52.47 3-Kwie-07 51.56 2-Kwie-07 50.61 30-Mar-07 50.03 29-Mar-07 49.90

Po długiej, długiej przerwie postanawiam teraz jednak odebrać pakiet Amgen na poziomie 53.55. Wartość może być zbywalna lub podobnie zaniżona jak w przypadku Intel, wtedy będzie to długa mumifikowana sprawa. Są tylko stopnie i negatywne komentarze, odrzucenia FDA, pozwy konkurencji, niekorzystne spory patentowe itp. czego chcieć więcej, aby obniżać ceny w wyprzedażach, ale z dyscypliną! Pakiet i cześć!

Zdobyłem na razie jednego wymienialnego Lowa, który dziś można wymienić z marżą netto 2,5%, jeśli jesteś zainteresowany.

AMGN wykupuje akcje. 1,5 biliona dolarów pozostało z poprzedniego programu. Nowe dodatkowe 5 bilionów! Jeśli już nic się nie dzieje, przynajmniej ta dobra wiadomość. Kurs 56,95 (+1,81%), dzienne maksimum wyniosło 57,20. Trochę to poprawia moje straty.

Napisany przez Dany1
ManfredBali pisze:AMGN wykupuje akcje. 1,5 biliona dolarów z poprzedniego programu pozostaje niewykorzystane. Teraz dodatkowe 5 bilionów! 5 bilionów dolarów to w naszej skromnej liczbie równowartość 5 miliardów dolarów. To nadal całkiem ładna sumka. Cieszę się za Manfreda, miał trudne dwa miesiące z Amgenem.

Napisany przez Hans
...inaczej pomoże Arak :wink:

Napisany przez Dany1
Cześć Manfred, Możesz być zadowolony, obrót spełnił oczekiwania, a zysk okazał się nawet nieco wyższy. Tylko perspektywy zostały lekko zmniejszone. Według CS, zwłaszcza lek na artretyzm Embrel, był w stanie zrekompensować spadające obroty związane z Embrel.

Napisany przez Forexyman
Cześć Amgen Akcje Amgena powinny obecnie oferować dobrą okazję do wejścia, dlatego podaję tutaj pewne dane w celu urozmaicenia. Wskażę kluczowe poziomy wejścia i zatrzymania. Technicznie: Ze względu na odzyskanie wsparcia w wysokości 52 dolarów i wybicie z klinowego trendu spadkowego, zdecydowałem się wejść w długą pozycję na tych akcjach, zabezpieczonej na poziomie 51 dolarów. WKN: CB7HNA Limit: 1,02 SL: 0,74 Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: WKN : CB7HNA Limit 1,02 SL. 0,74 Viele Grüsse
Hallo Limit zostało osiągnięte Viele Grüsse

Napisany przez Forexyman
Cześć Amgen Pozycjonowanie w Amgen wydaje się być jak dotąd słuszne. Akcje po wykonaniu zlecenia limitu wczoraj mogły przynieść zysk na poziomie 8% dzisiaj. Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Cześć Amgen WKN : CB7HNA Limit 1,02 SL. 0,74 Pozdrowienia
Cześć Akcje utrzymują się w obszarze wejściowym, ponieważ pozycja jest dobrze zabezpieczona, nie będzie żadnych zmian w zleceniu stopu. Celem pozostanie obszar 66 dolarów. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Witaj Akcje poruszają się w obszarze wejścia, ponieważ pozycja jest dobrze zabezpieczona, nie dokonuje się żadnych zmian w stopie Celem pozostaje obszar 66 dolarów Pozdrowienia
Witaj Niestety pozycja zamknięta nie rozwija się zgodnie z oczekiwaniami Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Amgen Akcja znajduje się w trendzie spadkowym od września 2005 r. i osiągnęła minimum w styczniu na poziomie 43,96 Od tego czasu akcja oscyluje między tym minimum a 48,32 Myślę, że akcja zbiera siły, aby przełamać ten szczyt dlatego ponownie zostaje złożone zlecenie Stop-Buy na rynku Stop-Buy 47,35 Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Witaj Amgen Od września 2005 roku akcje spółki znajdują się w trendzie spadkowym i osiągnęły minimum w styczniu na poziomie 43,96 Od tego czasu akcje wahają się między tym minimum a 48,32 Uważam, że akcje zbierają siły, by przebić ten szczyt Dlatego jeszcze raz zostanie złożone zlecenie Stopp-Buy na rynku Stopp-Buy 47,35 Pozdrowienia
Witaj Amgen Jak się spodziewano, akcje Amgen rozwijały się w przeszłości Gwałtowny trend wzrostowy wyniósł akcje bezpośrednio powyżej strefy 60 USD Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Cześć Amgen Od września 2005 r. akcje znajdują się w trendzie spadkowym i osiągnęły minimum w styczniu na poziomie 43,96 Od tego czasu akcje poruszają się pomiędzy tym minimum a 48,32 Wydaje mi się, że akcje zbierają siły, by przekroczyć to maksimum dlatego ponownie zostaje wprowadzone zlecenie Stop-Buy na rynek Stop-Buy 47,35 Pozdrowienia
Forexyman pisze: Cześć Po tym, jak tu fajnie złapaliśmy falę można by było odważnie zaryzykować i spekulatywnie sprzedać short))))))) możliwe jest powstanie odwróconego kubka Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Równoramienny trójkąt w przypadku firmy Amgen potwierdziłby trend wzrostowy rozpoczęty od marca w przypadku przebicia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata