Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wypłata ubezpieczenia kredytowego w przypadku spłacenia kredytu

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Mam pytanie: Mam kredyt w wysokości 13000 euro wraz z odsetkami. Ponieważ oprocentowanie wydaje mi się zbyt wysokie (6,9%), chcę spłacić go teraz za pomocą innego kredytu w innej banku. Jeśli spłacę wszystko od razu, to przecież nie muszę płacić odsetek. ubezpieczenie kredytu pozostałego kosztowało mnie około 1200 euro. Czy dostanę je z powrotem, ponieważ przecież wtedy już go nie potrzebuję? Muszę jednak ponownie wykupić ubezpieczenie kredytu na nowy kredyt. Czy stare ubezpieczenie może być po prostu przeniesione na nowy kredyt? Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrowienia SirJohn

Napisany przez MThiemann
Cześć SirJohn,

ubezpieczenie na życie spłaty zobowiązań obejmuje cały okres trwania twojego obecnego kredytu. W przypadku wcześniejszej spłaty powinieneś więc otrzymać odpowiednią zwrot niezużytych składek.

Jednakże moje doświadczenie wskazuje, że ten zwrot zazwyczaj nie następuje automatycznie, ale tylko po zapytaniu ;-)

Jeśli ubiegasz się o nowy kredyt ratalny, nie musi on być zabezpieczony ubezpieczeniem na życie spłaty zobowiązań. Możesz otrzymać kredyt ratalny także bez ubezpieczenia.

W tym porównaniu kredytów ratalnych online znajdziesz oferty różnych banków, które możesz bezpośrednio ze sobą porównać.

Nie ponosisz żadnych kosztów, a decyzja kredytowa banków zazwyczaj zostanie przesłana na podany przez Ciebie adres e-mail w ciągu kilku minut.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez Gerd
Przy ubezpieczeniu spłaty kredytu należy pamiętać, że składki często nie są równomiernie rozłożone na cały okres kredytu, ale większość składki jest odprowadzana od raty kredytu już w pierwszych latach. Dlatego nie należy pokładać zbyt wielkich nadziei w wysoką kwotę zwrotu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata